mpacz78 pisze:Ja teraz będę kombinować z nowym patentem - robić domki ze sklejkowych skrzyneczek po owocach , które dostałam za free na rynku.
Wszystko podobnie jak z tekturowym tylko konstrukcję będę miała solidniejszą będę ocieplać styropianem i na zewnątrz grubą folią zabezpieczać.
Bo takie z kartonu to mi sie zdarzyło że jak młode kociaki mieszkały to wariowały na tej budce pazurkami podziurawiły folie na bokach i od góry, wtedy karton chwycił wilgoć, a że tam akurat styropian taki był z kawałków małych poprzyklejany to cały domek sie delikatnie mówiac zdeformował i nie wytrzymał nawet 2 mies.
Jak uda mi się z sukcesem zrobić domki "nowego typu" to wkleję zdjęcia.
Budek ze skrzyneczek po owocach jednak nie robiłam - ale skrzyneczki po owocach wyłożone kocykami nadały sie dobrze jako legowiska w warunkach domowych.
Natomiast domki robiłam z szafek kuchennych znalezionych przez koleżanke na śmietniku, zainwestowaliśmy tylko w styropian (takie opakowanie za 50zł starcza na około 5 domków), opłaci sie wiec kupić styropian z całych płyt łatwo i szybko sie robi, do tego pianka montażowa i folia budowlana na osłonięcie styropianu - koszt materiału na jeden domek to około 20zł + troche czasu i robocizny.
(wszystkie artykuły potrzebne mozna kupić w marketach busowlanych typu obi, leroy-merlin czy castorama)
To kilka naszych dzieł: