Moja gromadka - Mufinek['], Maleńka ['] :(( Joaś w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 25, 2010 17:56 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

http://www.alfavet.de/content.php?prodid=135&catid=12

Czy ktoś ma może dostęp do tego toniku? Mógłby odprzedać?
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob gru 25, 2010 17:57 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

Za malutką tri :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i całą resztę :ok: :ok: :ok: :ok:

Nie mam toniku ,nawet na oczy nie widziałam :oops:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob gru 25, 2010 18:55 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

mogę tylko ciepłe myśli Wam posłać :1luvu: :1luvu:
niech będzie dobrze :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob gru 25, 2010 22:24 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

z małą jest bardzo źle... :(

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Sob gru 25, 2010 22:28 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

A jest podejrzenie jakiejś choroby? oprócz kk?:(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie gru 26, 2010 8:03 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

Bakeneko pisze:z małą jest bardzo źle... :(

:(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie gru 26, 2010 9:36 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

Ciepłe myśli ślę...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie gru 26, 2010 9:47 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

Przeżyła noc. Przy jedzeniu nadal protest i wtedy nie wiem, skąd ona bierze tyle sił, żeby się opierać.
Wczoraj wieczorem właściwie się z nią pożegnałam, bo nie miała siły nawet przełykać jedzenia. Mruczała, patrzyła na mnie, a ja nie wiedziałam, co jeszcze mogę zrobić dla niej. Potem bardzo głęboko zasnęła, oddychając spokojnie.
Rano siedziała w klatce. Tylko chwilę, bo sił ma bardzo niewiele... Przy jedzeniu walka. Z oczu leje się ropa.
Nie wiem, co będzie dalej.

justyna8585 pisze:A jest podejrzenie jakiejś choroby? oprócz kk?:(

W lecznicy, w której była, stwierdzono anemię, ale na jakim tle, nie wiadomo. Coś od początku musiało z nią być nie tak, ale teraz tego nie mamy jak sprawdzić. Może zbyt długo nie jadła?
KK ją dodatkowo osłabia.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie gru 26, 2010 9:51 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

Za Maleńką :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie gru 26, 2010 10:50 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

:( :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie gru 26, 2010 13:02 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

i ode mnie :( :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie gru 26, 2010 14:07 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

anita5 pisze:Przeżyła noc. Przy jedzeniu nadal protest i wtedy nie wiem, skąd ona bierze tyle sił, żeby się opierać.
Wczoraj wieczorem właściwie się z nią pożegnałam, bo nie miała siły nawet przełykać jedzenia. Mruczała, patrzyła na mnie, a ja nie wiedziałam, co jeszcze mogę zrobić dla niej. Potem bardzo głęboko zasnęła, oddychając spokojnie.
Rano siedziała w klatce. Tylko chwilę, bo sił ma bardzo niewiele... Przy jedzeniu walka. Z oczu leje się ropa.
Nie wiem, co będzie dalej.

justyna8585 pisze:A jest podejrzenie jakiejś choroby? oprócz kk?:(

W lecznicy, w której była, stwierdzono anemię, ale na jakim tle, nie wiadomo. Coś od początku musiało z nią być nie tak, ale teraz tego nie mamy jak sprawdzić. Może zbyt długo nie jadła?
KK ją dodatkowo osłabia.

Hej, właśnie przez przypadek wlazłam na ten wątek.
Ta część, którą przeczytałam bardzo przypomina mi przypadek kota mojej cioci. Kota znalazła się nie wiadomo skąd na klatce schodowej. Chuda przeraźliwie i z całą pupą obkupkaną od strasznej biegunki. Nawet chciała jeść, ale wszystko co zjadła wylatywało drugą stroną. Ciotka zabrała małą po paru dniach do weterynarza. Okazało się, że poza olbrzymią biegunką kota ma zatkany (zapuchnięte) gardło i brązowy wyciek z oczu i nosa. Nawet jak chciała jeść, to nie była w stanie. Kota chyba przez dwa tygodnie dostawała głównie kroplówki, antybiotyki i coś na wzmocnienie (witaminki?) w zastrzykach. Przez dwa tygodnie było bardzo kiepsko. Kota głównie spała. Potem zaczęła się bardzo powoli odbijać. Zaczęła chliptać Reconvalestenta. Później zaczęła się walka z robalami, którymi kot był wypełniony po same uszy. Zaczęło się 29 października. Do dzisiaj z kotem nie jest jeszcze dobrze (bo cały czas ma nos zatkany i z oczu trochę cieknie), ale je sama już nawet jakieś chrupki (jakieś RC na zapalenie jelit), biega, bawi się, no i zaczęła jej odrastać sierść na pupie (wypadła od biegunki). Dalej jest przeraźliwie chuda, ale teraz myślę, że to kwestia czasu. W międzyczasie miała jeszcze zaszytą przetokę, którą miała między przednimi łapkami (ale to gdzieś na początku grudnia chyba dopiero). Ciotka jej robiła parówki z rumianku i szałwii, żeby jej się lepiej oddychało na poczatku i w sumie faktycznie na [arę godzin było lepiej.
Mam nadzieję, że historia Mji się powtórzy u Was i Mała stanie na nogi. Czego z całego serca jej życzę!
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie gru 26, 2010 17:04 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

Maleńka jest bardzo dzielna, mam cały czas nadzieję... :ok: A czy takie maleństwo może dostać aranesp?
Obrazek
Obrazek

alinka6

Od: Czw lip 09, 2009 21:50

Post » Nie gru 26, 2010 17:58 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

Tak dostała już Aranesp

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Nie gru 26, 2010 22:50 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Maleńka źle...:((((

tak sobie myślę,że jeśli tyle przetrzymała,to musi być tylko lepiej...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

[poprzednia][następna]