Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Liwia_ pisze:Moim zdaniem to elegantka - ma białe wąsiki i skarpetki i pewnie mini-krawacik... Można też oczywiście napisać "czarna" w tytule wątku, tylko ja jakoś tych wielbicieli czarnych kotów nie spotykam, po czarne kotki nie dzwoni nikt, a wręcz ludzie często zastrzegają, że chcą kota, "byle nie czarnego"
justyna8585 pisze:Przypomnę,że kotka niedługo zawędruje za TM
justyna8585 pisze:Przypomnę,że kotka niedługo zawędruje za TM
mar9 - no właśnie, mnie się wydaje, że w Twojej obecnej sytuacji przyjęcie jej jest zbyt ryzykowne - to raz, a dwa - po prostu ponad siłymar9 pisze:jest zimno, ślisko, dzień krótki, kotka potrzebuje częstych wizyt u weta, nie wiem, czy poradzę sobie sama, po pracy, po ćmoku, piechty...
to raz
dwa: nie wiem, jak długo jeszcze będę mieć pracę, co będzie, jak ją stracę, jak sobie sama poradzę ze stadkiem, ja mam tylko jeden dochód, praktycznie żadnej rodziny, która mogłaby mnie wspomóc w razie kryzysu;
ja tam mogę i chleb ze smalcem jeść ale koty nie
dodam jeszcze, że całe życie starałam się sama sobie radzić, nie liczyć na innych
ale z drugiej strony waży się "być albo nie być" tej czarnej kiciuni
czy naprawdę na forum, gdzie zarejestrowanych jest tylu miłośników kotów nie ma kogoś, kto byłby choć w ciut lepszej sytuacji i mógłby kiciuni dać szansę na ... życie???
mar9 pisze:tak, ja wiem, obie macie rację ale jeśli schron będzie chciał czy musiał uśpić kotkę a nie znajdzie się ktoś, kto może więcej niż ja to co wtedy?
pozwolimy na to?
ja nie chcę, nie mogę, [ikonka: dziecko tupiące nóżkami na znak protestu], chyba by mnie sumienie zagryzło na ament
więc, jeśli nic lepszego nie będzie a z drugiej strony będzie realne zagrożenie uśpienia to niech niunia zjedzie do mnie, a w najgorszym wypadku będzie leczona "na zeszyt", myślę, że podstawowe leki lecznica może mi skredytować a dobre duszki forumowe nie pozwolą futrom głodować![]()
justyna8585 pisze:
....,bo więcej osób może pomóc,tylko wolą wybrać innego kota,np. ze swojego miasta.
ossett pisze:justyna8585 pisze:
....,bo więcej osób może pomóc,tylko wolą wybrać innego kota,np. ze swojego miasta.
Albo kota ze schroniska na drugim końcu Polski, któremu grozi adopcja ze strony pseudochodowcy...
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 52 gości