Cz-wa 6-kociąt już w domkach, szylkretka znalazła DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 11:42 Re: Cz-wa 6 kociąt ma opiekę, szylkretka po sterylce na ulicę?!!

Uruchomiłam wszystkie kontakty, mam nadzieję, że coś dobrego dla kotki z tego wyniknie. Nie spisujcie nas jeszcze na straty! :wink:

oleczka

Od: Wto wrz 26, 2006 19:37

Post » Czw paź 21, 2010 13:02 Re: Cz-wa 6 kociąt ma opiekę, szylkretka po sterylce na ulicę?!!

Proponuję też zmienić tytuł wątku, skoro kotka ma czas tylko do jutra, aby znaleźć następne lokum! Z obecnego tytułu to nie wynika.

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 13:12 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Taka młoda i dwa porody czy ja źle zrozumiałam 8O

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 21, 2010 13:16 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Bardzo możliwe, mogła zajść w 2. ciążę od razu po pierwszej. Podobno, gdy kotka kończy karmić, to bardzo szybko pojawia się następna rujka. Ale ja ekspertką nie jestem, więc niech się bardziej kompetentni wypowiedzą.
Uruchomiony jest już cały łańcuszek kontaktów ludzi kociej woli, więc jest nadzieja, że kicia nie będzie musiała jutro wrócić na ulicę.
Oby! :ok: :ok: :ok:

Do Samanthy: o której kotka musi opuścić piwnicę Marty? Czy o ustalonej godzinie zostanie "eksmitowana", czy jest jakaś tolerancja kilku godzin? Do której jutro ma czas?

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 13:33 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Kotka jeszcze karmi a już zachodzi w ciążę. Zauważyłam to u "swoich"dziczek.
Cięłam niedawno kicię z rodziny nadużywającej alkoholu.Miała ok 1,5 roku i była po raz 4 czy piąty w ciąży. Bardzo ją kochają jak nie piją. Zadbana,czyściutka...

Trzymam kciuki za tymczas. Zmień tytuł koniecznie!Tez to pisałam!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw paź 21, 2010 13:37 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Widzę, że Samantha zmodyfikowała trochę tytuł wątku, ale jeśli kociaki już bezpieczne, to może zostawić tylko info, o tym, że kotka ma czas do jutra (to "do jutra" najlepiej wielkimi literami), i koniecznie dodać, że po sterylce? Wtedy wszystko się zmieści w jednej linijce.

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 13:45 Re: Cz-wa 6 kociąt ma opiekę, szylkretka po sterylce na ulicę?!!

oleczka pisze:Uruchomiłam wszystkie kontakty, mam nadzieję, że coś dobrego dla kotki z tego wyniknie. Nie spisujcie nas jeszcze na straty! :wink:

Oleczka :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw paź 21, 2010 13:59 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Czekam cały czas na jakieś info, ale na razie nic...Pomyślałam, że w najgorszym wypadku umieścimy kotkę w szpitaliku/hoteliku, jeśli do jutra nic się nie znajdzie.
Samantho mówiłaś, że w Zwierzyńcu chyba jest taka możliwość, co najmniej 3 os. już zadeklarowały pomoc finansową. Zawsze lepsze to niż wyrzucenie kotki z powrotem na ulicę, a będzie więcej czasu, żeby na spokojnie szukać DT lub DS.

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 14:14 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

podtrzymuję ofertę finansową :)
przecież nie można kocurki chwilę po poważnej operacji wywalić na ulicę!
na pewno są w Częstochowie kliniki z przetrzymaniem

inaczej pomyślę, że tam tylko Jasna Góra i kilka osób z sercem a nie medalikiem :(

amcia

Od: Czw lis 01, 2007 19:23

Post » Czw paź 21, 2010 14:20 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

To jest już nas 3 na ewentualne koszty hoteliku- ja, Ty i moja koleżanka (spoza miau, ale zna sprawę i też szuka pomocy, gdzie się da), może znajdzie się więcej chętnych pomóc :D
Samantha mówiła mi dzisiaj, że znalazła jakiś hotelik, ale 50 zł za dobę, więc to chyba trochę drogo :? , ale jeśli więcej osób by się dorzuciło, to dalibyśmy radę.
Dzwoniłam też do zaprzyjaźnionej lecznicy w Cz-wie i tam niestety nie mają takiej możliwości, powiedzieli, że w Zwierzyńcu właśnie jest taka możliwość (i chyba Samantha o tej lecznicy właśnie wspominała).
Ponawiam pytanie: DO KTÓREJ MAMY CZAS JUTRO żeby zabrać kotkę z piwnicy???

Jest jeszcze jedno wyjście: podobno w sklepie Zoo w Auchan jest kącik adopcyjny, ale nie wiadomo, czy dorosłą kotkę, by przyjęli...Ale może warto i tam spróbować (wcześniej widziałam tam w kojcach tylko kocięta), bo przyjmują nieodpłatnie. Jak myślicie?

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 14:24 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

wiesz, Oleczka, ja mam bardzo mieszane uczucia do takich kącików adopcyjnych, wyobrażasz sobie przestarszoną kotkę za szybą w centrum handlowym... ona jest po operacji i właściwie lecznica byłaby najlepsza... jeżeli nie, to płatny hotelik chociaż na kilka dni... no i dalej trzeba szukać domku dla tej malowanej Cyranki, jak ją nazwała Samatha :)

amcia

Post » Czw paź 21, 2010 14:30 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

No też mam mieszane uczucia, może to być dla niej zbyt duży stres. W każdym razie zadzwoniłam tam, odebrała b. miła pani, ale mówiła, że raczej kocięta przyjmują i teraz mają dwa, a miejsca w sklepie mało. W każdym razie ma przedstawić sprawę kierownikowi i ewentualnie oddzwonić, ale chyba rzeczywiście nie ma sensu :( Lepszy już hotelik.

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 14:36 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

amcia pisze:na pewno są w Częstochowie kliniki z przetrzymaniem

inaczej pomyślę, że tam tylko Jasna Góra i kilka osób z sercem a nie medalikiem :(

No my jesteśmy takim miłosiernym narodem z Jasną Górą i krzyżem na Krakowskim Przedmieściu :evil:
Dorzucę grosik do hoteliku lub lecznicy dla Malutkiej. A właśnie czy Ona ma imię. Może na przekór ludzim którym się nie podobała nazwiemy ją Lalunia :?:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw paź 21, 2010 14:38 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Dzwoniłam do Zwierzyńca. Nie prowadzą już lecznicy całodobowej, kotka musiałaby być na noc zamykana w klatce, w nocy nikogo tam nie ma. Ale pani i tak nic nie mogła powiedzieć wiążącego, bo nie ma szefowej, dopiero jutro od 15. można się kontaktować z tą szefową i dogadać się, czy i za jaką cenę by kotkę przyjęli, a też nie ma gwarancji (chociaż pani potwierdziła, że warunki lokalowe są, mają klatki itp.). No, ale przynajmniej coś już wiadomo w tym temacie.
Będę szukać dalej.

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 14:56 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

klatka w lecznicy na pewno lepsza niż zimna piwnica albo jeszcze zimniejsze podwórko :(

amcia

[poprzednia][następna]