MOKOTÓW zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lis 15, 2010 23:35 MOKOTÓW zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

18 listopada:

Leona nie widziano od 24 godzin... gdzie jesteś, piesku?
ostatnio widziany wczoraj 17 listopada ok 9 rano na Idzikowskiego - o ile to był on... wcześniej o 7 rano na Gagarina10A!

17 listopada:

Leona dziś TRZYKROTNIE widziano na Dolnym Mokotowie!

1. na Czerniakowskiej - widziała go dogomaniaczka
2. przy śmietniku przy Gagarina/Czerskiej (dokładnie przy bloku, w którym kiedyś Leon mieszkał!) - SM dostała dziś takie zgłoszenie dot "dużego wilczura", psa nie znaleźli. (to był LEON!)
3. na wysokości ul. Iwickiej - Leon przecinał Gagarina idąc w stronę Łazienek! (widział go jakiś pan)

*

Bardzo proszę wszystkich z Wawra lub okolic, co mają chwilę kiedykolwiek żeby pomogli szukać Leona!

Leon jako dzieciak trafił na Paluch, przywieziono go z meliny pijackiej. To było 6-8 lat temu. Leona adoptowała kobieta i ten pies już naprawdę sądził, że dożyje u niej dni. Niestety kobieta musiała wyjechać do pracy, Leona oddała jakimś ludziom z Woli. To było pół roku temu. 9 listopada Leona znaleziono w Wawrze... brudnego, przerażonego, wychudzonego. Ponoć błąkał się tam tak kilka tygodni.

Dziś praktycznie mamy dom dla Leona - nie ma tylko Leona :(

Pani, która go znalazła w tym Wawrze bardzo chciała go zostawić, ale rodzina się nie zgodziła. Pani oddała kilka dni temu Leona koledze. Dziś rano (15 listopada) Leon zaginął! Wyszedł na spacer, pobiegł w las i przepadł.

Leon w maju:

Obrazek

tak wygląda teraz:

Obrazek

na tym wątku na dogo szukamy Leona: http://www.dogomania.pl/threads/196225-owczarek-Leon-ZAGIN%C4%84%C5%81-WAWER-ul.Mydlarska-Mirtowa-POMOCY!-jest-da-niego-DOM-%28

a teraz apel:

LEON ZAGINĄŁ

15 listopada RANO
zaginął Leon!

WAWER ul. Mydlarska/Mirtowa, okolice Zwoleńskiej!

Leon to 6-8 letni owczarek
czarny podpalany
jest przyjazny! może być jedynie wystraszony
ma na sobie niebieską obrożę!

MA CHIP!
chip jest zarejestrowany na imię LEON, na nazwisko ex-właścicielki - Pani Anny B.
zarejestrowany na ulicę Gagarina w Warszawie!
telefon nie odpowiada, więc nie ma co dzwonić!

PILNE - jest dla niego chętny DOM!

kontakt:
790 102 273 ; 790 102 272
604 129 008 ; 509 075 051
mru.psiaki@gmail.com

link do PLAKATU:

http://www.sendspace.com/file/a45csg
Ostatnio edytowano Czw lis 18, 2010 7:23 przez mru_dogo, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

mru_dogo

Od: Śro gru 17, 2008 15:13

Post » Wto lis 16, 2010 13:48 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

:!:
zwrócę uwagę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 16, 2010 14:01 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

dzięki! każda pomoc się liczy! nawet jeden plakat! nawet jedna zapytana o Leona osoba:)

teraz jeździ tam koleżanka zaopatrzona w plakaty, my będziemy za kilka godzin (niestety po ciemku, ale nie szkodzi)
ObrazekObrazek

mru_dogo

Post » Wto lis 16, 2010 14:19 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

Zaznaczę sobie! Co to jest psi FB? Czy Leon reaguje na gwizdek ultradźwiękowy - niektóre psy przybiegają na ten dźwięk z bardzo dalekiej odległości nawet tam gdzie już nie słychać wołania :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lis 16, 2010 14:48 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

mój wet.ze Zwoleńskiej na razie nic nie słyszał.
w razie czego się zgłosi.

