Shiba ma miłość u MagdalenKi! [']

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 23, 2010 9:29 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Brawo :ok: I oto chodzi, tak trzeba, cierpliwości, najważniejsze by coś przyjmowała... Lola trzy dni była tak męczona i zaczeła samodzielnie jeść. Tylko dzięki temu męczeniu miała na to siłę, przestała się chwiać na nóżkach i powolutku zaczeła jeść sama ale i tak dalej pastą ją dokarmiałam, malusieńko niemalże symbolicznie... i do przodu.
Shiba na pewno też przeżyła kolejną przeprowadzkę, koty bardzo źle znoszą zmiany. Potrzebuje ochłonąć i troszkę 'wyluzować' by apetyt wrócił. Ja jak się zestresuję też nic przełknąć nie mogę :wink:
Tyle,że ona jest słabiutka i trzeba pilnować by bardziej nie osłabła, nie odwodniła się.
Przecież wiesz,że to przez stres i depresję doprowadziła się do takiego stanu :(
Jeśli chcesz jej pomóc, musisz się pogodzić z myślą bycia na początku w jej oczach tą 'złą'. Pisałam Ci,że zawsze bardzo przeżywam leczenie moich kotów, czuje się podle cholernie. One krzyczą nie miłosiernie, ja płaczę...potem burcząć zabijają mnie spojrzeniem i uciekają. Nigdy mi nie podziękowały , nagrodą dla mnie jest że po jakimś czasie wybaczają i przychodzą na kolana , no i patrzenie jak zdrowe brykają :ryk: :ryk: :ryk:
Daj jej kilka dni, myślisz że kroplówka jest mniejszą męką ? No i nie chodzi tylko o substancje odżywcze(choć są oczywiście najważniejsze) ale i powrót do naturalnych nawyków jak przełykanie czy praca przewodu pokarmowego.

ps. Lola ponoć w Łodzi w lecznicy też zaczeła jeść (ba nawet dwie miski w nocy zjadła?), a u mnie wiesz sama jakie były początki... też pierwsze dwa dni fundowałam jej kroplówki, ale i troszkę pasty, bo uparta ze mnie cholera :twisted:
teraz nadal je "tyle co kot napłakał" i to dla mnie cud.
Jeszcze raz powtarzam- metodą małych kroków :ok:
Obrazek

Mylić jest rzeczą ludzką,
przyznanie do błędu wymaga wysiłku, na który nie każdego niestety stać.

niebieskawck

Od: Śro wrz 15, 2010 18:17

Post » Czw wrz 23, 2010 12:37 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Shiba jest w szpitalu, ma zapalenie opłucnej, przy jej stanie to raczej wyrok, pozostaje czekać na cud i modlić się. Dziękuję wszystkim za wsparcie. Było dla mnie bardzo ważne. Kotka w zasadzie prosi wzrokiem, żeby pozwolić jej odejść. Nie chciała jeść, bo oddycha przez buzię i pewnie wszystko ją boli.

Dzielnie bardzo walczyła, są jednak momenty kiedy najtwardszy musi uklęknąć....
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Czw wrz 23, 2010 12:53 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Dziewczyny nie będziecie miały mi za złe jak się zareklamuję :oops: viewtopic.php?f=27&t=117559

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw wrz 23, 2010 14:16 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

MagdalenaKa pisze:Shiba jest w szpitalu, ma zapalenie opłucnej, przy jej stanie to raczej wyrok, pozostaje czekać na cud i modlić się. Dziękuję wszystkim za wsparcie. Było dla mnie bardzo ważne. Kotka w zasadzie prosi wzrokiem, żeby pozwolić jej odejść. Nie chciała jeść, bo oddycha przez buzię i pewnie wszystko ją boli.

Dzielnie bardzo walczyła, są jednak momenty kiedy najtwardszy musi uklęknąć....

Magda, trzymam mocno kciuki. Cuda jednak się zdarzają. Jeśli ludzie po raz kolejny mnie spytają, dlaczego schronisko jest złe, zawsze odeślę na ten wątek.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Czw wrz 23, 2010 14:24 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Magdo!!!!!! trzymaj się dzielnie!!!!!!! za Shibę nadal i mimo wszystko ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw wrz 23, 2010 14:25 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Madzia, Shibunia...
nie wiem co powiedzieć, mam nadzieję... po prostu wciąż mam nadzieję.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Czw wrz 23, 2010 15:57 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

magda,Shibunia,siły Wam życzę :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw wrz 23, 2010 18:48 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Biedactwo... Tak podczytywalam po cichu, majac nadzieje. Spij spokojnie Shibciu [*].
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw wrz 23, 2010 18:53 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

[i]

pestis

Od: Nie lut 17, 2008 7:39

Post » Czw wrz 23, 2010 19:17 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

a jednak...... :cry: :cry: :cry: :cry:

[*] Shibuniu...

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw wrz 23, 2010 20:02 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Shiba [*]

Magda, przytulam Cię mocno, zrobiłaś wszystko co mogłaś i jeszcze więcej...

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Czw wrz 23, 2010 20:03 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

Współczuję, dziewczyny ...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw wrz 23, 2010 20:38 Re: Shiba ma miłość u MagdalenKi! Prosi o wsparcie finans.

dowiedzialem sie o Shibie w lecznicy... żegnaj kiciu [']
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

[poprzednia][następna]