Legnica...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 19, 2010 23:37 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Asmodeusz to raczej do małego złego pasuje - nawet wygląd ma taki jakiś diaboliczny ;)

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Śro paź 20, 2010 11:27 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Śniadanie
Obrazek
Obrazek
Kupki w kuwecie znacznie lepsze,jeszcze tylko odrobaczenie i mam nadzieję ze zupełnie sie unormują.
Oczka Asmodeusza wydają się jakieś takie przymruzone,jakby zmęczone.Oby tylko sie teraz nie rozchorował.
Legnica

Post » Śro paź 20, 2010 11:28 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Linoleum z zakładką na bokach zdało egzamin.Koniec kombinowania przy większych oczkach klatki.
Legnica

Post » Śro paź 20, 2010 11:31 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Vivien ma problemy z oczkami.Ma dużo czarnej wydzieliny i sierść zaczeła jej schodzić wokół oczu,tak jak kiedys u Maji.Ale ładnie je i oby apetyt jej służył.
Legnica

Post » Śro paź 20, 2010 17:21 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

No to małe nowe już skutecznie zapuszkowane :D

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Śro paź 20, 2010 19:42 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Się dzieje...
Wyszłam z domu i się porobiło.W sklepie zoologicznym do zabrania na cito chory króliś,nikt go tam nie leczy,na propozycję humanitarnej eutanazji odpowiedź-że to sklep,kto zapłaci.Jak go ktoś nie zabierze,to wężowi dadzą.Zaraz piszę do "królikarzy",królis dostał czas do końca tygodnia.
Po leczeniu przyjdzie do mnie maleńka koteczka,niestety "uszkodzona" neurologicznie,łepek jej się "majta",chodzi,ale wiadomo że nie bardzo jej to wychodzi.Przyniosiona do uspienia,na szczeście w gabinecie dali jej szansę.Chyba ze wcześniej znajdzie sie odpowiedzialny DS który ja zechce przygarnać.
Lusia po zabiegu sterylizacji czuje sie dobrze,tylko bidna nadal kryje sie po kątach,a w najlepszym razie spi zwinieta w kłębuszek w kuwecie.Przynajmniej ładnie je.
Poza tym jutro wielki dzień:
los Bayeros stawia sie w dniu jutrzejszym na pożegnanie z klejnotami-jesoooo wreszcie!!!az trudno uwierzyć ze to już!!!
Legnica

Post » Czw paź 21, 2010 6:24 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Trzymamy kciuki za księcia i jego klejnociki :-) My jutro sterylka - nie wiem, jak to przeżyję :-)
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw paź 21, 2010 8:35 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

będziemy przesyłać Bayerkowi pozytywną energię
i trzymamy :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw paź 21, 2010 8:43 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

:D Dziękuje w imieniu Bayera za kciuki.To dopiero wydarzenie na które trzeba było czekac az rok :lol: Z tego wszystkiego śniło mi sie dzisiaj ze nagle,jednego dnia wszystkie koty jakie sa u mnie wyadoptowałam,wszystkie 8O Nie znam sie na snach,nie wiem czy to dobrze,czy źle wróży?
Z Bayerem mam sie stawić ok.16.
Legnica

Post » Czw paź 21, 2010 10:32 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

za Bayera :ok: :ok: :ok:
Rozstanie z klejnotami musi być przykre dla potencjalnego macho :wink:

Pozdrowienia od Foxa -PanaKota! Odkryłam, że facet ma 2 natury... Na co dzień z nami po prostu słodziak :1luvu: 200% miziaka (jak ochota jest oczywiście) i wywalania brzuchola do głaskania i wchodzenia pod rękę jak za długo nikt Pana nie zauważa 8) , aleeee... Ale wyszło jak wyjęłam przy porządkach kołnierz z prawdziwego lysa i nieopatrznie dziecina moja bawiąc się położyła tenże na naszym łożku... Ufff... Fox przybrał pozycję bojową, nastroszył się i bez specjalnej "gry wstępnej" "przeciwnika" cabas w zębiska i tarmosić dawaj "za karczycho" 8O 8O 8O Nie to żeby tam obchodził zawodnika... O nie ! Od razu w zęby... mhm... Chyba konkurencji w chacie to rudy by nie zdzierżył :? Zadziora ukryta :kotek:
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Czw paź 21, 2010 10:36 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

:lol: :ok: Fox jestes bezbłędny.
A wyobrażacie go sobie np. w ogrodzie i sasiadke mijającą JEGO ogród odzianą w taki kołnierz?
:ryk:
Legnica

Post » Czw paź 21, 2010 10:44 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Taaaa... Już ją widzę w dwóch "kołnierzach" na szyji...Rudy wskakuje bezbłędnie na szyję i sam udaje kołnierz z Lysa :ryk: :ryk: A konkurenta (u nas czarnego lysa) zdarłby rychło :ryk: :ryk:
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Czw paź 21, 2010 14:02 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

15 godzina wybiła,nieodwołalnie nadszedł czas na Bayera.
Mój ciapciuszek kochany :crying: będą go kroić :crying:
Legnica

Post » Czw paź 21, 2010 14:05 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

ło jezu za Bayerka żeby nie zauważył braku klejnotów :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Czw paź 21, 2010 14:09 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

HEJ KOCIE CIOTKI (i wujki)!!!

wypełnijcie proszę tą ankietę (robie na zajecia które mam za 4 h) tzn piszcie posta albo pw typu. pytanie 1 odp a
błagam o odpowiedzi, uratujecie mi dupę
ankieta

1) Czy posiadasz kota?
a) Tak
b)
Nie
2) Czy wspomagasz finansowo organizacje pro zwierzęce?
a) Tak
b)
Nie
3) Ile kotów aktualnie posiadasz?
a) 0
b) 1
c) 2
d) 3
e) 4
f) 5 +

4) Ile pieniędzy miesięcznie przeznaczasz na pomoc zwierzętom?
a) 0 zł
b) 10 zł
c) 20 zł
d) 30 zł
e) 40 zł +

5) Które działania organizacji pro zwierzęcych uważasz za najbardziej potrzebne? Uporządkuj od 1 (najmniej potrzebne) do 4 (najbardziej potrzebne)
a) Kastracja i sterylizacja psów i kotów
b) Dokarmianie i opieka nad wolnożyjącymi kotami
c) Wspomaganie materialne domów tymczasowych i schronisk
d) Organizowanie adopcji zwierząt

6) Z jakiego źródła pochodzi twój kot
a) Hodowla
b) Schronisko
c) Dom tymczasowy
d) Ulica (kot był wcześniej bezdomny)
e) Inne

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04