dużo dużo dużych ogłoszeń trzeba rozwiesić-jak listy gończe,z dużym zdjeciem.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 16, 2010 15:08 widziano Leona na Czerniakowskiej!

słuchajcie! dostałam telefon, że dziś widziano psa podobnego do Leona na Czerniakowskiej/Chełmska - szedł w stronę Gagarina (mieszkał tam kilka lat!)

nie wiem,czy to możliwe ale sprawdzić trzeba - proszę jeśli ktoś jest z tych OKOLIC - HELP!!!

kussad - chyba chodzi o profil ZAGINIONE PSY
ja go wrzucam jako ja i jako fundacja Viva! - udostępniajcie, jeśli macie FB :)

smarti - dzięki, byliśmy u jakiegoś weta na Zwoleńskiej, zostawiłam plakat!
ObrazekObrazek

mru_dogo

Post » Wto lis 16, 2010 15:15 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

to pewnie ten bo tam jest jeden.
Bardzo możliwe że pobiegł na Gagarina.nawet czas się zgadza.
Kotka mojej mamy przyszła z Koszykowej na Żelazną za własnymi dużymi mimo że wczesniej na Żelaznej nigdy wcześniej nie była.-nie wiadomo skąd one wiedzą ale wiedzą...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto lis 16, 2010 15:26 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

Biedny ten Leon straszliwie, tak z domu do domu...
Wiele, wiele lat temu mój zaginiony na Woli pies odnalazł się na Saskiej Kępie. One naprawdę potrafią wiele kilometrów przemierzyć samotnie.
Oczywiście tez będę się rozglądać.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lis 16, 2010 16:10 Re: widziano Leona na Czerniakowskiej!

mru_dogo pisze:słuchajcie! dostałam telefon, że dziś widziano psa podobnego do Leona na Czerniakowskiej/Chełmska - szedł w stronę Gagarina (mieszkał tam kilka lat!)

nie wiem,czy to możliwe ale sprawdzić trzeba - proszę jeśli ktoś jest z tych OKOLIC - HELP!!!

kussad - chyba chodzi o profil ZAGINIONE PSY
ja go wrzucam jako ja i jako fundacja Viva! - udostępniajcie, jeśli macie FB :)

Znalazłam Leona na FB: http://www.facebook.com/pages/Zaginione ... 2049126251

udostępniłam, dodałam do "lubię to" i wkleiłam do wątka tutaj na miau "Facebook - kto korzysta?" viewtopic.php?f=8&t=90328&start=990
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lis 16, 2010 21:35 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

Mieszkam na końcu Wawra, będę się rozglądać, zawsze zresztą się rozglądam... Jak Teżet wróci, też mu powiem, on jeździ za widoku, bo ja teraz raczej po ciemku.
Piękny pies...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto lis 16, 2010 21:37 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

u weta na Zwoleńskiej były jego dwa ogł.
wzielam jedno, skseruje i porozwieszam,tylko powiedzcie gdzie.

smarti

Post » Śro lis 17, 2010 1:17 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

wow, dzięki wielkie za każą pomoc!!! :lol:

dzisiejsze wieści:

szukaliśmy Leona na Gagarina i w Wawrze...

Czerniakowska/Gagarina - 16-20. najpierw bez plakatów, potem już z plakatami. Dopisałam na każdym, że dziś widziano Leona w tej okolicy. Powiesiliśmy gdzie się dało, łącznie ze 30 sztuk. niestety w takich godzinach szczytu jest tam masakrycznie ruchliwie i głośno i ludzie tylko chmarami przemykają z autobusu do autobusu. Obeszliśmy wszystko - nic. W Multiwecie zostawiłam info o chipie i numerze i opowiedziałam całą historię i zostawiłam plakat... byliśmy u Garncarza, czyli Bluszczańska, Nehru, Gagarina/Czerniakowska i te wszystkie boczne od Gagarina...

