Okruszek traci dom!!! Pilnie potrzebny DT / DS :(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 11, 2010 13:26 Re: Wątek dla Okruszka - DT

mozna by popracować nad osiatkowaniem okien...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon paź 11, 2010 13:28 Re: Wątek dla Okruszka - DT

Ta sytuacja nie ma możliwości się już powtórzyć.

kotbert

Od: Śro lip 19, 2006 20:44

Post » Pon paź 11, 2010 13:30 Re: Wątek dla Okruszka - DT

ja wypowiedziałam się już do Kotbert na PW, podsyłając jej namiar na Panią - wydaje mi się, że dom rokujący, do dopracowania pewnych szczegółów - ale zapowiada się raczej na "rozpieszczacza" - a Okruszek na jedynaka królewicza jak znalazł.... :wink:

natomiast jak każdy potencjalny dom wymaga gruntownego sprawdzenia i spokojnego przemyślenia...

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon paź 11, 2010 13:36 Re: Wątek dla Okruszka - DT

a no to pewnie. jeśli domek chętny, chcący się uczyć, z sercem do zwierząt, to......
kotbert jak chcesz to mogę podesłać Ci ankietę przedadopcyjną jeśli nie masz...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon paź 11, 2010 13:39 Re: Wątek dla Okruszka - DT

joluka pisze:ja wypowiedziałam się już do Kotbert na PW, podsyłając jej namiar na Panią - wydaje mi się, że dom rokujący, do dopracowania pewnych szczegółów - ale zapowiada się raczej na "rozpieszczacza" - a Okruszek na jedynaka królewicza jak znalazł.... :wink:

natomiast jak każdy potencjalny dom wymaga gruntownego sprawdzenia i spokojnego przemyślenia...

O właśnie... Posłuchaj, czy Ty byś mogła panią "obejrzeć" na żywo i ocenić? Wiadomo, że przez telefon tylko część można wywnioskować, a ja raczej nie mam możliwości pojechania do niej i przesłuchania...

kotbert

Post » Pon paź 11, 2010 14:07 Re: Wątek dla Okruszka - DT

kotbert pisze:
joluka pisze:ja wypowiedziałam się już do Kotbert na PW, podsyłając jej namiar na Panią - wydaje mi się, że dom rokujący, do dopracowania pewnych szczegółów - ale zapowiada się raczej na "rozpieszczacza" - a Okruszek na jedynaka królewicza jak znalazł.... :wink:

O właśnie... Posłuchaj, czy Ty byś mogła panią "obejrzeć" na żywo i ocenić? Wiadomo, że przez telefon tylko część można wywnioskować, a ja raczej nie mam możliwości pojechania do niej i przesłuchania...

Kotbert - nie obraź się - ale ja nie mam już zaufania do mojego "wyczucia" odnośnie oceny domków... :( - boję się w czyimś imieniu weryfikować domy, bo ostatnio do dwóch się rozczarowałam, a rękę bym dała sobie obciąć, że będzie super... :evil: Dlatego też właśnie zrezygnowałam z tymczasowania.... :(

Dlatego każdego, komu podsyłam kontakt osoby zainteresowanej, proszę o zweryfikowanie jeszcze dodatkowo przez kogoś innego - kto nie prowadził rozmów z tą osobą od początku. Ma zazwyczaj bardziej obiektywne spojrzenie i czasami także inne kryteria...

Wybacz - mogę pomóc w czymkolwiek innym - tak jak Ci pisałam - np. w transporcie - ale plizzz poproście kogoś innego z Warszawy.... :oops: :(

joluka

Post » Pon paź 11, 2010 14:36 Re: Wątek dla Okruszka - DT

W takim razie - czy jest tu ktoś, albo ktoś z Was zna kogoś w Warszawie, kto mógłby sprawdzić ten domek dla Okruszka? Wiem, że pani Jagoda w tym tygodniu ma urlop i tylko w piątek po południu na pewno nie będzie jej w domu. Gdyby udało się sprawdzić domek w tym tygodniu, w weekend może udałoby się znaleźć jakiś transport i zawieźć maleństwo...?

