Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 01, 2010 20:27 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

jak się miewają chłopaki???

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Śro gru 01, 2010 20:28 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

I Szafirek?
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Śro gru 01, 2010 22:20 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Zapraszam na bazarki:

- aniołki świąteczne robione na szydełku: viewtopic.php?f=20&t=120914&p=6745022
- skarpetki w koty: viewtopic.php?f=20&t=120916
Obrazek

grrr...

Post » Czw gru 02, 2010 11:11 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

luelka pisze:A Braciaszkowie mają dzisiaj swój Wyjątkowy Dzień. Od rana ich dopieszczam i drapię Wilsona za uszkiem - rozstania po tak długiej znajomości nie należą do łatwych. Pojadę z Chłopcami, żeby towarzyszyć im w pierwszych chwilach w nowym miejscu.

Prosimy o kciuki, żeby Chłopcy poczuli się w swoim nowym Domu jak u siebie :!: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: jestem cichą wielbicielką Braciszków od samego początku ich zaistnienia na blogu

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw gru 02, 2010 16:16 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Ooo, chłopcy mieli cichą wielbicielkę :D , a my nic o tym nie wiedzieliśmy :twisted: :kotek: :kotek:
Też się dopytowywuję ;) jak się mają nasze kociaki w nowych domach :D Luelko, stachurko, raz raz składać zeznania :piwa: :mrgreen:

Beatka się nudzi! Tego kociaka rozpiera energia. Niestety starsze koty nie nadążają ;)
Myśleliśmy, że dołączy do niej kotek po amputacji łapki, o którym pisałam. Łapki pięknie mu się goiły, nawet ta amputowana już zaczęła zarastać futerkiem, ale niestety, nie udało się :( obrażenia wewnętrzne były zbyt duże, nie mógł się załatwiać, mimo lewatyw. Nie udało się go uratować :( [i] Weci bardzo o niego walczyli, miał wiele szczęścia, że trafił pod ich opiekę.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw gru 02, 2010 16:18 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

:( [*]
Obrazek

grrr...

Post » Czw gru 02, 2010 19:08 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

[*] :(
Zapraszamy Beatkę do nudzącej się Betki. Snake się ucieszy, bo ma już dość-on chce w końcu spokojnie poleżeć !!! A tu ciągle jakaś ruda wariatka goni go, skacze po nim i z zaskoku gryzie po tyłeczku. Na dodatek nie reaguje na Snejkowe oburzenie, bezczelna małolata. ;)
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Czw gru 02, 2010 22:05 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

No tak, Snake zupełnie inaczej zachowuje się, gdy odzyskał talię :).

U Chłopaków będę w weekend. Wilson czuje się świetnie, biega po mieszkaniu z podniesionym ogonem, bawi się. Oczywiście nie daje się głaskać - ale widać, że się świetnie czuje. Natomiast Chase jest niewyraźny - muszę dobrze przemyśleć swoją wizytę, może przy znajomej osobie się choć trochę rozluźni... Kto by się spodziewał po nim czegoś takiego :|

Bardzo współczuję malutkowi [*]
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob gru 04, 2010 23:06 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Byłam dzisiaj u Braciaszków. Czejs źle zniósł przeprowadzkę i jego nowa Pani się bardzo martwiła. Ponieważ noc wcześniej zamknęła na moją prośbę Chłopców osobno, więc wiedziałyśmy, że Czejs przez noc skorzystał raz z kuwetki i zjadł - choć ledwie ok. 10 chrupek. Gdy przyszłam, wyglądał rzeczywiście bardzo kiepsko - nastroszone futerko, zakurzone, błędny, przerażony wzrok. Wystarczyła jednak chwila rozmowy, głaskania - jednym słowem znajomy człowiek - i się rozluźnił. Ponastawiał się do głaskania, jadł bardzo chętnie, pozwolił się też nakarmić z ręki nie tylko mnie, ale i swojej Opiekunce, no i mył się - praktycznie przez dwie godziny cały czas mył siebie, brata, nawet moje ręce - tak się zapalił do tej idei :).

Mam nadzieję, że to podziała na niego jak dobry bodziec, zna już to mieszkanie, pooglądał sobie tych ludzi, może teraz, gdy się rozluźnił, będzie bardziej odważny. Jeśli nie, to najwyżej jeszcze parę razy pojadę do nich, żeby dać mu czas na aklimatyzację, skoro przy mnie jest gotowy odzyskać apetyt - bo przy mnie wcinał, aż miło było patrzeć.

Mam ciche przeczucie, że będzie lepiej - nowi Państwo robią dla chłopaków tyle, ile się da - poświęcają im dużo uwagi, czytają im za moją radą, żeby Chłopaki oswoiły się z ich głosami, poświęcają dużo czasu na zabawę i wystawiają smakołyki - dotychczas jednak Czejs absolutnie nie chciał ani przy nich jeść, ani się tym bardziej bawić. Oby teraz było tylko lepiej! No i Will korzystając z bogactwa przysmaków przez ten tydzień utył!

:) Więc już najwyższa pora na odzyskanie wigoru przez Czejsa :ryk:

luelka

Post » Sob gru 04, 2010 23:10 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

:D Czejso, bierz się w garść! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Post » Sob gru 04, 2010 23:21 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

luelka pisze: No i Will korzystając z bogactwa przysmaków przez ten tydzień utył!

No kto by pomyślał... :ok: A jak Cię Willy przyjął?
luelka pisze:Więc już najwyższa pora na odzyskanie wigoru przez Czejsa

Jeszcze chwilka, może rzeczywiście będzie potrzebna jedna lub dwie wizyty, dla równowagi :ok:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie gru 05, 2010 18:52 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Napiszę tylko, że Willy ucieszył się bardzo :) a resztę na pewno Iza napisze :kotek:

Beatka bardzo dziękuje za zaproszenie od Betki :mrgreen: chętnie przybędzie, już pakuje tobołek z Imaverolem :mrgreen:
Pięknie się leczy to kociątko - mamy za sobą dwie kąpiele w Imaverolu, a uszko już się pokrywa ładnym naskórkiem i widzę pierwsze kiełki wąsów :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie gru 05, 2010 19:30 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Brawo, Beatko! :D :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Post » Nie gru 05, 2010 22:00 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Właśnie dostałam smsa, że Chase zjadł kawałek gotowanego kuraka prosto z ręki swojej Opiekunki :).

luelka

Post » Nie gru 05, 2010 22:02 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

:D Oby tak dalej!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

[poprzednia][następna]