ziuta.m pisze:cieszę się że wszystko dobrze. Mój póki co narazie dobrze tylko rzadko sika ale to może taka jego natura. Niedługo badania konrolne moczu.
za dobry wynik badania potrzymam

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ziuta.m pisze:cieszę się że wszystko dobrze. Mój póki co narazie dobrze tylko rzadko sika ale to może taka jego natura. Niedługo badania konrolne moczu.
tillibulek pisze:ziuta.m pisze:cieszę się że wszystko dobrze. Mój póki co narazie dobrze tylko rzadko sika ale to może taka jego natura. Niedługo badania konrolne moczu.
za dobry wynik badania potrzymam![]()
![]()
Sihaja pisze:Ja mam pytania dot, karmy rc urinary. Czy jak ją zje zdrowy kot, to może zaszkodzić?
Czy kotu mającemu problemy ze struwitami można podawać tę karmę stale?
Morfeusz znowu ma kryształy. Mam go trzymać na diecie miesiąc i potem zrobić powtórne badanie. Ale problem powrócił, więc zastanawiam się, czy jest karma którą można podawać stale i która będzie ograniczać powstawanie kryształów....
Animalia pisze:Białko 34%, tłuszcz surowy 12%, włókno surowe 5%, wilgotność 10%, popiół surowy 7,5%, wapń 0,8%, fosfor 0,7%, magnez 0,047%.
Sihaja pisze:Ja mam pytania dot, karmy rc urinary. Czy jak ją zje zdrowy kot, to może zaszkodzić?
Czy kotu mającemu problemy ze struwitami można podawać tę karmę stale?
Morfeusz znowu ma kryształy. Mam go trzymać na diecie miesiąc i potem zrobić powtórne badanie. Ale problem powrócił, więc zastanawiam się, czy jest karma którą można podawać stale i która będzie ograniczać powstawanie kryształów....
ziuta.m pisze:... Za to ostatnio złapał jakąś infekcję jelitową i po badaniach inna wetka kazała odstawić urinary bo zawiera dużo soli i kazała przejść na hillsa c/d, bo kotek ma zmiany w nerkach i boi się że sól z urinary może uszkodzić nerki....
PcimOlki pisze:ziuta.m pisze:... Za to ostatnio złapał jakąś infekcję jelitową i po badaniach inna wetka kazała odstawić urinary bo zawiera dużo soli i kazała przejść na hillsa c/d, bo kotek ma zmiany w nerkach i boi się że sól z urinary może uszkodzić nerki....
Jak ona wpadła na to, że kot ma zmiany w nerkach?
ziuta.m pisze:PcimOlki pisze:ziuta.m pisze:... Za to ostatnio złapał jakąś infekcję jelitową i po badaniach inna wetka kazała odstawić urinary bo zawiera dużo soli i kazała przejść na hillsa c/d, bo kotek ma zmiany w nerkach i boi się że sól z urinary może uszkodzić nerki....
Jak ona wpadła na to, że kot ma zmiany w nerkach?
na początku podejrzewała że to nerki, ponieważ w moczu było i stale jest białko, do tego prześwietlenie i usg wykazało powiększone nerki.
Sihaja pisze:Czy to możliwe, żeby w ciągu 2 tygodni pojawiły się kryształy??
Robiłam 2 tygodnie temu badanie moczu Morfeuszowi - kryształów brak. Więc z urinary przeszliśmy na RC light. Po 2 tygodniach zrobiliśmy badanie kontrolne - kryształy liczne, chociaż, jak to pani vet powiedziała małe....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], muza_51 i 83 gości