Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 19:42 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Dziś dostałem dramatycznego maila od koleżanki:
Cześć Grzesiu!
Trochę trwało, żeby się zebrać do przesłania zdjęć tego pieska(przesyłam w załączniku).
Piesek na oko ma trochę ponad rok, jest bardzo przyjazny, lubi aportować, bawić się z dziećmi i dorosłymi,jest łasy na pieszczoty, domaga się głaskania, pcha się do domu. Widać, że został przez kogoś porzucony, bo jest bardzo zadbany, przyjazny, w ogóle nie boi się człowieka, jest wręcz nachalny, żeby go głaskać i poświęcać mu czas i uwagę.
Jeśli możesz coś w tej sprawie podziałać, to proszę bardzo, bo inaczej zginie śmiercią naturalną od łopaty albo kilofa, bo robi wielkie szkody w ogródku.
Pozdrawiam
Magda

Oto bohater tego listu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kontakt w sprawie adopcji:
p. Magda
Chmielnik
tel: 698 401 552

Bardzo proszę o ogłaszanie tego psiaka.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto paź 19, 2010 21:10 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

fiona.22 pisze:Paul

Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
o łaaaaaaaaaaa piękny jesteś Panie Kocie

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Wto paź 19, 2010 23:08 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Śliczny ten piesek z Chmielnika. Podobny trochę do mojej Diany. Już ma pół moich portali :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Czw paź 21, 2010 18:14 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

A oto jeszcze jedna kotka, której kończy się DT :(

Tolcia była kiedyś całkiem dzikim kotem, teraz garnie się do ludzi, jest wręcz zaborcza. Przebywa obecnie w DT w Kielcach. Szukamy dla niej domku, który da jej czas na aklimatyzację i nie podda się szybko... Już raz ktoś ją oddał, bo myślał, ze kicia od razu wejdzie na kolana...a koty takie nie są, trzeba sobie zapracować na ich miłość. Kotka bardzo przeżyła tę zmianę.

Prosimy o odpowiedzialny domek dla Tolci- jest wysterylizowana i bardzo kochana.

Możliwy transport.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Telefon w sprawie adopcji: 723499774

Bardzo proszę o ogłaszanie tej kotki.
Obrazek

Gem

Post » Pon paź 25, 2010 14:35 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Słuchajcie jak wygląda finansowa sytuacja w Kielcach? Mam trochę własnoręcznie robionej biżuterii i chętnie wystawię na bazarek :) Mam też trochę biżuterii, którą dostałam, a wiem, że nie będę z niej korzystała, może komuś sprawi radość, a pieniądze pójdą na kieleckie zwierzaki :D

ja_ana

Post » Pon paź 25, 2010 21:27 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

ja_ana pisze:Słuchajcie jak wygląda finansowa sytuacja w Kielcach? Mam trochę własnoręcznie robionej biżuterii i chętnie wystawię na bazarek :) Mam też trochę biżuterii, którą dostałam, a wiem, że nie będę z niej korzystała, może komuś sprawi radość, a pieniądze pójdą na kieleckie zwierzaki :D

Wystawiaj - pieniążki zawsze się przydadzą :ok: Wstaw linka - postaram się podrzucać :ok:

Wrzucę takie info:
KasiaMM-kociara pisze:Dam DT dla małego kocurka lub kociczki w Kielcach.

Może komuś się przyda :ok:

Niteczka 1

Post » Pon paź 25, 2010 21:33 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Ok, nie wiem czy dziś mi się uda, ale w tym tym tygodniu na bank:)
Ale chyba zrobię tylko opcję kup teraz bo tego trochę jest, a to będzie mój pierwszy bazarek i nie wiem czy ogarnę licytację...

ja_ana

Post » Wto paź 26, 2010 12:39 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

hey

Zaoferowałam DT u mnie i na razie czekam na tą kicię ale polecam się na przyszłość :D

viewtopic.php?f=13&t=119054

Na dogo mam nick Marzycielka :ok:
Obrazek
Obrazek

KasiaMM-kociara

Od: Pon cze 28, 2010 13:03

Post » Śro paź 27, 2010 12:13 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Na pewno nie zapomnimy :1luvu:

Niteczka 1

Post » Śro paź 27, 2010 16:25 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Od 18 października Czarli jest już w swoim własnym domu :) Ogromne podziękowania należą się lekarkom z Dobrego Weterynarza w Myślenicach, u których tak długo mieszkał :1luvu: To prawdziwe :aniolek:

Kilka dni temu do lecznicy na Kaczmarka trafiła mniej więcej dwumiesięczna kotka. Biedne kocię dwa dni przesiedziało przyciśnięte jakimiś deskami. Na szczęście karmicielka (ta z osiedla z tytułu wątku) usłyszała płacz malutkiej i udało jej się kicię stamtąd wydostać.

Kotka ma paraliż nerwów twarzowych po prawej stronie. Nie domyka jej się prawe oczko, a jak miauczy, to tylko połową pyszczka.

Decyzja mogła być tylko jedna: przejmujemy kotkę. Gdyby nie to, trafiłaby w czwartek na ulicę. Na razie dostaje Nivalin - kupiłem go dziś za 45,10 zł.

Na pewno konieczne będzie dalsze leczenie i badania.
Obrazek

Gem

Post » Czw paź 28, 2010 9:56 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Shila chyba wróci z adopcji :( Do wieczora postaram się dowiedzieć wszystkiego dokładnie i napiszę... (kompletnie nieczasowa jestem ostatnio). Pani się jeszcze zastanawia, mam nadzieję, że jednak jej nie odda...

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Czw paź 28, 2010 9:59 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Gem pisze:A oto jeszcze jedna kotka, której kończy się DT :(

Tolcia była kiedyś całkiem dzikim kotem, teraz garnie się do ludzi, jest wręcz zaborcza. Przebywa obecnie w DT w Kielcach. Szukamy dla niej domku, który da jej czas na aklimatyzację i nie podda się szybko... Już raz ktoś ją oddał, bo myślał, ze kicia od razu wejdzie na kolana...a koty takie nie są, trzeba sobie zapracować na ich miłość. Kotka bardzo przeżyła tę zmianę.

Prosimy o odpowiedzialny domek dla Tolci- jest wysterylizowana i bardzo kochana.

Możliwy transport.

Obrazek

Telefon w sprawie adopcji: 723499774

Bardzo proszę o ogłaszanie tej kotki.

Piekne zdjęcie :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 28, 2010 10:52 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

Wszystko mi opadło... Shila wraca definitywnie, a Pani oczekuje, że zostanie zabrana dziś lub jutro. @@!!!@@>$#%^& :evil: :evil: :evil:
Ludzie mają dziwne wyobrażenie o naszej działalności, domach tymczasowych, które są i czekają tylko na koty itp. Szkoda gadać.
Szukamy kogoś w okolicy Rudy Śl., kto mógłby wziąć kotkę do siebie, aż będzie transport do Kielc. A gdzie my ją weźmiemy tutaj????? :crying: :crying: :crying:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Czw paź 28, 2010 11:04 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

A jaka jest przyczyna powrotu z adopcji?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw paź 28, 2010 11:08 Re: Koty z Kielc. Kocia masakra na osiedlu str 36! Pomocy !

8O A czemu wraca? Domek nie może zatrzymać jej do czasu znalezienia innego? Wrzucę ją na portale śląskie, ale dobrze byłoby mieć aktualne zdjęcia.

Edit: Shila już ma najważniejsze "moje" portale na Śląsk :ok:

Niteczka 1

[poprzednia][następna]