Nowa Uszata str.22 ! To dzięki Wam :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 24, 2010 19:16 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

dorotak97 pisze:Luspa wstaw bazarkowe linki do pierwszego postu :!:
Myślę że kici uda się.Skoro przeszła tak wiele i żyje,to znaczy że chce żyć!!!!!I uda się jej i nie ma innej opcji!!!!!

Ja tez nie widzę innej opcji i zaraz pędzę wpłacić grosik na operację.
Jejku...tylko czemu to tak na koniec miesiąca... :roll: No nic- damy jakoś radę :ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt wrz 24, 2010 19:31 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Zrobione. Informacje o bazarkach proszę wysyłać do mnie na PW. Będę na bieżąco umieszczać w pierwszym poście.
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt wrz 24, 2010 19:34 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Ja zaznaczę, ale bedę coś mogła przelać dopiero w październiku...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt wrz 24, 2010 19:51 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

viewtopic.php?f=20&t=117623&p=6449083#p6449083
zapraszam na mój bazarek dla Uszatki w jedności siła.... :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt wrz 24, 2010 20:12 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Pieniążku już w drodze, Uszatko zdrowiej koteczko :ok:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pt wrz 24, 2010 20:30 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Dziękujemy :1luvu: Jesteście naprawdę kochani :1luvu: :1luvu:

Luspa

Post » Pt wrz 24, 2010 20:58 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

No i super ! Te 700 złotych uzbiera się jak nic :) To chyba te jej zdjęcie tak na każdego działa...Całe szczęście że ludzie chcą jej pomóc...:)

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Pt wrz 24, 2010 21:46 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Zdjęcie pewnie też, ale jak człowiek pomyśli co ona przeszła :evil: to grzech nie dać jej szansy!
Wierzę, że wszystko się dobrze ułozy! Udało mi się wyskrobać 50 zł (z pomoca TŻa :oops: ) - już przelane, a rzeczy na bazarkach takie, że nie widzę innej opcji niż uzbieranie pieniędzy na operacje jeszcze przed końcem miesiąca ;-) :1luvu:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt wrz 24, 2010 22:01 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Dzięki cioteczki :1luvu:
sprawa jest naprawdę skomplikowana.
Kicia mieszka w lecznicy. Kochana dr Renatka, która się nią opiekuje stwierdziła, że gdyby nie fakt, że kicia mieszka u niej to powinna zostać uśpiona. Tj gdyby nie to, że jest przekochana, czuła i mrucząca i podbija serca wszystkich którzy ją widzą...Bo - pomijając kwestie finansowe - operacja trudna, rekonwalescencja długa no i szanse powodzenia 50 na 50 :(
Uszkę konsultowała też pani dr chirurg z lecznicy w której robiono RTG - wielokrotnie podkreślała, że przypadek trudny ale próbować warto.
W poniedziałek jeszcze ma być konsultowana w innym miejscu.

A ja i tak się martwię że operacja skończy się na podaniu narkozy bo kicia jej nie przeżyje :(
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt wrz 24, 2010 22:07 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

aga&2 pisze:Dzięki cioteczki :1luvu:
Kicia mieszka w lecznicy. Kochana dr Renatka, która się nią opiekuje stwierdziła, że gdyby nie fakt, że kicia mieszka u niej to powinna zostać uśpiona. Tj gdyby nie to, że jest przekochana, czuła i mrucząca i podbija serca wszystkich którzy ją widzą...Bo - pomijając kwestie finansowe - operacja trudna, rekonwalescencja długa no i szanse powodzenia 50 na 50 :(
Uszkę konsultowała też pani dr chirurg z lecznicy w której robiono RTG - wielokrotnie podkreślała, że przypadek trudny ale próbować warto.

A ja i tak się martwię że operacja skończy się na podaniu narkozy bo kicia jej nie przeżyje :(

To jest najważniejsze. Jeśli nie spróbujemy jej uratować, nigdy nie przestaniemy siebie pytać, czy może jednak by się udało :( :( Koteczko, walcz nadal..

Luspa

Post » Pt wrz 24, 2010 22:08 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Bądźmy dobrej myśli... :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt wrz 24, 2010 22:36 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Kciuki za kicie, oby jej sie udalo :ok: . Niestety tylko kciukami moge pomoc...
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob wrz 25, 2010 6:00 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

Jeżeli jakoś mi się uda dojechać na ten weekend adopcji :D To może jakoś mi się uda pieniądze dać :)

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Sob wrz 25, 2010 7:37 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

aga&2 pisze:Dzięki cioteczki :1luvu:
(

Mój Trusio miał operowaną przepuklinę przeponową w Warszawie, w lecznicy dra Nizołka http://wetmarysin.pl/doctors/index, operował go dr Zdeb. Miałam możliwość operowania go w Łodzi, ale po zasięgnięciu różnych opinii zdecydowałam się, mimo dużo wyższej ceny, pojechać z nim do Warszawy. To, co przeważyło w mojej decyzji to to, że kot będzie operowany przez najlepszych, w lecznicy ze świetnym sprzętem. Tam dawano mi 80% szans, a w Łodzi - 30%-40%. U nas takie operacje to pojedyncze przypadki, tam - przepukliny operuje się dużo częściej, stąd też doświadczenie wetów nieporównywalnie większe. Do takiej operacji potrzebny jest aparat do narkozy wziewnej i respirator, no i naprawdę świetni chirurdzy. Wiem, że niektóre lecznice nie posiadające takiego sprzętu decydują się na operację na otwartej klatce piersiowej. Warto wiedzieć czy wasza lecznica takim sprzętem dysponuje i ile takich zabiegów robili weci, którzy mają operować kotkę. Jeśli mają sprzęt i doświadczenie to super. Jeśli nie - to może jednak spróbować gdzie indziej ?

Co do rekowalescencji po operacji to gdyby nie ogolony brzuszek to nikt by nie powiedział, że jest to kot po ciężkiej operacji. Wszystko goiło się rewelacyjnie. Trusiek tydzień przesiedział w klatce, a potem był jak nowonarodzony. Przestał się dusić, zaczął normalnie oddychać jeść, biegać ...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob wrz 25, 2010 11:15 Re: Dla Ciebie to tak niewiele- dla Uszatki- ŻYCIE !! POMOCY !!!

To niewiarygodne jak okrutni bywają "ludzie" :evil:
Przelałam, ile mogłam
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

[poprzednia][następna]