***BOKIRA [*]*** Gabi - znowu radość :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 15, 2010 20:59 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

wszystkie kociaste sa przeeeeeepiekne :1luvu: :1luvu: :1luvu: Moj Wedelek slodziutki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob paź 16, 2010 13:09 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

Witajcie :1luvu:

Już czuję się trochę lepiej. Nadal jestem kaszląca i zakichana, ale już zdrowa na tyle, że mogę wyjść na forum. Swoją drogą - to ja chyba uzależniona jestem. Kiedy nie miałam siły nawet siedzieć, najbardziej brakowało mi właśnie forum. Mogłabym wprawdzie odpalić laptopa, ale bolały mnie nawet końcówki włosów, nie mówiąc o oczach. Rzadko coś mi dolega, ale kiedy choruję, to jestem gorsza niż chory facet. Jeżeli boli mnie gardło, to jest to ból ekstremalny. Nikogo na całej kuli ziemskiej nie boli gardło tak bardzo jak mnie. Mój katar przewyższa dokuczliwością wszystkie katary świata. Ból głowy jest największym bólem w całej galaktyce (o ile w galaktyce są jeszcze jakieś inne głowy). Nikt nigdy tak nie chorował, ani też nie cierpiał, jak ja, kiedy zdarzy mi się złapać jakiegoś wirusa. Oczywiście zupełnie nie rozumiem, dlaczego właśnie ja mam być skazana na tak niewiarygodne cierpienia. Podobno jestem dobrym człowiekiem... To okropna niesprawiedliwość!

Już sobie ponarzekałam, teraz mogę wstawić fotki małej łobuziary:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Kliknij miniaturkę

Tak się zastanawiam - czy ja naprawdę muszę wciąż się martwić? Być może kocie kłopoty to moja specjalność i bez nich nie mogę normalnie funkcjonować lub (co gorsze) sama je sprowadzam sobie na głowę. Teraz martwię się Gabunią. Po operacji ważyła 1,2 kg, w tej chwili waży 1,05 kg. Jest odrobaczona, pięknie je, kupka modelowa, wyniki krwi w porządku. Co się dzieje? W poniedziałek idziemy do wetki.
Ostatnio edytowano Sob paź 16, 2010 13:25 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 16, 2010 13:22 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

joshua_ada pisze:Haniu, a mi przyszło do głowy takie powiedzenie: "Tu mi dobrze, tu się będę rozmnażać." :twisted:
No bo Lili poczuła się super bezpiecznie, to jest jej gniazdko i tu mogłaby rodzić kociaki - to z jej punktu widzenia. Pewnie dopiero teraz, bo jak mi mówiłaś, ona ma przyhamowane rozwijanie. Może dopiero teraz jakieś hormony ruszyły.
Trzymam kciuki za pomoc wetki, wiem, że dla Lili sterylka może być sporym obciążeniem. Ale na pewno coś się uda wymyślić, nawet jeśli nie sterylka.

Swoją drogą, to łobuziara jedna no! :twisted: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Moim zdaniem to bardzo pozytywne, że hormony ruszyły. To znaczy, że organizm Lili się rozwija. Przysadka mózgowa, wprawdzie jest niedorozwinięta, ale jednak działa.

Wetka ma opory przed sterylką Lili. Poradziła, żeby obserwować i na razie czekać. To dopiero pierwsza rujka, nie wiadomo, kiedy będzie następna. Organizm Lili jest stabilny, ale słaby. Operacja mogłaby przynieść więcej szkody niż pożytku. Zobaczymy, co będzie dalej. Wszystkie kocury są wykastrowane, więc to co najgorsze (czyli ciąża) jej nie grozi. W każdym razie - jeżeli rujki będą się powtarzać, to dopiero wtedy należy rozważyć możliwość sterylizacji.

Jednak jeszcze głowa nie pracuje mi jak należy. Mam trudności z ubieraniem myśli w słowa.

