Poznań Główny - koty i kocięta...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 02, 2010 12:09 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Już widzę, że instrukcja ze strony Kociego Pazura jest modelowa - dokładnie o takie budki chodzi. Polanko, odpowiadając na Twoje pytanie - styropian trzeba kupić, bo takie resztki ze sklepów, będą miały nieregularne kształty, a do budek musi być taki, który będzie idealnie dopasowany do ścianek, żeby zapewniał odpowiednią izolację. Tym bardziej, że nie wiem jakim cudem, ale na dworcu, w miejscach w których bytują koty jest pioruńsko zimno - o kilka stopni zimniej niż poza dworcem. To pewnie dlatego, że wiatr tam hula do woli.

Do środka zdecydowanie optuję za polarami, bo to jest tkanina, która najszybciej wyschnie, a zimą to kluczowe. Ostatnio Kasia5000 zdobyła w jakimś markecie kocyki polarowe za 6 zł. Dopytam gdzie. Jeden kocyk wystarczyłby na wymoszczenie jednej lub dwóch budek.

Duża von Focha, ale ręcznikami też nie pogardzę 8) Przydadzą się do piwniczki. Teraz, z braku laku, kupuje w aptece takie prześcieradła pieluchowe, ale na dłuższą metę to trochę za drogo wychodzi.

Avian, dziękuję. Przemyślę ten zabieg na Bnińskiej.

Koconek, mały Drago jeszcze dziczy, także adopcja niestety nie mogłaby być ekspresowa. Staram się go codziennie trochę wytarmosić, ale potrzebuję jeszcze czasu. Czy tej pani bardzo się spieszy? Zdjęcia ma wstawić madzka, ale niestety mamy tylko z lecznicy, takiego z zaropiałymi oczami, czyli średnio reprezentacyjne... :roll: W piwnicy znowu ciemno jak w norze, ale jutro rano pożyczę aparat i postaram się go trochę obfocić. Jutro wieczorem mogłabym Ci przesłać zdjęcia.

moorland, dziękuję za fanty! Czy masz może ich zdjęcia i opisy? Jeśli tak, pozostaje tylko kwestia wrzucenia ich na bazarek, a to już szybko pójdzie i mogłabym się tym zająć.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Wto lis 02, 2010 12:34 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Koty z dworca sytuacja ogólna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

madzka

Od: Śro paź 13, 2010 19:26

Post » Wto lis 02, 2010 12:45 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Maluchy z dworca - stan zdrowotny zróżnicowany

Obrazek Jovanka po złapaniu

Obrazek Jovanka kilka dni później

Obrazek Vesna

Obrazek Dubravka

Obrazek Drago

Obrazek Drago

Obrazek Vilma

Obrazek Vilma

madzka

Od: Śro paź 13, 2010 19:26

Post » Wto lis 02, 2010 13:13 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

MartaK pisze:[...]. Ostatnio Kasia5000 zdobyła w jakimś markecie kocyki polarowe za 6 zł. Dopytam gdzie. Jeden kocyk wystarczyłby na wymoszczenie jednej lub dwóch budek. [...].

W Jysk, kupowałam na Opieńskiego w pasażu Tesco, ale pewnie w innych też są.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto lis 02, 2010 16:10 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

moorland pisze:A ja chętnie oddam fanty na ten cel viewtopic.php?f=27&t=118983 tylko ktoś musiałby się podjąć organizacji bazarku

Koconek, mamy w fundacji sporo małych tudzież młodych kocurków gotowych do adopcji, np. mój biało-rudy Miluś. Może któryś z nich mógłby iść do domku, a wtedy na jego miejsce w fundacji wskoczyłby Drago? Bo w tej chwili jesteśmy tak zapchane, że tych małych po prostu nie mam gdzie umieścić :(

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Wto lis 02, 2010 16:11 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Duża von Focha pisze:
moorland pisze:A ja chętnie oddam fanty na ten cel viewtopic.php?f=27&t=118983 tylko ktoś musiałby się podjąć organizacji bazarku

Koconek, mamy w fundacji sporo małych tudzież młodych kocurków gotowych do adopcji, np. mój biało-rudy Miluś. Może któryś z nich mógłby iść do domku, a wtedy na jego miejsce w fundacji wskoczyłby Drago? Bo w tej chwili jesteśmy tak zapchane, że tych małych po prostu nie mam gdzie umieścić :(
Wtedy będzie można go spokojnie doprowadzić do stanu adoptowalności 8)

