Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aassiiaa pisze:Zwracam się z prośbą o pomoc w imieniu Pana o dobrym sercu.
Takie dostałam informacje:
"W sumie mamy 17 kotów, z czego 6 kotów to koty podrzucone i przybłędy. Do sterylizacji mamy 4 kotki. dwie z nich są jeszcze małe (mają ok.5 miesięcy) wiec nie wiem czy nie są jeszcze za małe do sterylizacji.
Wśród wszystkich kotów są 3 młode koty (właśnie w wieku ok.5 miesięcy - dwie czarne kotki i jeden bury kocurek). One bez problemu przyjęły by się w każdym domu. Jeszcze jest jeden młody kot, w podobnym wieku, ale ten już nie jest od nas, jest podrzucony i chorowity. Niestety nie mamy pieniędzy na jego leczenie...
Pozostałe koty są już dorosłe.
Gdyby jednak udało się wysterylizować te kotki i znaleźć domy chociaż dla tych młodych kotów, to już było by to dla nas dużo lżej.
Z góry dzięki za pomoc.
Jakakolwiek forma pomocy będzie ważna. Pozdrawiam serdecznie."
Nawiązałam kontakt z siostrą tego Pana i okazuje się, że większość kotów wysterylizowali na własny koszt, ale niestety fundusze się kończąPomoc w formie karmy także byłaby wskazana.
Ogłoszeniami zajmą się w swoim zakresie.
Może ktoś ma jakieś wolne środki i może nimi wspomóc przedstawioną sytuację... będę ogromnie wdzięczna w imieniu wspomnianych kotów.
Dziś oddałam klucze od ciach centrum pod opiekę elektrykaOd przyszłego tygodnia rusza remont począwszy od zrobienia nowej instalacji elektrycznej, bo to musi być bardzo solidna i bezpieczna instalacja
Bardzo pilnie potrzebujemy fachowca od instalacji co i wodnych.
aassiiaa pisze:Dzisiaj miałam owocne przedpołudnie u weta
Zostały ciachnięte dwie koteczki ze stada, o którym wcześniej pisałam. Starsza kotka miała jakąś jeszcze niezidentyfikowaną narośl w macicy. Od razu został jej usunięty popsuty i rozpadający się ząb.
Dziękuję przemiłej i cudownej Pani, która w lecznicy podarowała nam karmę. Cześć daru pojechała od razu razem z karmicielką.
W tym stadzie czeka nas jeszcze wysterylizowanie 3 kotek oraz operacja przepukliny u malutkiego kocurka.
Silek został drugi raz zaszczepiony.
Chcesz zostać św. Mikołajem dla miaukotów? Podaruj im paczkę!
Więcej szczegółów TUTAJ
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 44 gości