Legnica...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 18, 2010 21:30 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

A Lusia poczuła sie znacznie lepiej,ale w łazience.W kuchni leżała przestraszona zwinieta w kłębuszek.

Marudka masz pw.

Nie lubie takich małych krasnali.Musiałam klatkę przewracać do góry nogami,bo małe nowe znalazło szczeliny na samym dole klatki i wciaż próbowało łepek tam wciskać.Teraz klatka stoi do góry dnem,a małe nowe gapi sie na górę i kombinuje jak sie tym razem do tych szerokich szczelin dostać.
Nie mogłyby pospać,podrzemać jak pozostałe?
Legnica

Post » Pon paź 18, 2010 22:11 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

A , już doczytałam, gdzie Luśka urzęduje:)

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Pon paź 18, 2010 22:32 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Wiesiu, odpisałam na pw, ale wiadomość ma wciąż status ,,do wysłania" - wiec piszę tutaj - świetnie że już jutro :lol:

Marudka

Post » Wto paź 19, 2010 7:40 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Nie udało się z kolorową, to wysłałam dla maluchów :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto paź 19, 2010 10:12 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Gdzie mozna coś wpłacić na karmę dla maluchów?

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Wto paź 19, 2010 12:59 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Dziękuję Kasia od Behemotha,wyśle pw.

Ja jednak musze dzis wybrać sie po kawałek linoleum.Małe nowe wykombinowało ze da sie wejsć na góre klatki,po prętach jak po drabinie.
Siedze sobie z rana z kawką z małym złym na kolanach,a małe nowe uwieszone łapkami na pretach,tuż przy samej górze klatki wystawiło łepek i sie rozgląda,zaraz potem wylazło całkiem.
Kupie większy kawałek linoleum,z powrotem przewrócę klatkę dnem do dołu i wyłożę na dole linoleum,robiąc jakby zakładkę po bokach.Jak to nie wypali to ja już nie wiem...zadrutować wszystkie większe oczka na samym dole,czy cóś?
Legnica

Post » Wto paź 19, 2010 13:02 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Sasza ukradł mi dzisiaj sniadanie.Wiem moja wina bo raz nie dopilnowałam,a dwa nie karam go za to,obiecuje tylko ze chwalic też nie bede,poza tym bedę chodzić ze swoimi posiłkami w dłoni.

Jemu sie chce nawet suchego chleba.Chyba tego typu odpadkami był karmiony wcześniej i bardzo mu tego braku najwidoczniej.
Legnica

Post » Wto paź 19, 2010 13:08 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Amika6 ta kolorowa zniknęła.Byłam tam w niedziele i wczoraj,to dosłownie pół minuty drogi ode mnie,a poza tym mijam to miejsce w drodze do weta.
Nie ma w ogródku misek,kotki też nie widziała,.Prawdopodobnie karmicielka ją zabrała do "swojego"ogrodu,tam gdzie ma już ok. 30 innych kotów.
Wnerwia mnie cos takiego.
Legnica

Post » Wto paź 19, 2010 13:12 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Legnica pisze:Sasza ukradł mi dzisiaj sniadanie.Wiem moja wina bo raz nie dopilnowałam,a dwa nie karam go za to,obiecuje tylko ze chwalic też nie bede,poza tym bedę chodzić ze swoimi posiłkami w dłoni.Jemu sie chce nawet suchego chleba.Chyba tego typu odpadkami był karmiony wcześniej i bardzo mu tego braku najwidoczniej.

Ja swego czasu z tego powodu jadałam w łazience :)

Marudka

Post » Wto paź 19, 2010 17:56 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

W łazience jest Lusia,ale zawsze mogę z obiadem posiedzieć na klatce schodowej,a co 8)

Pierwszy bazarek dla tymczasów u mnie już sie kręci.Zapraszamy:
viewtopic.php?f=20&t=118787&p=6547755#p6547755
Legnica

Post » Wto paź 19, 2010 19:07 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Kot i suchy chleb? 8O One to w ogóle trawią? Wiem że pies jakieś węglowodany musi mieć w diecie, ale kłet :roll:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Wto paź 19, 2010 19:21 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Ja to sie bardziej zastanawiam czym ten kocur żył?No chyba ze dał rade jakąś myszke złapać,dla urozmaicenia,bo na pewno resztkami z talerza był raczony(i niekoniecznie resztkami miesa).

Dotałam dziś całkiem ładny rabacik na Klare,za kartonik 1,75zł,wziełam więc zapas dla dzieciaków.
Otworzyłam drzwiczki kennela,małe nowe szybko podbiegło i zaczeło pchać sie na kolana,małe samo zło uciekło do budki,nalałam mleczko do miseczki małe nowe od razu sie przssało,małe samo zło wyleciało z budki i tak jak kolega zanurzyło pyszczek po uszy w misce.Zaczełam głaskac samo zło,po łepku,po uszkach,po pleckach az do ogona,pił spokojnie,chyba nawet zadowolony,chociaż mruczenia nie słyszałam.Długo tak głaskałam,troche pił,troche szukał czegos pod miska,chwile nawet łapki sobie lizną,ja ciagle głaskałam delikatnie.
Nagle małe samo zło spojrzało w górę na moja reke i tyle go widziałam :lol: znikną przerażony w budce.
Legnica

Post » Wto paź 19, 2010 22:28 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Kennel stoi już dołem na podłodze :roll: linoleum nówka nieśmiganka z duzym zapasem wyłożona,teraz tylko kciuki potrzebne zeby małe nowe nie okazało sie zbyt bystre i nie wynalazło sposobu na linoleum.
Dzieciaki jedzą kolację
Obrazek
Obrazek
W trakcie zabaw małe nowe nie ma szans przy małym złym,ten drugi jest znacznie lepiej zbudowany,silniejszy i o wiele sprytniejszy.Ale w trakcie jedzenia małe nowe nie daje szans małemu złemu,jest za kazdym razem bardzo złakniony,w ogóle to jest bardzo chudziutki i pomyśleć ze to on jest "z domu" a małe złe z trawnika.
Dla maluchów na razie kupiłam 300g Hiill's natures best i w razie gdyby znów zamówienie nawaliło wziełam dodatkowo 400g Hiill's kitten.Więcej karmy dopiero zamówię.
Maluchy są odpchlone,pod koniec tygodnia podam 1 dawkę odrobaczacza,mają w sumie po 3 dawki.
Legnica

Post » Wto paź 19, 2010 22:39 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

Obrazek
zajączek :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Wto paź 19, 2010 22:42 Re: L-ca.Wsparcie na zakup karmy/żwiru/wet zawsze mile widziane

małe nowe bardzo chce do ludzi,najchetniej to z rąk by w ogóle nie schodził
Obrazek

Jak się podobaja imiona?
Artemis(Arti)
Obrazek
Asmodeusz(Asmi?)
Obrazek
Legnica

[poprzednia][następna]