Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 31, 2010 20:40 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów potrzebna pomoc w łapaniu!

aga-zgaga pisze:a jak! siedzi u mnie, bo smarti chwilowo nie odbiera. smierdzi sianem jak krowa albo inny jezusek.
mala slodyczka!

smarti juz wie - dzwon do niej jutro popołudniu i się umowicie :piwa: :piwa: :piwa:
ghratulacje i najlepszego w Nowym Roku!!!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt gru 31, 2010 21:00 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów potrzebna pomoc w łapaniu!

:piwa: :piwa: :piwa:
Aga, szacunek!!! :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt gru 31, 2010 21:27 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów potrzebna pomoc w łapaniu!

Wszystkim Cioteczkom życzę Szczęśliwego Nowego Roku :piwa:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt gru 31, 2010 21:37 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów potrzebna pomoc w łapaniu!

To sie nazywa KOCIARA z krwi i kosci - nie odpuscila, dopiela swego jeszcze przed petardami :mrgreen:
Jestes jednym z wielu :aniolek: :aniolek: tu na forum :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wszystkim kociarom i kociarzom zycze SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU! :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt gru 31, 2010 22:40 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

Na cześć agi - zmieniłam tytuł watku :D

Niech wszystkim kotom będzie dobrze w Nowym Roku!
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Sob sty 01, 2011 0:54 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów potrzebna pomoc w łapaniu!

Agneska pisze::piwa: :piwa: :piwa:
Aga, szacunek!!! :1luvu:

Oj tak.Szacun i ukłon do ziemi :1luvu:
Bardzo,bardzo sie cieszę :ryk:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sty 01, 2011 7:54 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

mowcie mi tak ciagle i glaszcie mnie go glowce. :mrgreen:
a serio, obiekt okazal sie latwiejszy do zlapania, niz sie poczatkowo wydawalo. z poczatku maluch prychal i pacal lapka z pazurkami, a jak jeszcze ten "pan" sasiad naopowiadal, ze go wezmie do domu, ale kot jest dziki i sie nie da zlapac, to juz zwatpilam. a tu prosze, ile minelo? dwa tygodnie? i kociak zaczal mruczec, a potem lebek nadstawiac do glaskania, wrecz wciskac ten lebek w dlon.
ja sie nawet wyposazylam w lopatke od kominka, bo pomyslalam, ze trzeba bedzie jednak troche rozkopac. po czym padlam na glebe, zwabilam malucha do dziury drugiej i bez problemu wyciagnelam. lopatke, jak sie okazalo, porzucilam na miejscu zbrodni. :twisted: tz sie zainteresowal jej losem, a ze nie bylam w stanie podac w zeznaniu miejsca jej przebywania, sam poszedl na miejsce i odzyskal porzucony sprzet. ;)
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Sob sty 01, 2011 8:07 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

kicia jest slodka. :1luvu: jak sie ja tylko dotknie, to mruczy. sama nie chce przyjsc, ale bez problemu daje sie zlapac. przed chwila trzymalam jak na kolanach i glaskalam, a ona lezala zwinieta w klebuszek i mruczala. :kotek:
tylko nie wiem, jak z kuwetka. dopiero co wstalam, na razie zadnego sladu zbrodni nie odkrylam. wlozona do kuwety, posiedziala w niej chwile i uciekla. brzuszek ma pekaty jak nie wiem. wczoraj wieczorem czyscila miski po wszystkich ciotkach i wujach. mam nadzieje, ze sie troche opamieta. dobrze choc, ze suchym sie za specjalnie nie interesuje, bo u mnie miski z suchym sa zawsze dostepne.
biedny dzieciak tyle sie poniewieral przez ludzi, a jest jak najbardziej adopcyjny. juz sie bawi sizalowa myszka (u mnie futrzanych myszek nie ma, ma sie rozumiec). no po prostu slodki kociaczek, bardzo jeszcze malutki.

rok mi sie skonczyl dobrze jak nie wiem. pachnacy inaczej tatar ze szmerami w sercu zostal odjajczony i, jak powiedzial doktor, bardzo dobrze zniosl narkoze. a na koniec dnia udalo mi sie jeszcze zlapac tego malucha. uczcilam wiec rozwoj wypadkow piwem, po czym poszlam spac, tradycyjnie przesypiajac polnoc. :mrgreen:
btw: znalazlam w wyborczej link do artykulu o miau. jedna pania to chyba nawet kojarze. ;)
http://www.emetro.pl/emetro/1,85648,887 ... kotow.html

aga-zgaga

Post » Sob sty 01, 2011 9:21 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

No proszę, co potrafi zdesperowana kociara :D
Mała powinna się nazywać Melania (od wczorajszych imienin) albo Michalina (wiadomo...). Pamiętam, że aga jest przesądna i nie daje imion tymczasom, bo... zostają, więc mała zostanie "ochrzczona" po przybyciu do DT. Oczywiście - aga ma pierwszeństwo :wink:

Po szczęśliwym zakonczeniu akcji "łapanka', z Nowym Rokiem bierzemy się za akcję "adopcja".
nigdy tego nie robiłam, więc liczę na pomoc bardzie doświadczonych ciotek.
Mam tylko watpliwości czy kocięta nie są jeszcze za małe, żeby je wydać do nowych domów?
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Sob sty 01, 2011 9:36 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

jedno i drugie imie mi sie podoba. to moze niech bedzie melania. :D

aga-zgaga

Post » Sob sty 01, 2011 12:09 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

aga-zgaga pisze:rok mi sie skonczyl dobrze jak nie wiem

I oby ten nowy rok był tak samo dobry jak zakończenie starego. Tego życzę nam wszystkim i naszym zwierzakom.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob sty 01, 2011 17:57 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

Wreszcie się melduję :!: :!: :ok: :ok: i pozdrawiam Zacne Łapaczki.Jako tako "otrzepałam" się po imprezie (ostatni goście wyszli o 8-mej rano :!: :!: :mrgreen: :mrgreen:,przed spankiem Dużych ,futrzaki po śniadanku :D :D ). O "wygarnięciu" malucha już wczoraj dostałam info od Marzeni :ok: ale ...już wchodzili goście.A gdzie ten telefon od Agi-Zgagi 8) ,od paru godzin czekam i czekam... :D :D ,czy puchatka,a przepraszam Melania, przypadkiem nie spodobała się za bardzo...? :mrgreen: :ryk:
Ponieważ właśnie znowu wchodzą Goście!Goście!,to jak Melania spodobała się za bardzo :D to nie miałabym nic przeciwko temu aby odebrać szkraba jutro. :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 01, 2011 19:15 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

nie chcialam dzwonic, poki nie stwierdze, ze sie obudzilas. :mrgreen:
jutro jedziemy odebrac dziecie po swiateczno-noworocznych wojazach, to moglibysmy po drodze odstawic do ciebie melke. bedzie ok?

aga-zgaga

Post » Sob sty 01, 2011 19:33 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

O'k :D ,w domu jestem do 16.30,później to raczej po 22 :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 01, 2011 19:56 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

no to sie raczej wczesniej zamelduje, bo po 22. moge juz spac. ;)
mela to mala slodyczka i zarloczek. troche sie jeszcze boi i ucieka, jak sie ktos ruszy. ale jak juz sie ja zlapie, zaczyna pieknie mruczec. bez lapania tez zreszta pieknie mruczy. dzieki temu mozna zlokalizowac, gdzie sie ukryla. a jakie to jeszcze malenkie jest! :roll:

aga-zgaga

[poprzednia][następna]