etap drugi - znów Wawer. Dwie godziny w Wawrze - my i koleżanka z Vivy, Monika. nic. nie nic - jeden wesoły super rottek... no ale to nie Leon... obkleiliśmy co się dało. ulicę Lucerny i boczne, oraz Zwoleńską i boczne z naciskiem na Mydlarską itp...

poszło łącznie 100 plakatów...

wracając zadzwoniliśmy na SM. mieli dziś parę zgłoszeń w Wawrze, ale wszystkie dotyczyły małych kundelków... mieli zgłoszenie o "wilczurze" na Sonaty (i chyba psa nie było) - mimo wszystko nie wydaje mi się, że to Leon. mieli też UWAGA - zgłoszenie o "dużym wilczurze" kręcącym się przy śmietniku na rogu ulic Gagarina i Czerskiej. Dokładnie przy tym śmietniku są budynki Gagarina 10 i Gagarina 10A, w którym kiedyś mieszkał Leon... zgłoszenie niepotwierdzone, czyli strażnicy psa nie zastali.

pojechaliśmy ale nic. teraz jest spokojniej, obeszliśmy zakamarki, jedno miejsce (prawdopodobnie) blisko klatki schodowej, w której mieszkał Leon jest podejrzane - jakaś taka była piekarnia, teraz budynek jest zamknięty i ogrodzony, żeby nikt nie wchodził. Ale pies wejdzie.

ludzie chodzili z psami, plakaty widzieli, ale psa nie.

potem: kolejny sygnał! dzwonił pan, który widział dziś po południu LEONA (niebieska obroża) na Iwickiej/Gagarina - Leon szedł w stronę Łazienek!

czyli:
dziś Leona TRZYKROTNIE widziano na Dolnym Mokotowie!

1. na Czerniakowskiej - widziała go dogomaniaczka
2. przy śmietniku przy Gagarina/Czerskiej (dokładnie przy bloku, w którym kiedyś Leon mieszkał!) - SM dostała dziś takie zgłoszenie dot "dużego wilczura", psa nie znaleźli.
3. na wysokości ul. Iwickiej - Leon przecinał Gagarina idąc w stronę Łazienek! (widział go jakiś pan)

mapka:
Obrazek
A - to dom Leona - były dom. Gagarina 10A
czerwona kropka - śmietnik, pod którym siedział "duży wilczur" zgłoszony dziś na SM (nie znaleziono go)
ulica Iwicka - tam też widziano Leona: przecinał Gagarina kierując się w stronę Łazienek!

i jeszcze:

Linki do plakatów!

do wieszania na Gagarina: http://www.sendspace.com/file/jp611q

do wieszania w Wawrze: http://www.sendspace.com/file/6orvnw
ObrazekObrazek

mru_dogo

Post » Śro lis 17, 2010 10:06 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

Cytuję post z wątka o FB:

CatAngel pisze:
kussad pisze:W Wawrze zaginął owczarek niemiecki Leon. Ma nowy dom ale pies zaginął. Widziano go dziś w okolicy ul. Cherniakowskiej
Oto jego FB http://www.facebook.com/pages/Zaginione ... 2049126251
Wątek Leona na miau: viewtopic.php?f=21&t=120105

Możecie do tego http://www.facebook.com/pages/Zaginione ... 2049126251 dodać to http://ogloszenia.e-gratka.info/ogloszenie/68496
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lis 17, 2010 10:18 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

Do Azylu pod Psim Aniołem dzwoniliście?Moze ktoś go tam podprowadził lub interwencja przywiozła. Poza tym dobrze jest tam zgłosić jego zaginiecie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lis 17, 2010 11:41 Re: WAWER zaginął owczarek LEON! jest dla niego dom...!

Na tej stronie są najbardziej aktualne informacje: http://www.dogomania.pl/threads/196225- ... NA!/page15

Ostatni komunikat ,że ktoś go widział w parku przy Idzikowskiego ... nie określił w którym miejscu a ulica jest bardzo długa :(
Ostatnio edytowano Śro lis 17, 2010 15:03 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

[następna]