Cosia Czitka,Balbi,Mić-kopciuszki, wracajcie do gniazd!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 01, 2010 12:55 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Lisia Mordka. Czym utuczyć kota?

czitka pisze:(...)
Ale niestety budka
Pełna innego kota
Wszedł do niej właśnie Micio
I czeka na wroga, idiota :P
(...)

A tak wczoraj myślałem, co zrobi Micio gdy znajdzie budkę na trasie swego spaceru?
Może trzeba z tyłu zrobić wyjście ewakuacyjne dla Lisiej Mordki? ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt paź 01, 2010 12:57 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Lisia Mordka. Czym utuczyć kota?

Pięęękny wierszyk. :ryk:

A ja mam pytanie tak tylko gwoli ciekawości , jak to możliwe ze tu się tyle dzieje i nie ma Wojtka, wie ktoś ?
Ostatnio edytowano Pt paź 01, 2010 12:58 przez Hipcia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pt paź 01, 2010 12:57 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Lisia Mordka. Czym utuczyć kota?

Przepraszam, wycofuję pytanie :oops:
Obrazek

Hipcia

Post » Pt paź 01, 2010 13:00 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Lisia Mordka. Czym utuczyć kota?

Hipciu, jak się cieszę, że Cię widzę :1luvu:
Cichutko zaglądam nieustająco na Twój wątek i czekam na dobre wieści!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt paź 15, 2010 18:52 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Lisia Mordka. Czym utuczyć kota?

No i pada. Zaczęło się :(
Jeszcze dzisiaj w południe świeciło słońce, ostatnie, senne motyle, jak broszki ze skrzydłami, przyozdabiały bukiety jesiennych marcinków.
Obrazek
Cosia i Micio popołudniem do upadłego bawili się w kociego berka :P
Obrazek
Ale już zimno. I rosa rano. I mgła. Trawy schną, spadają ostatnie jabłka i gruszki od sąsiadów. Ptaki wyjadły wszystkie winogronka na płocie i żaden jeżyk w tym roku nie zdecydował się na zimowanie pod stosem liści i gałęzi. I kogo będziemy witać wiosną :( ?
A kociaste moje bardziej senne. I coraz grubsze, ale pewnie to tylko zimowe ofutrzanie 8)
I trzeba wąchać. Chodzą z noskami przy trawie, albo wąchają gałązki. Pewnie wszystko ma inny zapach, wilgoci, rozkładających się liści, zasychających traw. Robale i ślimaki też inaczej pachną teraz.
Albo coś się zaplątało w listkach brzozy, Mić musi się przyjrzeć.
Obrazek
Czy tylko listek się rusza?
Obrazek
Balbunia nie dała się sfotografować, była gdzieś wysoko na drzewie, bo tam darł się ptaszek.
Tuta raczej już na oknie w pokoju, albo przy kominku, ona ma w nosie jesienne szarugi i czeka na wiosnę.
Ja też.
Będziecie się pewnie śmiali, ale ja to sobie obliczyłam, do wiosny bardzo niedaleko :D
Widziałam nawet pierwsze symptomy, ale i tak nikt mi nie uwierzy.
To już za chwilę :lol:
Ostatnio edytowano Pt paź 15, 2010 18:55 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Pt paź 15, 2010 18:54 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Lisia Mordka. Czym utuczyć kota?

czitka pisze:
Będziecie się pewnie śmiali, ale ja to sobie obliczyłam, do wiosny bardzo niedaleko :D

Właśnie o przyjście wiosny miałam zapytać... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt paź 15, 2010 19:02 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Lisia Mordka. Czym utuczyć kota?

Marcelibu pisze:
czitka pisze:

To sekunda 8)
Października już nie ma, tylko listopad się liczy, niech spadnie, co ma spaść. Grudzień mija błyskawicznie, a poza wszystkim od 21-go chyba już dłuższe dni :P Styczeń to pikuś, to już przecież idzie do lutego, który króciutki! Przeglądałam na tym wątku fotki z połowy lutego, pod romakającymi płatami śniegu zielone placki zeszłorocznej trawy, słońce inaczej już świeciło i tulipany wychodziły mylnie rozpoznawane jako marchewki przez kogoś 8)
Po lutym zaraz jest słynny 8-my marca, a to już wiosna!!!!!!
To już, już!!!!!!! :piwa:
Ostatnio edytowano Pt paź 15, 2010 19:13 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Pt paź 15, 2010 19:03 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Lisia Mordka. Czym utuczyć kota?

czitka pisze:
Marcelibu pisze:
czitka pisze:

To sekunda 8)
Paździrnika już nie ma, tylko listopad się liczy, niech spadnie, co ma spaść. Grudzień mija błyskawicznie, a poza wszystkim od 21-go chyba już dłuższe dni :P Styczeń to pikuś, to już przecież idzie do lutego, który króciutki! Przegladałam na tym watku fotki z połowy lutego, pod romakającymi płatami śniegu zielone placki zeszłorocznej trawy, słońce inaczej już świeciło i tulipany wychodziły mylnie rozpoznawane jako marchewki przez kogoś 8)

Ja zdecydowanie jestem za Twoim tokiem myślenia i każdej jesieni stawia mnie to na nogi! :D
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt paź 15, 2010 19:04 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Lisia Mordka. Czym utuczyć kota?

czitka pisze:(...)
(...)

Sąsiad szykuje gumowce?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt paź 15, 2010 19:31 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- za chwilę wiosna!!!!!

Byle do wiosny :mrgreen:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt paź 15, 2010 21:26 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- za chwilę wiosna!!!!!

Nooooo.... :(
Obrazek

Hipcia

Post » Pon paź 18, 2010 19:26 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- za chwilę wiosna!!!!!

Ja na razie zimowity widziałam

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro paź 20, 2010 5:48 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić-Lisia Mordka. Czym utuczyć kota?

czitka pisze:Października już nie ma, tylko listopad się liczy, niech spadnie, co ma spaść. Grudzień mija błyskawicznie, a poza wszystkim od 21-go chyba już dłuższe dni :P Styczeń to pikuś, to już przecież idzie do lutego, który króciutki! Przeglądałam na tym wątku fotki z połowy lutego, pod romakającymi płatami śniegu zielone placki zeszłorocznej trawy, słońce inaczej już świeciło i tulipany wychodziły mylnie rozpoznawane jako marchewki przez kogoś 8)

Szkoda, że nie mozna , jak niedźwiedź, przespać do wiosny...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro paź 20, 2010 11:04 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- za chwilę wiosna!!!!!

No właśnie, śladem Czitusi chciałam zacząć spać i tak do wiosny.
Ale zbudziła mnie Bungo telefonem, że ślęczy nad tekstem "Obszary Natura 2000" i tu gwóźdź programu :
Powiedziała tak: "w zasadzie rano nie piję..." 8O :ryk: :ryk: :ryk:
Całkiem serio to powiedziała :ryk:
Obrazek

czitka

Post » Śro paź 20, 2010 13:29 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- za chwilę wiosna!!!!!

czitka pisze:N
Powiedziała tak: "w zasadzie rano nie piję..." 8O :ryk: :ryk: :ryk:

Czyli nie wszystko stracone :mrgreen:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

[poprzednia][następna]