Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 21, 2010 19:22 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

cudny miziaczek z Promysia Geigera :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie lis 21, 2010 19:33 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

Śliczności :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie lis 21, 2010 20:55 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

Kochani,jesteśmy w ciężkim szoku i ogromnie martwimy się o Promysia!!!!!
Około godz.temu poszliśmy do kotunia żeby zrobić mu zdjęcia i zobaczyliśmy biedaka z zakrwawionym pyniem i śladami krwi w pokoju.Co prawda przechadzał się jakby nigdy nic ale przerażeni podjęliśmy natychmiast decyzję o pojechaniu do kliniki.Iwonka aktualnie cały czas tam z nim przebywa a ja tzn.TŻ Iwonki przed chwilą skończyłem z nią rozm.tel.Oto jej relacja:
Promyś ma b.złe badania krwi - klinika ma na miejscu laboratorium -,
ma powiększone tylne węzły chłonne
ma niewielki wzdęcie-obecnie ma robione USG jamy brzusznej
jest po narkozie i jest kompleksowo badany.
Weci snują różne domysły:1)-podana trutka działająca z 2 tyg.opóżnieniem
2)- guz żołądka....i dalej nie pamiętam
twierdzą że musiało nastąpić coś nagłego bo wczoraj nie stwierdzono najmniejszych niepokojących objawów a a jeszcze 3 godz.temu był w doskonałym humorze i niemiłosiernie buczał jak go przytulałem.Potwornie się boimy ale liczę na to że wszystko będzie dobrze.Jest taki kochany i biedny....a my właściwie bezsilni.Czekam na dalsze wieści.

O!,otrzymałem sms-a od Iwonki.Cytuję w całości:
ma b.niski hematokryt w zw.z tym musi mieć transfuzję krwi,koszt krwi 436 zł jeśli po nią pojadę w Al.Solidarności(ul.w centrum W-wy).Promyś zostaje w szpitaliku pod tlenem.Na USG widać że ma coś w żołądku,albo skrzepy albo guz.
Pozdrawiam i oczywiście albo ja albo już Iwonka napiszemy więcej.
Życie...wszystko może się zmienić w jednej chwili.

Edit:do kliniki przyjechaliśmy o 19,30
Ostatnio edytowano Pon lis 22, 2010 0:42 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 21, 2010 20:58 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

o rany :( Promyku, trzymaj się !
sqter & świrek & hienka & ufik

ObrazekObrazek

sqter

Od: Sob sie 09, 2003 23:36

Post » Nie lis 21, 2010 21:08 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

Ścierpły mi plecy!!!!
Idę się poganiac z kotami bo z nerwów nie wytrzymam..
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 21, 2010 21:16 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ...tak nie może być :placz: wiem, że to nie będzie łatwe...ale ratujmy Go bez względu na koszty... Panie miej litość dla biedaczka, który odnalazł iskierkę szczęścia w życiu...proszę daj Mu się nią nacieszyć Obrazek

Basica

Post » Nie lis 21, 2010 21:16 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

Matko... :cry:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie lis 21, 2010 21:22 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

Może ktos go kopnął w brzuch i stąd ten skrzepw w żołądku????
Trzeba walczyć...
poryczałam się... już wymiekam... ostatnio tylko nieustanna walka o koty...walka z chorobą, z czasem....nie daję rady, qr@%^a
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lis 21, 2010 21:24 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

smarti...podaj numer konta zrobimy zbiórkę pieniędzy na ratowanie Promysia

musi nam się udać :!:

Basica

Post » Nie lis 21, 2010 21:32 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

Basica pisze:smarti...podaj numer konta zrobimy zbiórkę pieniędzy na ratowanie Promysia

musi nam się udać :!:

wysłałam pw z numerem konta

Marzenia11

Post » Nie lis 21, 2010 21:54 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

Witam ponownie,jestem po kolejnej rozmowie z Iwonką.
Są dalsze szczegóły i informacje.
Iwonka jest w drodze po krew do transfuzji,jest konieczna ponieważ niski hematokryt świadczy o dużym ubytku krwi,natomiast inne wskaźniki są poprawne i charakterystyczne dla zdrowego kotka w wieku Promysia .Niestety bez transfuzji życie Promysia jest zagrożone.Dalsze badania wskazują na to że wszystkie narządy wewn.są czyste i zdrowe co eliminuje zaawansowaną i wieloprzerzutową chorobę rakową.Problemem jest żołądek gdzie stwierdzono bliżej nieokreśloną zmianę która pękła i wywołała krwotok.W obecnym stanie biedunio nie może mieć zrobionej gastroskopii bo jest zbyt słaby i byłoby to też działanie niebezpieczne ze względu na możliwość kolejnych podrażnień żołądka.Krew jest badana również w kierunku zawartości trujących zw.chemicznych.Kotunio cały czas przebywa w namiocie tlenowym i jest na swoistym "kocięcim"ojomie.
To wszystko co spamiętałem,więcej szczegółów nie pamiętam a wszystkie duszyczki to czytające o trzymanie kciuków za Promysia proszę.
P.S.Iwonka prosi o tel.od Izy.
Kotuś śpi i właśnie za chwilę będzie miał podawaną krew!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 21, 2010 21:57 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

Dajcie mi proszę numer konta.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie lis 21, 2010 21:58 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

Dziewczyny, wysłałam rano parę groszy Izie, żeby wysłała dla Promysia, ale mało tego było, jakbyście potrzebowały to coś jeszcze wyskrobię tylko dajcie nr. konta, będzie wtedy prędzej, niżbym miała do Izy posyłać a ona potem do Was
:cry:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie lis 21, 2010 22:05 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk w DT u Smarti :-)

AniHili pisze:Dajcie mi proszę numer konta.

już masz w pw

Marzenia11

[poprzednia][następna]