Moderator: Moderatorzy
casica pisze:PcimOlki, nikt nie ma prawa zachowywać się jak rozkapryszona gwiazda. A zwłaszcza już, nie ma prawa krytykować poziomu wiedzy konkretnych ludzi, których nie zna i o których zaleceniach nie ma pojęcia. Jest to bowiem nadużycie (a mówiąc wprost oszczerstwo) oraz zwykłe chamstwo.
Gedo pisze:casica pisze:PcimOlki, nikt nie ma prawa zachowywać się jak rozkapryszona gwiazda. A zwłaszcza już, nie ma prawa krytykować poziomu wiedzy konkretnych ludzi, których nie zna i o których zaleceniach nie ma pojęcia. Jest to bowiem nadużycie (a mówiąc wprost oszczerstwo) oraz zwykłe chamstwo.
casica, dokładnie te same zdania które napisałaś - odnieś do siebie!
zastanów się że skoro więcej osób odnosi takie a nie inne wrażenie z Twoich wpisów w tym wątku to coś chyba jest nie tak po Twojej stronie...
Tinka07 pisze:Ech, nie pretenduję do miana specjalisty wet, ale na nerkach i cukrzycy, Casico, znam się lepiej od Twoich specjalistów.
Tinka07 pisze: NaCl z glukozą (pani Neska-Suszyńska zaleca takie kroplówki na przemian z płynem PWE chyba wszystkim kotom, bez względu na poziom elektrolitów) to chyba jakaś w Polsce dziwna moda. Toleruję ją jednak z wiadomych względów. Muru głową nie da się przebić
Tinka07 pisze:Wyłączam się z tego wątku, bo powoli zbiera mi się wymioty, jak czytam Twoje "tyrady" poświęcone obronie wetów, którzy swoją niewiedzą lub ignorancją uśmiercają stworzenia.
casica pisze:Gedo pisze:casica pisze:PcimOlki, nikt nie ma prawa zachowywać się jak rozkapryszona gwiazda. A zwłaszcza już, nie ma prawa krytykować poziomu wiedzy konkretnych ludzi, których nie zna i o których zaleceniach nie ma pojęcia. Jest to bowiem nadużycie (a mówiąc wprost oszczerstwo) oraz zwykłe chamstwo.
casica, dokładnie te same zdania które napisałaś - odnieś do siebie!
zastanów się że skoro więcej osób odnosi takie a nie inne wrażenie z Twoich wpisów w tym wątku to coś chyba jest nie tak po Twojej stronie...
Co mam do siebie odnieść, bo nie bardzo rozumiem.
Gedo pisze:dokładnie CAŁĄ cytowaną swoją wypowiedź dosłownie odnieś do siebie.
nie ma w niej słowa o tym że chodzi o Twoich wetów.
za to jest o zachowywaniu się jak rozkapryszona gwiazda i krytykownaiu wiedzy konkretnych osób co jest nadużyciem a nawet chamstwem.
dokładnie to odnieś do siebie bo tak postępujesz w stosunku do Tinki...
a ona wielokrotnie dała wyraz swojej olbrzymiej wiedzy na temat leczenia pnn i pomogła wielu opiekunom chorych zwierzaków.
i chcielibyśmy żeby nadal to robiła w tym wątku bez ciągłych bezsensownych przepychanek z Tobą.
casica pisze:Gedo pisze:dokładnie CAŁĄ cytowaną swoją wypowiedź dosłownie odnieś do siebie.
nie ma w niej słowa o tym że chodzi o Twoich wetów.
za to jest o zachowywaniu się jak rozkapryszona gwiazda i krytykownaiu wiedzy konkretnych osób co jest nadużyciem a nawet chamstwem.
dokładnie to odnieś do siebie bo tak postępujesz w stosunku do Tinki...
a ona wielokrotnie dała wyraz swojej olbrzymiej wiedzy na temat leczenia pnn i pomogła wielu opiekunom chorych zwierzaków.
i chcielibyśmy żeby nadal to robiła w tym wątku bez ciągłych bezsensownych przepychanek z Tobą.
Gedo, miejsce do takich dyskusji wskazałam, nie rozumiem więc czemu uporczywie dyskutujesz tutaj.
casica pisze:Widać nie czytasz dokładne, bo moje wypowiedzi odnoszą się do opinii o wetach (od dawna zresztą), tak też wynika wyraźnie z ich kontekstu.
