Pani Kot już w domu stały !m

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 05, 2011 11:54 Re: Młoda kotka PILNIE szuka choćby domu tymczasowego - Śląsk

JOOAŚKA pisze:ja mogę w Kłodzku,Nowej Rudzie?nie wiem jak pasuje?

Do dopiszę :) może ktoś będzie jechał taką trasą :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sty 05, 2011 12:43 Re: Młoda kotka PILNIE szuka choćby domu tymczasowego - Śląsk

:D Carragan dziękuję za wiadomości będę czekała na inf..może znajdzie się szybko transport,pięknisiu będziemy czekać

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Śro sty 05, 2011 12:48 Re: Młoda kotka PILNIE szuka choćby domu tymczasowego - Śląsk

Dzisiaj Pani Kot była u weterynarza.
Nie podobał mi się jej brzuch,a raczej jego wielkość - wprawdzie nic nie umiałam wymacać, ale...
Tak więc zrobiliśmy USG i wiadomość była pomyślna - w ciąży nie jest.
Za to nieźle wzdęta - odrobaczyliśmy ją.
Weterynarz potwierdził to co sądziłyśmy - jest młodziutka.

U weta bardzo grzeczna - nie drapała, nie gryzła.

Slapcio, obie się błyskawicznie aklimatyzują - ale to nie w tym problem. Problem w tym, że ja nie mam warunków na kota.

Tak ją przyniosłam do domu, po tym jak się psów przestraszyła. Wlazła mi na kołnierz i ani myślała zejść, tylko sobie pomrukiwała.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pierwszy w Polsce serwis non profit w pełni poświęcony Wilczarzom Irlandzkim - www.wilczarz.pl

Carragan

Od: Wto sty 04, 2011 16:58

Post » Śro sty 05, 2011 13:50 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

Piękne zdjęcia, a modelka... :love:

te ciemne włoski na uszkach sa absolutnie przesłodkie :D Uwielbiam burasińskie!
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro sty 05, 2011 14:02 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

Piękna :love: :love: :1luvu:

Dodałam zdjęcia na FB

CatAngel

Post » Śro sty 05, 2011 19:33 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

smutno mi bo niema transportu a koteczka żle znosi stres, :(

JOOAŚKA

Post » Śro sty 05, 2011 20:06 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

Ustaliłyśmy z Jooaśką, że równolegle z szukaniem transportu mała wróci do szukania innego domu - Pani Kot bardzo źle znosi odseparowanie, które jest nieuniknione np. w nocy.
Stresuje się kot, miaucząc i przywołując człowieka, stresuje się pies słyszący tak rozdzierające miauczenie i stresuje się człowiek widząc, że stresuje się zwierzyna. Nie jest to zdrowe dla nikogo.
Tak więc jeśli, nim znajdzie się transport, znajdzie się inny kochający, godny zaufania dom - mała trafi tam, bo ona potrzebuje swojego własnego człowieka.
Pierwszy w Polsce serwis non profit w pełni poświęcony Wilczarzom Irlandzkim - www.wilczarz.pl

Carragan

Post » Śro sty 05, 2011 20:10 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

jakbym miała możliwość dziś bym ją zabrała :(

JOOAŚKA

Post » Śro sty 05, 2011 20:20 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

JOOAŚKA pisze:jakbym miała możliwość dziś bym ją zabrała :(

Wiem, i gdyby była taka opcja kotka byłaby już u Ciebie.
Póki co takiej opcji nie mamy, a kierujemy się przecież przede wszystkim dobrem kota, który u mnie nie ma optymalnych warunków do dłuższego pobytu.

Carragan

Post » Czw sty 06, 2011 11:09 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

Zadzowniła pani z Katowic zainteresowana adopcją od zaraz.
Jutro popołudniu Pani Kot spotka swoich potencjalnych opiekunów i jeśli będzie obopólna akceptacja to już tam pozostanie, bo na gwałt potrzebuje stabilizacji.
Trzymajcie kciuki !

Carragan

Post » Czw sty 06, 2011 11:50 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

Carragan tylko sprawdź doładnie domek :)
A jak wygląda umowa adopcyjna z twojej strony (żeby znów się nie powtórzyła sytuacja kotki)

CatAngel

Post » Czw sty 06, 2011 12:50 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

Carragan, jeśli potrzebujesz wzoru umowy adopcyjnej, to służę :) Mogę Ci dać na @ taką jaką ja stosuję, też ją dostałam od kogoś z miau, IMHOP jest b. dobra :)
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw sty 06, 2011 12:50 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

ŻYCZĘ UDANEGO I CIEPŁEGO DOMKU

JOOAŚKA

Post » Pt sty 07, 2011 20:30 Re: Młoda kotka szuka transportu-Śląsk-Dolnyśląsk- do DS - PILNE

Sprawa nieaktualna - kotka została w nowym domu.
Gdy wychodziłam właśnie siedziała na rękach nowej Pani i cicho (póki co) pomrukiwała.
Ogromnie się cieszę, że mała ma już nową rodzinę.
Nawiasem mówiąc, eks Pani Kot znalazła dom dzięki ogłoszeniu umieszczonym właśnie na forum.
Dziękuję wszystkim zaangażowanym za pomoc.
Miło było spotkać osoby potrafiące zupełnie bezinteresownie udzielić tyle wsparcia i pomocy.

Carragan

Post » Pt sty 07, 2011 22:55 Re: Pani Kot już w domu stały !m

Ale dom dobry?

Bądź szczęśliwa Śliczna!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]