Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 04, 2010 0:22 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

taizu pisze:Spotkałam sąsiadkę, która mówiła, że Zbój budkę zasiedlił. Ja go nie widziałam, może znowu się włóczy, Wczoraj go pogoniono z podwórka bo mocno pobił dwa koty wychodzące, raniutko był przed budką jakby nigdy nic. Moja dzika kotka pracowa, która od 2 tygodni strzelała fochy dziś przyszła na karmienie pod mój budynek, znowu jaby nigdy nic, i nie bala się. W niedzielę np w ogóle do mnie nie wyszła 8O

Ojej no to jeśli to prawda, to SUPER!!! :lol: tak czy inaczej to mądry kot i zobaczy ze warto!!!!

A Kruszynki dzisiaj nie było. :| Miałam tyle jedzonka. Kurcze!!!! :|

Dobra Bazarek skończony. Idę troche pomalować.Dobranoc Dziewczyny. :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw lis 04, 2010 8:17 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

ALICJA Borgelt pisze:
serum pisze:to zdjęcie z soboty ....czy tak wygląda chory kot :?: :? ObrazekObrazek

a to Szef ObrazekObrazek
A tu mój Grubsiu Obrazek

serum to Ty też masz 3 FUTERKA :ryk:

A jak :piwa: jeszcze w kwietniu były 4 :cry: ale to smutna historia.
Witam w deszczowy czwartek.
Zawiozłam Myszkę przed chwilą na RTG płuc.Zostawiałam ją na godzinkę....niestety nie daję rady być przy takich czynnościach :( dla mnie to męczenie zwierzaczka,a ja za miętka jestem i cały czas bym wyła :oops:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Czw lis 04, 2010 11:37 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

skarbonka pisze:
-=sara=- pisze:http://allegro.pl/norka-cat-s-60l-zwirek-drewniany-kurier-gratis-i1263419198.html - tu jest aukcja na której kupowałam :)
Jeśli trzeba mogę zamówić jeszcze.
Niestety do grudnia nie będę mogła wspomóc moich kotków ponad miesięczny przelew ale w grudniu postaram się o jakość kwotę extra - wszak mikołaj i choinka ;-)

witam,to ustal to z Iza :) jak nie to ja poszukam i zamowie,pozdrawiam

Iza, ustalilyscie co z tym zwirkiem? :D
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Czw lis 04, 2010 11:50 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Ja zamówię jak tylko Iza da znać że już :ok:
Obrazek

-=sara=-

Od: Śro kwi 09, 2008 10:45

Post » Czw lis 04, 2010 11:51 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

-=sara=- pisze:Ja zamówię jak tylko Iza da znać że już :ok:

no to super,pozdrawiam :D
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Czw lis 04, 2010 12:12 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

więc tak 8O Myszka już po rtg..........i na nim widać definitywnie że mamy przy samej krtani narośl ....może to guz :?: :!: a może kiedyś wbiła sie ość i obrosło tkanką i jak dochodzi do stanu zapalnego to sie powiększa i uciska ....więc Myszka traci głoś........do tego dochodzi zapadania krtani .......co może spowodować uduszenie .....Myszka bardzo głośno przełyka ślinę :| tak jak by brakowało miejsca na przejście tej ślinki.
Jutro jestem umówiona na konsultacje z wet. w Bydgoszczy podobno to najlepszy chirurg na naszym terenie (nie całkiem na moim ,bo mam 40 km.w jedną stronę) Jurto Myszki nie zabieram jadę tylko ze zdjęciem.
Mój wet wyczula mnie ,żebym sie dobrze wypytała jak podejmie sie operacji wet. z Bydgoszczy to ma mi dokładnie wytłumaczyć co później ,bo sama operacja może nie być aż taka bardzo skomplikowana ,ale co później :?: co z blizną i gojeniem sie w tym miejscu :?: co z jedzeniem :?: i z usztywnieniem zapadającego sie miejsca w krtani ,bo tam juz jest luźno....do jakiego stopnia moze dojść do opuchnięcia krtani i czy nie udusi Myszki :cry:
Dodam tylko ,że mój wet nie chce podjąć sie tego zadania ,,,,,,,i jestem mu wdzieczna że nie chce jej kroić próbami i błędami .Widocznie zna swoje możliwości.
Powiedział że Myszka ma zdrowe serce i pojemne płuca jak na swój wiek.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Czw lis 04, 2010 12:14 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Biedne z Myszka jesteście...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lis 04, 2010 12:32 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Serum Wielkie Kciuki dla Was!!! Myszko trzymamy za Ciebie. :ok: :ok: :ok:

iza71koty

Post » Czw lis 04, 2010 12:33 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Dziewczyny byłam na Bazarku. 8O 8O 8O Jesteście szalone. :lol: Dziekuję Wam Kochane!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Czw lis 04, 2010 12:35 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

-=sara=- pisze:Ja zamówię jak tylko Iza da znać że już :ok:

Jeszcze nie. Muszę czekać na pieniażki do środy. Trzeba sprawdzić ta Aukcje, bo pisało ze zakończona.

iza71koty

Post » Czw lis 04, 2010 12:38 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Dziewczyny jestem załamana. :| Jedna z kotek z Tęczy, która jest u mnie, ma padaczkę. :| Wczoraj miała drugi atak. :| Przed wczoraj pierwszy. Zabrałam ja już przedwczoraj od kotów,spi ze mna, po to, zeby mieć ja pod reka i na obserwacji.Przeżyłam szok normalnie. Muszę sie dowiedzieć co robic w takich wypadkach. Nie mam doświadczenia....

iza71koty

Post » Czw lis 04, 2010 12:40 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Taizu co u Zbója???

iza71koty

Post » Czw lis 04, 2010 13:18 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:Dziewczyny jestem załamana. :| Jedna z kotek z Tęczy, która jest u mnie, ma padaczkę. :| Wczoraj miała drugi atak. :| Przed wczoraj pierwszy. Zabrałam ja już przedwczoraj od kotów,spi ze mna, po to, zeby mieć ja pod reka i na obserwacji.Przeżyłam szok normalnie. Muszę sie dowiedzieć co robic w takich wypadkach. Nie mam doświadczenia....

zawsze coś :cry: tyle nieszczęść naraz :(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Czw lis 04, 2010 13:36 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Zbój rano był na śniadanku :D
Moja Kotka miała padaczkę. dostawała luminal i ataki były b. rzadkie.
Ale trzeba najpierw porzadnie kota zbadać, bo na ogół padaczka jest skutkiem, nie przyczyną - krew, w tym profil wątrobowy i w ogóle

taizu

Post » Czw lis 04, 2010 21:31 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Idę spać, bo praca mnie wykończyła dzisiaj :(
Trztmajcie się!

taizu

[poprzednia][następna]