Gedo pisze:ani jeden ani drugi wskazany przez Ciebie wątkek nie jest odpowiedni do tematu mojej dyskusji z Tobą.
Gedo pisze:czy ja krytykuję Twoich wetów?
Gedo pisze:czy może podważam zasadność Twoich porad?
Gedo pisze:czy ja krytykuję Twoich wetów?
czy może podważam zasadność Twoich porad?casica pisze:Widać nie czytasz dokładne, bo moje wypowiedzi odnoszą się do opinii o wetach (od dawna zresztą), tak też wynika wyraźnie z ich kontekstu.
czytam dokładnie i nie, nie wynika wyraźnie z kontekstu wypowiedzi że chodzi o Twoich wetów a szczególnie w tej o rozkapryszonych gwiazdach .
pierwotnie pomyślałem że masz na myśli siebie i swój poziom wiedzy.
casica pisze:Gedo pisze:ani jeden ani drugi wskazany przez Ciebie wątkek nie jest odpowiedni do tematu mojej dyskusji z Tobą.
Pierwszy jest, jak najbardziej, zawsze też można założyć nowy. Drugi wątek dotyczy wetów polecanych i nie polecanych. Tak więc uwagi pod adresem tychże powinno się wpisywać właśnie tam, może nie zauważyłeś, ale to akurat nie odnosiło się do Ciebie (może też jesteś dzisiaj jakiś mało rozumiejący?)Gedo pisze:czy ja krytykuję Twoich wetów?
A gdzieś tak napisałam? Nie czytasz uważnie, przecież napisałam, kto jest wiecznym ich krytykantem.
[...]Ależ tak, nie czytasz, nawet te rozkapryszone gwiazdy pierwotnie nie z mojej pochodzą wypowiedzi.
casica pisze:[...]Co najwyżej spierasz się o ten czy inny środek. Poza tym cały czas uważam, że to akurat dość śmieszne, bo zasadnie dyskutować na takie tematy może wyłącznie ten, kto prowadzi badania w tym zakresie, albo własną szeroką praktykę. Ja tego nie robię, a Ty?
Gedo pisze:casica, wyrażasz się niejasno i nieprecyzyjnie a potem zarzucasz adwersarzowi że nie czyta, czyta niedokładnie czy nie uważnie...
sorry, ja jestem zero/jedynkowy i nie umiem czytać między wierszami ani tym bardziej w myślach.
jeśli Twoja wypowiedź ma być jednoznacznie odczytana na dodatek przez konkretną osobę - napisz to po prostu.
i nie wymagaj od nas (ode mnie) żeby studiowali Twoje wpisy do 5 lat wstecz bo przecież Twoja obecna wypowiedź jest nawiązaniem do czegoś tam i twoim zdaniem to wyraźnie wynika z kontekstu
![]()
mi z kontekstu wynikaże linki podane przez Ciebie nijak się nie mają tematycznie do dzisiejszej mojej z Tobą rozmowy.
masz ochotę to sobie zakładaj nowe wątki - ja tylko odpowiadam na Twoje posty napisane tutaj i nie zamierzam się z odpowiedziami przenosić "gdzieś tam" bo takie jest twoje życzenie.
Gedo pisze:casica pisze:[...]Co najwyżej spierasz się o ten czy inny środek. Poza tym cały czas uważam, że to akurat dość śmieszne, bo zasadnie dyskutować na takie tematy może wyłącznie ten, kto prowadzi badania w tym zakresie, albo własną szeroką praktykę. Ja tego nie robię, a Ty?
ale nie przeszkadza Ci to jednocześnie beztrosko polecać podawanie tego czy innego środka czy leku nawet kiedy w tej konkretnej sytuacji są ewidentne przeciwskazaniaa to już nie jest takie śmieszne...
i o zgrozo uzasadniasz to słowami "bo ja się nie spotkałam.."![]()
no to jak to jest: prowadzisz te badania czy szeroko zakrojoną własną praktykę, czy nie?
natomiast ja uważam że dyskutować zasadnie można mając jakiekolwiek doświadczenie i wiedzę na temat danego leku - a nawet trzeba - bo większa liczba opinii pogłębia wiedzę, rozwiewa wątpliwości i np pozwala podyskutować sobie potem z wetem nie jak ślepy o kolorach tylko trochę bardziej merytorycznie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości