*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 26, 2010 20:09 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Jutro napuszczę koleżankę.
Ja tych pań nie znam a ona chodziła do jednej z nich.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro paź 27, 2010 7:12 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Kasia i Marta będą przyjmować w listopadzie.
Marta wyjechała do rodziców, prawdopodobnie wróci ok. 4-5 listopada.
Będą przyjmować na razie w gabinecie udostępnionym grzecznościowo. Mają już lokal zarezerwowany na swój gabinet ale wymaga remontu i prawdopodobnie będzie czynny dopiero w styczniu. Jak tylko się zorganizują, napiszę.
Można dzwonić do Kasi ale chyba w tym tygodniu już nie da rady przyjmować pacjentów, dopiero w przyszłym i to nie każdego dnia. Marta planuje zacząć przyjmować regularnie w listopadzie i grudniu, dopóki nie urządzą swojego lokum.
Gdzie i w jakich godzinach napiszę jak wróci.
joanna

joannaN

Od: Pt paź 12, 2007 22:07

Post » Śro paź 27, 2010 14:53 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

O super. Dzięki za wieści :)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Czw paź 28, 2010 19:08 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

U nas się trochę posypało.
Miały być szczepienia dwóch kociąt - Bąbelki i Bambino, ale Bambino ma powiększony i bolesny prawy węzeł chłonny na szyi. Bąbelka natomiast ma uszkodzoną rogówkę - na środku. Wczoraj popołudniu kocica zaczęła mrużyć oko, według mnie było opuchnięte i zaczerwienione. Moje obawy, jak widać, okazały się słuszne...kurcze. Coś mi się zdaje, że to właśnie Bambino ją tak załatwił.

Bandzior ma białko w moczu i leukocyty, a jest już jakiś miesiąc na uro-pet.

Maciek powoli się socjalizuje.

Muszę się wziąć porządnie za te wszystkie ogony.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie paź 31, 2010 18:04 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Ale tu cisza. I LT spadły daleeeeeko.

Słuchajcie, bazarek na LT trwa od jakiegoś czasu. Ostatnio znowu zalicytowano dwie książki. Na chwilę obecną z książek mamy tylko 38zł, dwie są jeszcze licytowane.
Chciałabym w związku z tym poprosić o sugestie, które kociaki są teraz najbardziej potrzebujące i na ten cel pójdzie chociaż takie małe wsparcie.

maueczarne

Post » Nie paź 31, 2010 20:28 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

A ja dziś odwiedzałam młodzieńców, cudne chłopaki. Aż normalnie zatęskniłam za takimi pchłami w domu, dorosłe koty to już inny klimat. Krakusek jest bardziej wyluzowany i jak to moja mama mówi, ma ochotę to się bawi, nie ma to śpi, ogólnie koło ogonka mu wszystko lata, z urody podobny do kotki, ma taki troszkę wyostrzony pyszczek i większy jest od brata. Juniorek za to trzyma dystans, udało mi się go złamać dopiero kurczakiem :), za to jak się przekonał to normalnie kota nie da się odlepić tak się rozmruczał i barankował, że aż mnie ścisnęło. Także rys charakterologiczny przedstawia się następująco Krakusek - luzak, Junior - przylepa. Dobrze mają na wsi, tylko boję się, że jak już podrosną, to może być nie za fajnie, bo blisko jest ruchliwa ulica, no i wiadomo, co może się stać. Marzy mi się dla nich wspólny dom, tak są ze sobą zżyci i świetnie się uzupełniają. Koty idealne, tylko umaszczenia zwyczajne, ale jak się je pozna to miłość od pierwszego wrażenia murowana.
Się rozpisałam, ech...
Obrazek
przygarnij kotka :mrgreen:
Na dniach więcej fotek wstawię.
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Śro lis 03, 2010 5:53 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Obrazek
Obrazek

galleana

Od: Sob wrz 08, 2007 19:52

Post » Śro lis 03, 2010 22:31 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