kotbert

Post » Pon paź 11, 2010 14:51 Re: Wątek dla Okruszka - DT

Kotbert, ja przy wydawaniu tymczasów najczęściej stosowałam inne rozwiązanie - zapraszałam ludzi do siebie. W ten sam sposób przeprowadziłam także rozmowę adopcyjną dla jednej z forumowiczek, która znalazła dom dla kota w Łodzi, a mieszka 300 km stąd. U tej chętnej na kota dziewczyny był akurat remont, nie chciałam jej sprawiać kłopotu, mimo, że serdecznie mnie zapraszała. Nawiasem mówiąc super osoba, kocio do niej pojechał :D Przecież chodzi przede wszystkim o to, żeby tego kogoś poznać, wyczuć, posłuchać co ma do powiedzenia nie tylko o kotach, ale o życiu w ogóle. Jak dla mnie nie musi się to odbywać koniecznie w mieszkaniu tej osoby. Warto też zobaczyć jak zareaguje na tego wybranego kociastego, czy moje koty w ogóle, one na niego. To nie ma dla mnie znaczenia czy ktoś ma dwa pokoje czy pięć, jak ma urządzone mieszkanie etc. Zapraszałam, serwowałam herbatę, ciasto i zamieniałam się w słuch, analizując wszystko :wink: ta osoba się nie stresuje, że jej przegladasz kąty, Ty u siebie też czujesz się swobodniej - to duży plus :wink:.
Jak np. przyszły Duży rzucał się na podłogę, żeby się przywitać z kotem i w tej pozycji zastygał na długie minuty to wiedziałam, że to dobry znak, w odróżnieniu od sytuacji gdy ktoś tylko na kota spojrzał w przelocie :roll:. Itp., itd. I jakoś zawsze dobrze udało mi się wybrać, wszystkie domy jak do tej pory spisały się :D.
Acha, sama natomiast prawie zawsze zawoziłam kota do nowego domu - z wyjątkiem sytuacji, gdy przyszłe domy zamiejscowe same po kociastego przyjeżdżały.
Ostatnio edytowano Pon paź 11, 2010 14:55 przez pisiokot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon paź 11, 2010 14:54 Re: Wątek dla Okruszka - DT

wydaje mi się jednak - jeśli mogę sugerować - że w tym wypadku wizyta w przyszłym domu byłaby lepszym rozwiązaniem... - to mieszkanie wynajęte w domu jednorodzinnym, więc pewnie trzeba by fachowym okiem kociarza spojrzeć, jakie niebezpieczeństwa dla kota (myślę o oknach, drzwiach itp.) generuje i uczulić Panią na nie szczególnie

joluka

Post » Pon paź 11, 2010 14:58 Re: Wątek dla Okruszka - DT

joluka pisze: w tym wypadku wizyta w przyszłym domu byłaby lepszym rozwiązaniem... - to mieszkanie wynajęte w domu jednorodzinnym, więc pewnie trzeba by fachowym okiem kociarza spojrzeć, jakie niebezpieczeństwa dla kota (myślę o oknach, drzwiach itp.) generuje i uczulić Panią na nie szczególnie

oj, tak, w takiej sytuacji na pewno.
I dobrze byłoby pokazać strony z zabezpieczeniem okien, żeby pani wiedziała o co chodzi.
Ja w takich sytuacjach (gdy chętny dom nie miał zabezpieczonych okien, a chciał mieć, a sam nie potrafił wykonać takich zabezpieczeń) polecałam zaprzyjaźnionego fachowca. W Warszawie chyba nasz forumowy Damork ?
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon paź 11, 2010 15:01 Re: Wątek dla Okruszka - DT

Otóż to. Dlatego potrzebowałabym kogoś, kto może dom obejrzeć i potem ew. pomocy w transporcie. Nie bardzo poza tym mogę panią zaprosić do siebie po odbiór kota, bo ona się samochodem do Łodzi nie wypuści (jeździ od niedawna i po prostu się boi).

kotbert

Post » Pon paź 11, 2010 15:10 Re: Wątek dla Okruszka - DT

Damork ma terminy chyba paromiesięczne.... :( - w przypadku kobiet bez "złotej rączki" w pobliżu wystarczyłyby pewnie wzmocnione moskitiery (z metalową siatką) - robi je parę firm w Warszawie - można zamówić je także na drzwi tarasowe lub balkonowe - ale najpierw trzeba fachowo zerknąć, co byłoby i gdzie potrzebne w tym domu

w transporcie w razie czego pomogę - tylko nie w najbliższą sobotę, bo mam imprezę rodzinną wyjazdową, w niedzielę mogę przed południem (po południu przerzucam koty z elbląskiego schroniska, które przyjadą do Warszawy do nowego domu)

joluka

Post » Pon paź 11, 2010 18:37 Re: Wątek dla Okruszka - DT

Niedziela by pasowała, jeśli nic nie znajdę na sobotę. Ale najpierw potrzebuję kogoś, kto mógłby zobaczyć ten dom... HELP!!!

kotbert

Post » Pon paź 11, 2010 19:01 Re: Wątek dla Okruszka -DT - kto pomoże sprawdzić DS w Markach?!

W razie czego mam już nawet transport na sobotę...

kotbert

Post » Pon paź 11, 2010 19:45 Re: Wątek dla Okruszka -DT - kto pomoże sprawdzić DS w Markach?!

Mam nadzieję, że ktoś dostrzeże apel o sprawdzenie domu... :( - :ok: :ok: :ok:

joluka

[poprzednia][następna]