Łaciatek już w DS u Prue!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 8:18 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Eh jak takie cudo się znalazło na ulicy...pytanie roku :?

A ja jeszcze mam pytanie, czy Łaciuś się pcha do drzwi jak się wchodzi/wychodzi z domu? Tzn. żeby uciec czy coś ?
I jak z oknami?Chętnie przy nich węszy i się wpycha? Może głupio sformułowane ale mnie to interesuje ze względu na jego bezpieczeństwo :) Chciałabym też kupić moim kotkom jakieś ładne obróżki z adresownikami na wszelki wypadek.Ciekawa jestem czy by nosił nasz męski men :P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Śro sty 12, 2011 10:22 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Łaciaty jest ciekawski, więc drzwi go interesują, ale się nie pcha (nie to co moja mała ruda torpeda, która jak słyszy klucz w zamku to ustawia się do biegu i przy lekko uchylonych drzwiach wyskakuje na klatkę schodową dumny z siebie, jaki to on sprytny nie jest).

Lubi siedzieć na oknie i oglądać świat. ale do wychodzenia przez okno też się raczej nie pcha. Tylko, że to jest tak, że sto razy nie wyjdzie, a raz mu coś odbije i wyskoczy. Z oknami trzeba bardzo uważać :)

Obróżkę można, ale jak nie będzie jej tolerował, to może się okazać niebezpieczna, bo może np łapę w nią wsadzić i się zaklinować albo zawiesić na czymś i sie udusić lub zahaczyć o cos. Chociaż kurcze mnóswto kotów obróżki nosi... sama nie wiem - to musisz kogoś innego pytać. Moje koty są zupełnie niewychodzące, więc nie mają takich wynalazków :)

Pozdrawiam i miziaki od Łaciatego.
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Śro sty 12, 2011 12:40 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

obróżka jak najbardziej, ale tylko z gumką :)
w razie zahaczenia o coś, lub wsadzenia łapy guma się mocno rozciąga i kot może wyciągnąć łeb :)
moje to chyba nimi handlują, bo co rusz wracają bez :D

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro sty 12, 2011 12:58 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Cześć dziewczyny,

ja w sprawie tych zabezpieczeń z ikei. Są na śrubki, więc jeżeli macie nowe plastikowe okna, to producenci mogą wam nie uznawać gwarancji.
Przykleić się nie bardzo da :D Próbowałam.
Prue, jak tam twój kot z Łodzi?

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Śro sty 12, 2011 13:35 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

black_lodge pisze:Cześć dziewczyny,

ja w sprawie tych zabezpieczeń z ikei. Są na śrubki, więc jeżeli macie nowe plastikowe okna, to producenci mogą wam nie uznawać gwarancji.
Przykleić się nie bardzo da :D Próbowałam.
Prue, jak tam twój kot z Łodzi?

kurcze... a jakby tak na super-glu albo inne cudo przykleić?? Bo to fajna sprawa jest :/

Zołzik

Post » Śro sty 12, 2011 17:33 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Przyklejałam na specjalny klej do plastiku. I nie bardzo się trzyma, niestety. Nie mam po tym zaufania do żadnego kleju.

black_lodge

Post » Śro sty 12, 2011 17:57 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Na szczęście nasze okna już dawno były robione i nie ma już gwarancji :) Możemy jechać ile wlezie:P
A Timonek czuje się dobrze,nie widać po nim aby śmierć Simonka bardzo sie odbiła na jego psychice.
Jest spokojnym młodym ślicznym koteczkiem :) I lubi wodę , nie wiem jak to wygląda w praktyce ale chętnie zobaczę ^__^
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Czw sty 13, 2011 14:24 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Prue pisze:Na szczęście nasze okna już dawno były robione i nie ma już gwarancji :) Możemy jechać ile wlezie:P
A Timonek czuje się dobrze,nie widać po nim aby śmierć Simonka bardzo sie odbiła na jego psychice.
Jest spokojnym młodym ślicznym koteczkiem :) I lubi wodę , nie wiem jak to wygląda w praktyce ale chętnie zobaczę ^__^

To super, pytałam też w kontekście adopcji, na jakim etapie jesteście?
Jeżeli w ten weekend będę jechać samochodem do Łodzi- czy już jest do wzięcia? Zawsze to taniej wyjdzie, rozłożyć koszty na dwa koty;p i mniej zamieszania. Zaznaczam, że to jeszcze nic na 100 procent.

black_lodge

Post » Czw sty 13, 2011 14:39 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

A mleko to takie można
Obrazek

Jest z obniżoną laktozą i kot po nim rozwolnienia nie ma - wypróbowane na wielu kotach. To jest mleko dla ludzi którzy są uczuleni na laktozę, można kupić 0,5l i 1l, ja kupuję w Carrefourze albo w Społem.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 13, 2011 14:48 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

dzisiaj udało mi się je chapnąć w społem dla mnie i dla Zołzika :dance: :dance2: :dance:
zobaczymy, czy koty będą miały zemste faraona :mrgreen:

ciekawa.swiata

Post » Czw sty 13, 2011 15:04 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

ciekawa.swiata pisze:dzisiaj udało mi się je chapnąć w społem dla mnie i dla Zołzika :dance: :dance2: :dance:

znaczy się po naszemu sraczkę? :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 13, 2011 15:07 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Wiemy, wiemy Gibutkowa - dzięki Tobie, tylko tego mleka długo nie mogłam znaleźć.
Mleko na zdjeciu jest mlekiem do kawy mojej matuli ;) czasami miesza je z woda i daje dziadowi - jemu problemy żołądkowe sa obce, zero reakcji na mleko :) Ten kot to jest w ogóle Rambo jakiś - jemu nic nie szkodzi i niczym nie pogardzi - no może poza surowym mięsem, bo tylko wącha i z obrzydzeniem odchodzi :)

Zołzik

Post » Czw sty 13, 2011 15:09 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Gibutkowa pisze:
ciekawa.swiata pisze:dzisiaj udało mi się je chapnąć w społem dla mnie i dla Zołzika :dance: :dance2: :dance:

znaczy się po naszemu sraczkę? :mrgreen:

otóż trafiłaś w sedno :lol:

ciekawa.swiata

Post » Czw sty 13, 2011 17:18 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Wiesz Puciowa mamo , my byśmy chętnie tam już pojechali po Timonka,ale Ruru nam go raczej nie da bez wizyty przed adopcyjnej (zaliczonej:P ) Chętnie bym Ci pomogła i tym bardziej jestem wściekła na ten los =/ Wiem że Cię tam już naciskają :( Ale mi Ruru nie da kotka :( :?
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Czw sty 13, 2011 17:48 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Prue pisze:Wiesz Puciowa mamo , my byśmy chętnie tam już pojechali po Timonka,ale Ruru nam go raczej nie da bez wizyty przed adopcyjnej (zaliczonej:P ) Chętnie bym Ci pomogła i tym bardziej jestem wściekła na ten los =/ Wiem że Cię tam już naciskają :( Ale mi Ruru nie da kotka :( :?

No nie da bez wizyty.
Ale ja będę jechać w weekend, więc jeszcze jest jutro - nie wiem, na jakim etapie jesteście, ale że jest okazja, to piszę.

black_lodge

[poprzednia][następna]