KATOWICE- potrzebna pomoc dla psiaków w typie husky

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lis 25, 2010 6:14 KATOWICE- potrzebna pomoc dla psiaków w typie husky

jakiś czas temu dzięki forumowiczom i dogomaniakom udało się pomóc innym haszczakom w podobnej sytuacji- więc proszę o pomoc jeszcze raz :)

znalazłam na gumtree ogłoszenie, które mnie zaniepokoiło:

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z244151991

8 szczeniaczków Husky..
Każdy o zupełnie innym charakterze i umaszczeniu oraz niebieskich oczkach.
Do zabrania od zaraz!!!
Serdecznie zapraszamy do oglądania.
Bezpośredni kontakt telefoniczny pod numerem 503-34-95-45

odpowiedziałam, zaoferowałam pomoc w wydaniu maluchów pod warunkiem kastracji matki psiaków- dostałam lakoniczną odpowiedź, że właścicielem psiaków jest mama osoby ogłaszającej i chętni mają się kontaktować pod podanym nr telefonu.

Mnie niestety ponosi, co wiele razy już pewnie udowodniłam (a na piśmie łatwiej zmienić niefortunną wypowiedź niż przez telefon), dlatego będę wdzięczna, jak ktoś spróbuje porozmawiać z panią o psiakach (moim zdaniem to nie są husky o 100% cechach rasy, ale znawczynią nie jestem) i o sterylce (zbliża się marcowa akcja kastracji, można skorzystać, w razie czego będą np. bazarki). Temat na dogo też nie zaszkodzi, a ciocia Aga ma zablokowane konto :(

zdjęcie psiaków:

Obrazek

z góry dziękuję za pomoc :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lis 25, 2010 8:41 Re: KATOWICE- potrzebna pomoc dla psiaków w typie husky

myśle ze z nich takie husky jak z mojego kota pers ;)
to chyba chwyt reklamowy ze jak husky to szybciej sie rozejda
nie lubie takiego czegos bo potem ktos kto sie nie zna bierze to to jako huskyego a jak urosnie wcale nie przypomina tego co chcieli to oddaja albo wywalaja bo oni chcieli huskyego
powinna szczerze napisac ze to kundelki i ze np jedn rodzic to husky czy tam mieszaniec huskyego

EDIT:dla porównania ;)
po tym odrazu widac co to za jeden
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw lis 25, 2010 8:44 Re: KATOWICE- potrzebna pomoc dla psiaków w typie husky

tak myślałam :twisted: tak czy inaczej trzeba dopilnować tej sterylki...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt lis 26, 2010 1:25 Re: KATOWICE- potrzebna pomoc dla psiaków w typie husky

Ten jeden to wygląda jak zezowaty. Mają coś z husky (ew. malamut), ale to najprawdopodobniej mix z jakimś owczarkowatym. Pseudohodowla? ;/

Miscorpio

Od: Pon lis 01, 2010 18:11

Post » Pt lis 26, 2010 5:40 Re: KATOWICE- potrzebna pomoc dla psiaków w typie husky

Miscorpio pisze:Ten jeden to wygląda jak zezowaty. Mają coś z husky (ew. malamut), ale to najprawdopodobniej mix z jakimś owczarkowatym. Pseudohodowla? ;/

syn/córka tej pani nie chce nic powiedzieć... dlatego uznałam, że trzeba coś zrobić :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85