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Wto lis 02, 2010 16:43 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Jak dla mnie nie ma problemu. zależy mi tylko na tym, żeby rzeczywiście na miejsce "fundacyjnego" trafiła jakaś dworcowa bieda. Wysyłam PW.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Wto lis 02, 2010 16:46 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Będą kartony i styropian na budki - nie wiem jeszcze ile, ale liczę na 5-6 budek, moze więcej.
Będą potrzebne ręce do pomocy w ich klejeniu, bo gratis dostanę jedynie materiał, budki trzeba zrobić handmade, a sama mogę się nie wyrobić.

koconek

Post » Wto lis 02, 2010 18:00 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Tymczasowy banerek dla dworcowych bied

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118048][img]http://images43.fotosik.pl/360/c96d1502f0fec4f3.jpg[/IMG][/url]

koconek

Post » Wto lis 02, 2010 18:10 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Ja mogę pomóc w sklejaniu - pytanie, gdzie i kiedy?
Przywiozę tez jakieś ręczniki do budek.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lis 02, 2010 18:20 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Avian pisze:Ja mogę pomóc w sklejaniu - pytanie, gdzie i kiedy?
Przywiozę tez jakieś ręczniki do budek.

Dam znać jak już bedę miała "towar" zebrany - idzie z różnych źródeł, więc pewnie to z tydzień potrwa.

Tanie, ale cienkie polarki były też w Ikei za 5zł, za to w miarę spore. Nie wiem, czy promocja nadal aktualna, ale chyba tak.

koconek

Post » Wto lis 02, 2010 18:22 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

koconek
wyślij mi mejla, dołożę się do kocyków
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto lis 02, 2010 18:23 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Koconek, dzięki wielkie za budkowe wsparcie! Te kilka domków mogłoby już zaraz stanąć - zanim nie zbuduje się kolejnych - tak żeby chociaż część kotów miała już schronienie. Ja mogłabym się stawić na budowanie, ale niestety tylko i wyłącznie w weekend :oops: W tygodniu przed i po pracy jestem w piwniczce, a wieczorem, chociaż chwilę muszę być w domu, bo mam teraz dosyć skomplikowaną sytuację rodzinną i nie mogę sobie pozwolić na przepadanie na całe dnie.

W piwniczce natomiast sytuacja trudna, bo jedna z kotek rozchorowała mi się fest - od rana byłam dzisiaj u weta po jakieś szybkie wsparcie. Kotka ma okropny, ropny katar, nie je itd. Dostała antybiotyki na 5 dni i leki przeciwzapalne na 3 dni - wszystko w zastrzykach, z czego antybiotyk w bolesnych, także jest wesoło, bo kotka oczywiście dzika i nie rozumie czemu robię jej krzywdę :roll: Co manifestuje dosyć stanowczo :| Kocięta natomiast dostają szajby w klatce, robią w niej demolkę pierwszej klasy, także jest co sprzątać.

A Dubravka, która jest w DT, jak się dzisiaj dowiedziałam, była na wizycie u dr Dąbrowskiego i okazało się, że ma niedoleczony kk oraz grzybicę... Czyli że uroczo :? Antybiotyk dostała, ale widocznie nie zauważyłam, że nie poskutkował jak powinien... :(

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Wto lis 02, 2010 18:28 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Ja też chętnie pomogę przy klejeniu, doświadczenia co prawda nie mam, ale za to sporo czasu i dobre chęci...
Jeśli potrzebne będą Wam do czegoś moje dwie ręce to piszcie:)

Pomocy finansowej na ten moment nie mogę zapewnić, ale zrobię jutro przegląd w szafach i myślę, że będzie co nieco na bazarek.
Obrazek

olka_sz

Od: Wto paź 20, 2009 22:21

Post » Wto lis 02, 2010 18:37 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

No to ekipa budkowa skomletowana :mrgreen:
Dam znac, jak już pozbieram wszystko, niestety tak, jak pisałam to chwilkę potrwa, umówimy się jakoś (u mnie z kolei z wolnymi weekendami ostatnio kiepsko, ale damy radę).

koconek

[poprzednia][następna]