[Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 10, 2010 8:21 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Mo-ty-lek pisze:dzwoniła do mnie pani w sprawie puchatego kotka, ale że ja szłam akurat do pracy a ona wolałaby na już dzisiaj od razu, to ma ewentualnie dzwonić jutro

To chyba ta sama dzwoniła do mnie. Chciała kotka z przedłużanym futerkiem
Obrazek

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

Post » Nie paź 10, 2010 9:10 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

gagga
Jak się ma NIEBORACZEK?
Czy mu dopisuje apetyt?
Czy się bawi?
Tęsknię za nim....
Bardzo...
Pokochałam GO!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Nie paź 10, 2010 10:05 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

tove pisze:
Mo-ty-lek pisze:dzwoniła do mnie pani w sprawie puchatego kotka, ale że ja szłam akurat do pracy a ona wolałaby na już dzisiaj od razu, to ma ewentualnie dzwonić jutro

To chyba ta sama dzwoniła do mnie. Chciała kotka z przedłużanym futerkiem

tak to pewnie ta. dziś już nie dzwoniła
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Nie paź 10, 2010 12:37 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Jak mnie miło - poznałam przesympatyczną KOCIARĘ jagoda48 .
Odbierała pozostawiony u mnie pellet.
Znałam ongiś tę Panią, ale nie wiedziałam, ze jest miłośniczką kotów bezdomnych.
Bardzo się cieszę...
Ten fakt umocnił mnie....

jania

Post » Nie paź 10, 2010 16:26 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

czypior pisze:Mam na zbyciu styropian. Nie są to zawrotne ilości, ale na kilka kocich budek wystarczy. Może są komuś potrzebne - chętnie je oddam, może pomogą kotkom przetrwać zimę.

I co z tym styropianem? Piszę pw :lol:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Nie paź 10, 2010 18:51 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

jania pisze:gagga
Jak się ma NIEBORACZEK?
Czy mu dopisuje apetyt?
Czy się bawi?
Tęsknię za nim....
Bardzo...
Pokochałam GO!

No ja się nie dziwię-chociaż go nie widziałam, to on na takiego sympatycznego wygląda...:) Takiego fajnego pysia ma...cudny :1luvu:

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Nie paź 10, 2010 19:03 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

co słychać u Uszatki?, śledzę wątek od niedawna
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Nie paź 10, 2010 21:07 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

kassja pisze:
czypior pisze:Mam na zbyciu styropian. Nie są to zawrotne ilości, ale na kilka kocich budek wystarczy. Może są komuś potrzebne - chętnie je oddam, może pomogą kotkom przetrwać zimę.

I co z tym styropianem? Piszę pw :lol:

Napisała pw

czypior

Od: Czw kwi 30, 2009 7:53

Post » Nie paź 10, 2010 21:08 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Czarno-biały kocurek z Wesołej Kompanii w nowym domku :ok: Zamieszkał można powiedzieć, że w bliskim sąsiedztwie, bo na tym samym osiedlu, tylko kilka ulic dalej 8)

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Nie paź 10, 2010 22:29 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Jejkuś, Nieboraczek przypomina mi mojego pierwszego tymczaska - Szaraczka od Izy. Nie wiem dlaczego, ale myślałam, że Nieboraczek jest znacznie większy, a tu taki maleńtas...

Mój tymczasek - Okruszek: nie uderzyła mu sodówka do głowy po tym jak pojawił się w gazecie ;). Ale ma inne problemy - ciągle te dziwne znaki na skórze, najpierw pręgi, które po jakimś czasie zbiegają się w jakby "koraliki". I sierść, kiedyś kruczoczarna, teraz - z siwymi włoskami mniej więcej w połowie. Jest za mały na siwienie przecież! A i problemów ze mną,mam nadzieję, nie ma żadnych :D. Dobrze byłoby złapać mocz do badania, ale czortek mały wie że mi tak na tym zależy i nic nie chce pomagać :roll: .

