Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 25, 2010 10:26 Re: Fundacja PJD: SZAFIR MA DOM!:)) Vegas i Spoks-kciuki!

Dziękujemy! :D

Vegas i Spoks zamienili się z Wilsonem i Chasem :lol: i braciszkowie niedługo wybierają się do swojego domu. Moi chłopcy jeszcze poczekają - przy czym coraz bardziej zastanawiamy się z Jarkiem, czy Spoks jeszcze czeka... czy przypadkiem nie znalazł już domu... ;) potrzebujemy czasu, by się z tym przespać.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw lis 25, 2010 10:43 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Ojej! Ale niespodzianka!
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Czw lis 25, 2010 10:53 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Świetnie! Ale mam wrażenie, że miejsce po braciszkach zaraz się zapełni. :)
Mogę podrzucić prześliczną trikolorkę. :ryk:

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Czw lis 25, 2010 13:00 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Zapełni się - u Izy (jeśli braciszkowie się zaaklimatyzują w nowym domu) zamieszka Beatka, dzięki temu u mnie będzie jedno futerko mniej :)
Obrazek

ryśka

Post » Czw lis 25, 2010 18:22 Re: Fundacja PJD: SZAFIR MA DOM!:)) Vegas i Spoks-kciuki!

ryśka pisze: potrzebujemy czasu, by się z tym przespać.

Jestem bardzo ciekawa, co się Wam przyśni :piwa:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Czw lis 25, 2010 19:13 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Oj, mi się śni koszmar, że mamy 9 kotów... bo własnych mamy 5 i cztery "pechowe" tymczasy: rodzinę Mamelów i Vegasa. Nigdy nie mieliśmy żadnych tymczasów tak długo (grubo ponad 2 lata...). Tak więc w praktyce tych kotów jest 9, a inne tymczasy przychodzą - odchodzą :) Znajdują domy. Spoks i Vegas, jako zaprzyjaźnieni, mogli zamieszać w bardzo dobrym domu, a tu - Spoks się zbiesił, pokazał, że absolutnie nie da się wynieść... oczywiście można na siłę, jak dzikiego zwierza, ale baliśmy się o jego zdrowie - że po stresie podróży, zmiany domu przestanie jeść i nie będzie można mu pomóc.
Obrazek

ryśka

Post » Czw lis 25, 2010 21:57 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Nasz śp. Gacuś tak się bał wyniesienia - kiedyś gdy trzeba było go zanieść do weta, wyłamał sobie pazurek, walcząc z drzwiczkami klatki. Po bardzo długim czasie dopiero zrozumiał, że zawsze wraca z tych wypraw... 9 kotów to bardzo dużo, ale z drugiej strony są przypadki niezwykle trudne do wyekspediowania Obrazek
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pt lis 26, 2010 23:07 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Ech... ja nigdy nie chciałam mieć tak wielu kotów (nie tylko ze względu na godzinne codzienne sprzątanie o poranku, choć jest to niejednokrotnie frustrujące, ale też dlatego, że to nam blokuje pomaganie innym kotom, a dodatkowo, wcale nie jest dla nich dobre...), dlatego jeszcze nie poddaję się: wystawiamy ogłoszenia i czekamy na jakiś cud adopcyjny ;)
Co do Spoksa, ech, trudno uwierzyć, ale kiedy tylko mu odpuściłam próby wyekspediowania, zaczął się zachowywać jak gdyby nigdy nic - śpi w transporterkach (wcześniej próbowałam go przyuważyć, żeby zamknąć za nim drzwiczki), zaczepia mnie ogonem i generalnie zachowuje się, jakby chciał powiedzieć "wreszcie zmądrzałaś, nie wiem, co się z tobą działo przez ostatnie dni" :twisted:

Za to Beatka jest na antybiotyku, bo wrócił jej katar - oczka i nosek zafaflunione ma. Nie podoba mi się także jedno jej uszko - niestety wygląda to na strupki grzybkowe. Na szczęście zdążyło jej minąć 2 tygodnie od pierwszego szczepienia, to najważniejsze.
Obrazek

ryśka

Post » Sob lis 27, 2010 8:54 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

A Braciaszkowie mają dzisiaj swój Wyjątkowy Dzień. Od rana ich dopieszczam i drapię Wilsona za uszkiem - rozstania po tak długiej znajomości nie należą do łatwych. Pojadę z Chłopcami, żeby towarzyszyć im w pierwszych chwilach w nowym miejscu.

To, że im się udało, to że trafili na TAKICH Ludzi - wrażliwych, delikatnych, cierpliwych - to jest niesamowite i wyjątkowe...

Niech się im poszczęści... Moim, jak ich nazywamy z Bartkiem, Maluchom: każdy z nich waży już 4 kilo i ciągle rosną, ale dla mnie ciągle są właśnie tacy malutcy :oops: .

Prosimy o kciuki, żeby Chłopcy poczuli się w swoim nowym Domu jak u siebie :!: :ok: :ok: :ok:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob lis 27, 2010 11:09 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Chłopcy już spakowani do kontenerka, zaraz jedziemy! Wilson jest absolutnie przerażony, Czejs, jak to Czejs, dał się przekupić chrupką :)
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob lis 27, 2010 11:25 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Za nowy domek. :ok: :ok: :ok:

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Sob lis 27, 2010 11:27 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Bardzo mocno :ok: :ok: :ok:

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Sob lis 27, 2010 11:30 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Kciuki!!! :ok: :ok: :ok: Wspólny dom dla nich to przecież spełnienie marzeń. :dance2: Chłopcy, powodzenia!
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Sob lis 27, 2010 12:43 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lis 27, 2010 12:55 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase zamierzają się wyprowadzić ;))

Trzymam kciuki za braciaszków, a szczególnie za mojego wirtualnego syneczka Willusia Obrazek
Obrazek

Majorka

[poprzednia][następna]