Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 11, 2010 17:53 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

Ktoś dał znać Janie, że kociak albo znajdzie dom albo zostaie wyrzucony na tę pogodę.... :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Sob gru 11, 2010 18:47 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

I będziesz dla niego tymczasową mamą, czy już na stałe?

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Sob gru 11, 2010 18:49 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

Tymczasową....
Od stycznia będę też szukać prawdopodobnie lokatora - wraz z lokatorem wyprowadzi się również Rademenes :cry: (czarny), więc ilość kotów zmniejszy się do trójki rudzielców Puszka, Garfildosa i Rysia

joarkadia

Post » Sob gru 11, 2010 18:52 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

Załóż na Koci-Łapci albo na Pchlim Targu wątek, że wynajmiesz pokój kociarzowi :wink: - a nuż ktoś się trafi?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob gru 11, 2010 18:55 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

Świetny pomysł! Dotychczas dawałam ogłoszenie na gumtree i zaznaczałam od razu, ze w domu są kociaki - niektórzy tego nie doczytywali i już w drzwiach kichali albo drapali się, bo dostawali uczulenia :mrgreen: Muszę jednak poczekać na to aż w końcu się zdecyduje powiedzieć mi kiedy się przeprowadza do Anglii - jest informatykiem i do Niemiec (a od stycznia tam będzie najwięcej ofert dla tego zawodu) nie chce jechać.

joarkadia

Post » Sob gru 11, 2010 19:52 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

A kota, Twój współlokator weźmie ze sobą? Chyba to nie takie proste, zwłaszcza do Anglii, chyba kwarantannę trzeba i to z 6 m-cy...

mrkevka

Post » Sob gru 11, 2010 20:01 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

To jego kot.... podejrzewam, że nawet jeśli nie pojedzie z kotem, to zostawi u swojej dziewczyny...
Właśnie Ryś wyszedł z kąpieli.... nie powiem, aby był zachwycony :twisted: , ale zafundował sobie sam konieczność kąpieli - wytatłam się w wątróbce, którą dałam kociakom na przekąskę.... 8O Chodzi teraz obrażony na cały świat i na mnie, wylizuje sobie łapki, a ja już musiałam posprzątać całą łazienkę :mrgreen:
Mina kota w kąpieli - bezcenna :ryk: :ryk:

joarkadia

Post » Sob gru 11, 2010 20:08 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

Fo-ty, fo-ty ... kinga w. wyjechała z kotami do GB, także można ją pytać o procedurę ... ale to trwało ...

alix76

Post » Sob gru 11, 2010 20:09 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

Niedobra mama :twisted: Taki ładny dezodorant zafundowało sobie kocisko :twisted:

mrkevka

Post » Sob gru 11, 2010 20:20 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

Dziwnym trafem moje kociaki są tak dobrze wychowane, że dzielą się jedzonkiem i zawierają pokój właśnie przy miseczce :D więc kupiłam troszkę na powitanie maluszka :D Maluszek przyjedzie jutro dopiero, więc zdążę kupić następną porcję - może się skusi :roll: Oczywiście, oprócz wątróbki na małego czeka kocie mleczko dla juniorów i saszetki z witaminkami z królikiem, rybką, wołowinką i czymś tam jeszcze - nie wiem co lubi a czego nie (nie zmarnuje się w razie czego - moje stałe kociaki wszystko opędzlują :!: ). Rysiowi jednak wątróbka się znudziła - wcześniej równo zmiatał z resztą kociaków - i próbował zakopać chyba. Źle jednak wycelował i cały grzbiet miał w wątróbce - i kąpiel przymusowa :mrgreen: Miauczenie słychać było na całej klatce (sąsiadka z trzeciego piętra przyleciała z pytaniem co się kotu stało, ale widząc minę Rysia i jego futerko sterczące na wszystkie strony tylko roześmiała się :D ). Na foty w kąpieli nie liczcie - musiałam trzymać kurczowo Rysia, wywijał się jak piskorz, a nie jak kot :| Łazienka cała mokra, przy okazji wyczyściłam lampę, bo i tam woda doleciała :mrgreen:

joarkadia

Post » Sob gru 11, 2010 20:21 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

Po kąpieli Ryś jakby bielszy się zrobił :ryk: :ryk: :ryk:

joarkadia

Post » Sob gru 11, 2010 20:56 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

No i nici z wizyty maluszka.... :wink:
Okazało się, że mały tak rozkochał w sobie ludzi u których przebywa, że zdecydowali się go zatrzymać :D
Maluszku, dobrego domku i wspaniałych ludzi, którzy będą Cię głaskać, karmić, miziać i rozpieszczać :ok:

joarkadia

Post » Sob gru 11, 2010 21:02 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

joarkadia pisze:No i nici z wizyty maluszka.... :wink:
Okazało się, że mały tak rozkochał w sobie ludzi u których przebywa, że zdecydowali się go zatrzymać :D
Maluszku, dobrego domku i wspaniałych ludzi, którzy będą Cię głaskać, karmić, miziać i rozpieszczać :ok:

Suuuperrrr! Powodzenia mały!
Joarkadia, jak coś, to są 4 kociaki czekające na DT w lecznicy pod opieką JOKOT. Nie śmiałam Cię namawiać, ale skoro tak :oops: ... może weźmiesz 1 lub 2?

alix76

Post » Sob gru 11, 2010 21:08 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

No Joarkadia, Ty to masz niezłą rękę do kotków :-) Jeszcze do Ciebie nie dojachał, a już znalazł domek na stałe :-) Teraz to jedzonko dla maluszków nie może się zmarnować. Propozycja Alix, kusząca :mrgreen:

mrkevka

Post » Sob gru 11, 2010 21:08 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

Alix, poczekajmy - jutro Agneska może przywiezie 2 maluchy z Płońska! Oby tylko udało się je znaleźć....

joarkadia

[poprzednia][następna]