Zapomniałam napisać - Gabi już zaszczepiona :lol:

vega013

Post » Sob paź 16, 2010 13:46 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

Spamuję. Prosimy o głosowanie w wątku: viewtopic.php?f=1&t=117864 (ja głosowałam naSpamuję. Prosimy o głosowanie w wątku: viewtopic.php?f=1&t=117864 (ja głosowałam na Kociamę) Kociamę)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob paź 16, 2010 14:46 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

:1luvu: czy ktos z was kupuje CHWILA DLA CIEBIE? w najnowszej jest koci konkurs na najpiekniejszego kota w Polsce. Moze byc rasowy, moze byc dachowcem. Sa fajne nagrodu, pieniezne, karma i kacesoria dla kota Moze ktos ma ochote swoich mruczkow fotke tam poslac? :1luvu:

Kociara82

Post » Sob paź 16, 2010 14:50 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

MaryLux pisze:Spamuję. Prosimy o głosowanie w wątku: viewtopic.php?f=1&t=117864 (ja głosowałam naSpamuję. Prosimy o głosowanie w wątku: viewtopic.php?f=1&t=117864 (ja głosowałam na Kociamę) Kociamę)

A spamuj, spamuj, bardzo proszę :lol:

vega013

Post » Sob paź 16, 2010 14:51 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

Kociara82 pisze::1luvu: czy ktos z was kupuje CHWILA DLA CIEBIE? w najnowszej jest koci konkurs na najpiekniejszego kota w Polsce. Moze byc rasowy, moze byc dachowcem. Sa fajne nagrodu, pieniezne, karma i kacesoria dla kota Moze ktos ma ochote swoich mruczkow fotke tam poslac? :1luvu:

Ja wyślę fotki całej szóstki :lol: I tak nie mam szans...

vega013

Post » Sob paź 16, 2010 15:02 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

a kto wie... tam nawet za mniejsce od jakiegos tam do 40 jest nagroda 150 zl. A poza tym niech zobacza wszyscy, niech swiat ujrzy, jakie to piekne stwoezenia sa, niech zobacza ci zwlaszcza, co uwazaja koty za pchlarzy, ochydne itp... :1luvu: :1luvu:
Choc moim zdaniem ten konkurs jest troszke taki... hmmm... trudny no i niesprawiedliwy. Nie ma przeciez kota brzydkiego, kazdy swoj urok i czar ma, a w oczach swoich Duzych sa naaaaaaaaaaaaaaaajjjjj naaaaaaaaaaajjjjjjjjpieknieszymi istotami na swiecie :1luvu:

Kociara82

Post » Sob paź 16, 2010 15:53 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

Kociara82 pisze:a kto wie... tam nawet za mniejsce od jakiegos tam do 40 jest nagroda 150 zl. A poza tym niech zobacza wszyscy, niech swiat ujrzy, jakie to piekne stwoezenia sa, niech zobacza ci zwlaszcza, co uwazaja koty za pchlarzy, ochydne itp... :1luvu: :1luvu:
Choc moim zdaniem ten konkurs jest troszke taki... hmmm... trudny no i niesprawiedliwy. Nie ma przeciez kota brzydkiego, kazdy swoj urok i czar ma, a w oczach swoich Duzych sa naaaaaaaaaaaaaaaajjjjj naaaaaaaaaaajjjjjjjjpieknieszymi istotami na swiecie :1luvu:

Fakt, kociaste to piękne, wspaniałe stworzenia :1luvu:

O ostatecznym wyniku będą decydować czytelniczki... Tutaj wygrają ci, którzy mają dużo znajomych.

vega013

Post » Sob paź 16, 2010 15:56 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

od czego sa miauowicze :mrgreen:

Kociara82

Post » Sob paź 16, 2010 16:02 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

Kociara82 pisze:od czego sa miauowicze :mrgreen:

którzy sami powysyłają fotki na konkurs. :ryk:

vega013

Post » Sob paź 16, 2010 16:03 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

ale na swoje chyba nie beda mogli glosowac, wiec beda glosowali na inne koty.. :ryk:

Kociara82

Post » Sob paź 16, 2010 16:06 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

Kociara82 pisze:ale na swoje chyba nie beda mogli glosowac, wiec beda glosowali na inne koty.. :ryk:

Zależy, w jakiej formie będzie to głosowanie.

Ciekawa jestem, czy w razie wygranej zakłada się możliwość wyboru rodzaju karmy.

vega013

Post » Sob paź 16, 2010 16:11 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

Piękna mała Vega! I Oliwcia cudna! Buziaczki!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob paź 16, 2010 16:13 Re: ***BOKIRA [*]*** Niemożliwe stało się możliwe :((

kalair pisze:Piękna mała Vega! I Oliwcia cudna! Buziaczki!

Vega to ja :ryk:

Jestem duża (nawet trochę zbyt duża) i Duża dla kociarstwa :lol:

Ta malutka z Oliwką to Gabi :lol:

vega013

[poprzednia][następna]