Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 28, 2010 23:09 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640 pikseli na dłuższym boku. Większe - w postaci miniaturek.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
:idea: http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu.

:arrow: Screen z podpowiedzią
:idea: Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku. 8)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Wto gru 28, 2010 23:14 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Mogą być więc i zmienione na linki, bo na tym necie tutaj nie mam zamiaru doprowadzić się do nerwicy :P

Ps. Wrzucałam przez imgshacka i tam nie widziałam zmniejszania :>
Zresztą, na moim monitorze i tak są małe :D
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Wto gru 28, 2010 23:19 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

wow wygląda jakby w śniegu czuła się doskonale :lol:

Jak ściągasz z imageskach to masz tam zmiana rozmiaru i dajesz na 320x240 bodajże :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro gru 29, 2010 11:17 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Najlepsze jest to zdjęcie na telewizorze :ryk: Jak na nią zareagowali koci panowie?
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro gru 29, 2010 16:18 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Koci panowie okazali się kocimi mamisynkami ;)
Koszmarnie boją się Loni, uciekają.
Myślę, że przeraża ich to tajemnicze świszczenie Loni i diabelskie oko :lol:
Albo jeszcze to, jak syczy na nich ukazując bezzębne dziąsła... No diabeł, nie kocica ;)
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Śro gru 29, 2010 21:38 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

dase pisze:Koci panowie okazali się kocimi mamisynkami ;)
Koszmarnie boją się Loni, uciekają.
Myślę, że przeraża ich to tajemnicze świszczenie Loni i diabelskie oko :lol:
Albo jeszcze to, jak syczy na nich ukazując bezzębne dziąsła... No diabeł, nie kocica ;)

zdjęcia Booskie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw gru 30, 2010 23:14 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob sty 01, 2011 19:08 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

co u Leosia?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 02, 2011 13:41 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Leoś bardzo przyjemnie spędził święta. Polubił nowe otoczenie, zwiedził wszystkie zakamarki w domu i posprzątał wszystkie kąty dostępne tylko dla niego :mrgreen:. On w ogóle jest luzak, całą drogę w samochodzie grzecznie przespał. Rozwolnienie udało się opanować i od wigilii koopki są normowe :ok:. W tym tygodniu dostał dwa ostatnie zastrzyki z Solcoserylu i drugą dawkę Convenii. Zmieniona kość wygląda lepiej, ale do ideału jeszcze dużo jej brakuje niestety. Może z czasem jakoś się to pozarasta. Oczywiście nie mogłam się za długo cieszyć z tego że Leoś jest zdrowy i od piątku ma jakąś dziwną wysypkę na końcówkach uszu. Wygląda to na jakieś uczulenie albo infekcję. Krostki są wyczuwalne pod palcami i swędzą go, bo się bardzo drapie :? Nie pozostaje mi nic innego jak jutro do weta jechać :| Ktoś ma pomysł co to może być? Nic się z tych krostek nie sączy. Do jedzenia dostaje surowego kurczaka, chrupki RC sensivity i pasztety Animondy zawsze ten sam smak. To wszystko jadł już przed świętami, a wysypka zaczęła się pojawiać mniej więcej od piątku. Ja znowu podejrzewam antybiotyk Convenia, który dostał w czwartek, na szczęście to ostatnia dawka była.
Humor na szczęście mu dopisuje. Codziennie rano i wieczorem mam małe tornado w wykonaniu Leosia i Ardy. Leon wydaje z siebie przy tym dziwne dźwięki i podskakuje jak na rodeo :D Biegają tak sobie po całym mieszkaniu rozbijając się od czasu do czasu o krzesła lub stolik. Leon bardzo lubi też pogoń za sznurkami i mordować myszki. Ogólnie to ma wszystkie objawy kociego gupka, a to na moje oko dobrze rokuje :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Nie sty 02, 2011 15:54 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Rudaa pisze:Ogólnie to ma wszystkie objawy kociego gupka, a to na moje oko dobrze rokuje :mrgreen:

To bardzo dobrze rokuje :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie sty 02, 2011 15:58 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

a ten świąd - może to reakcja na leki.
Karma tez może uczulac po czasie, wet na pewno pomoże
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 02, 2011 17:13 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

super że u Leosia lepiej :ok:
Moja kotka kiedyś też coś takiego miała i właśnie podobno od antybiotyków, nawet takie małe strupki się robiły.
Dostałam jakiś lek, którym smarowałam uszy - w zasadzie namoczałam wacikami i po kilku dniach zeszło :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie sty 02, 2011 19:43 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

mój wet zdecydowanie odradza surowego kurczaka, a z surowizny poleca wołowinę.
(na surowy drób nasz Ludwik reagował rozwolnieniem)
może te krostki to alergia pokarmowa - na to pomoże restrykcyjne przestrzeganie diety weterynaryjnej (np. rc hipoalergenic lub hills dla alergików).
:ok: :ok: za Leosia, oby te krostki poszły precz i nie swędziały.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie sty 02, 2011 20:20 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

mięso można również troszkę podgotować.... staruszkom nawet lepiej dawać takie podgotowane IMHO.

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Nie sty 02, 2011 21:33 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Leoś gotowanemu mięsu mówi stanowczo NIE i BLE za to na surowe rzuca się jak potfffoor :oops: z tym że taki bezzębny potffooor z niego więc mlaska przy tym i ciumka :lol: Mój wet mówił, że surowy kurczak może być więc się tego trzymam, tym bardziej, że uczulenie zbiega się z podaniem antybiotyku. Po pierwszej dawce 2 tyg. temu dostał rozwolnienia, teraz ma wysypkę dokładnie po drugim podaniu.
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

[poprzednia][następna]