Pozdrowienia:
Ciekawe, bo nie wiem konkretnie dla kogo i od kogo ;)
Koleżanka mojej mamy ma kotka z Kotkowa (biało czarny zuch) i dziękuje i pozdrawia. Kotek jest z serii znalezionych w reklamówce, był odebrany od pani, która ma własne dwa psy i kota. Niestety nikt ze znanych mi miau-owiczów do opisu mi nie pasuje. Więc nie wiem do kogo... Ale kotek jest w dobrych rękach, i pani i on są szczęśliwi. To najważniejsze :P.
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Nie paź 10, 2010 22:49 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

A mój Chudy Bobik ma skłonność do narkomanii, bo nie wiem jak można inaczej określić uporczywe picie przez niego wody z rozcieńczoną farbą , wody z substancją do gruntowania, z płynem do mycia naczyń, z płynem do prania itp. 8O 8O

Szałwia, nie wiem co się dzieje, ale owies nawet nie zakiełkował;/

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Pon paź 11, 2010 6:59 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Trwa jeszcze Miesiąc Dobroci dla naszych Braci Mniejszych:

http://www.youtube.com/watch?v=DtK1bIn58Iw

Jakże często właśnie oni umilają nam życie.
Miłego tygodnia życzą BEZDOMNIACY:
Milka, Miluś, Perełka, Todzia, Kropeczka, Klarcia, Glutuś, Czarny Lesio, Beniaminek, Rudolfino, Gucio, a takze Tymczasiki:
Lotka, Nisiulka, Fioneczka i
Yoguś,
i Jessika, i Mruczus vel Rysio, i Czarnulka vel Mikusia.

jania

Post » Pon paź 11, 2010 15:29 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Kochane Kociary!
Zwane w tym dokumencie Społecznymi Opiekunami Kotów...
myślę, że warto zapoznac się z tym dokumentem....

http://edziennik.bialystok.uw.gov.pl/WD ... 26/Akt.pdf

/podpowiedział mi Tomasz/

jania

Post » Pon paź 11, 2010 18:44 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Chodzi mi głowie rozpropagowanie kotkowa, a w zasadzie kociaków do adopcji, przy okazji WOŚPu
Tradycyjnie będzie pewnie sporo akcji towarzyszących, więc może warto nawiązać kontakt ze sztabem (ruszyła rejestracja sztabów, myślę, że białostoccy organizatorzy z minionych lat nie zawiodą ;) W tym roku zbiórka jest na sprzęt dla dzieci z chorobami urologicznymi i nefrologicznymi

Można byłoby:
rozwiesić zdjęcia maluchów (z imieniem, wiekiem, nr telefonu) np na barierkach wokół imprezy,
Albo zrobić wielką "tablicę ogłoszeniową" albo ulotki...

Sama nie wiem dokładnie, kasy z tego nie będzie, ale myślę, że taka forma reklamy się przyda :wink:

Mogę wydrukować naprasowanki na koszulki/czapeczki?, jeśli ktoś ma ochotę ;)
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Pon paź 11, 2010 20:23 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Motylek - fajny pomysł :D Choć nie ukrywam, że do tego czasu u nas już NIE BĘDZIE kotów :roll:

U Izy pp :( Jeden maluch mocno chory. Drugi mniej ale też. Dzięki błyskawicznej reakcji Izy dostały surowicę (to palec Boży był że pojechały do niej - Danusia mogłaby tego nie zauważyć - dużo mniej czasu mogła im poświecić). No i dzięki uprzejmości pań dr z Medvetu. :1luvu: Dużo ciepłych myśli potrzebne. To takie niesprawiedliwe - dostały szansę, Bogiusia i Kasia wyciągnęły je z tej paskudnej piwnicy. Już teraz wiemy, czemu karmicielka nie przejmowała się wcale tym, że rodzą się kociaki - i tak żaden nie przeżywał :( Do bani :cry: :cry: :cry:

Żeby nie było całkiem smutno - zdjęcie poglądowe z karmienia kotów. Mam chyba piątego??? 8O
Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

[poprzednia][następna]