wrrrr mialam brak dostepu do neta
ale juz mam
odwiedzalam ostatnio moja klientke w domu i okazalo sie ze ma cale stado kotow loooo matko bylam w szoku okazalo sie ze 2 kotki rodza kiedy tylko chca oczywiscie uswiadomilam pania o sterylizacji kotek i nawet podrzuce jej nr wet.
a swoja droga to dzis bylam z moim andrzejkiem na wizycie bo zlapal koci katar ;( taki biedak ze nawet juz sie tak na kolana nie pcha i dostal zastrzyk (wet mowil ze ten lek kosztuje 500zl taka mala buteleczka !!!!!)
obciachowo bylo bo mialam w portfelu 22zl i to moje jedyne ostatnie grosze a tu 25 zastrzyk ale kicha ;) ale wet fajny to powiedzial ze przy okazji
ta moja znajoma klientka mowila zee ktoras z jej kotek ma male ale jeszcze ich nie pokazuje ludziom sa gdzies w budynkach gosp. ;(
a moja kolezanka tez ma 3 male slodkie kociaki 2 rude i 1 czarno bialy jakby ktos chcial to piszcie ;) bo kotki moga marnie skonczyc (wiejska mentalnosc) ale jeszcze chyba sa za mlode wydaje mi sie ze maja max 1,5 mies. ale sa cudownie slodkie
szkoda ze nie pomyslalam o fotkach...

zgraja kotow i psow

Od: Nie paź 17, 2010 18:05

Post » Czw lis 04, 2010 16:01 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Biedny ten Twój kociak, to chyba taka dość poważna choroba, mam nadzieję że mu przejdzie. To chyba też znajdek to nie wiadomo jaką ma przeszłość. Na pewno nie zaszkodzi mu dobre odżywianie. Nie znam się na kotach, teraz nawet "moja" znajdka oddana. Ale im silniejszy kot tym lepiej poradzi sobie z chorobą. Masz szczęście, że masz dobrego weta. Ja jak kiedyś szczepiłam bezdomnego pieska to sam mi taniej policzył bo się dowiedział, że to podrzutek.
Mam 2 fajnych wetów, którzy nie zdzierają z ludzi i dobrze leczą. Poleciłam jednego znajomym na wsi i są bardzo zadowoleni bo ten bierze czasem nawet 50% mniej niż ich z lecznicy. Ma nawet opcję dojazdu, nie dopłaca się wiele, w dodatku w nagłych wypadkach można dzwonić po godzinach pracy. Właśnie u niego kastrowałam Białą, mogę go polecić z czystym sumieniem. Wszystko obyło się bez komplikacji.

Dobrze, że uświadomiłaś swoją znajomą o sterylizacji bo niektórzy ludzie nawet nie wiedzą, że jest taka możliwość. Białaska po sterylizacji troszkę się zmieniła bardziej trzyma się domu jak jest na dworze i ma większą ochotę na zabawę. Nie ucieka, jakby odmłodniała.
Najważniejsze, że nie będzie problemu niechcianych kociąt.

czekolada

Od: Pon kwi 26, 2010 19:14

Post » Nie lis 07, 2010 14:06 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

a ja tymczasem podrzucę tymczasy
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon lis 08, 2010 9:57 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Moja siostrzenica i jej 10-letni syn marzą o puchatym miziastym kotku (z normalnym nosem).
Jakby ktoś coś wypatrzył to dajcie znać.

Mieszkają w Lublinie blisko Kwiatkowej.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon lis 08, 2010 10:44 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Oddam Klarę :smiech3:

maueczarne

Post » Pon lis 08, 2010 11:05 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

maueczarne pisze:Oddam Klarę :smiech3:
Akurat w to wierzę :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon lis 08, 2010 16:08 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Po tym jak mnie łapami okładała, żebym rano wstała dać jej jeść to miałam szczerze ochotę sprezentować ją komuś :twisted:
Też sobie znalazła sposób na budzenie mnie...

maueczarne

Post » Pon lis 08, 2010 17:33 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,M&M i inne kociaki

Amika, a musi być puchata/y?
W świdnickiej lecznicy już bardzo długo jest super kotka - tylko taka "zwykła" biało-bura, całkiem duża (gabarytowo), dorosła. Tęskni już strasznie za większą przestrzenią i człowiekiem :(

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

[poprzednia][następna]