Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 19:30 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

halbina pisze:Ile czasu ma ten czarny?...

Chyba bardzo niewiele, 3-4 dni :(

Alfa11 pisze:zawsze będę twierdzić że kotów jest w Polsce za dużo. Jak już nawet takie są w schroniskach to te zwykłe mają jeszcze gorzej. Się wymądrzyłam.
Dawno mnie nie było-wróciłam.
Miałam podobnego. Poproszę o info o kocie. To jest pers czy miks pers - pychol ma wklęsły czy bardziej zbliżony do normalnego?
Mogę zaoferować Tymczas i leczenie ale jest pewiem problem- nie mogę kota finansować. Stawiam sprawę jasno. Diagnostyka plus testy - około 100zł. Tyle zdążyłam się dowiedzieć. Potem to zależy co będzie trzeba leczyć. Wetka może rozłożyć rachunek na raty. Mogę i potrafię się nim zająć ale potrzebne wsparcie finansowe. Jest też cień, ale minimalny, szansy, że kot znalazłby dom u mojej mamy (ale malutki cień, bo po stracie poprzedniego miksa persa stwierdziła że mamy za dużo zwierząt - i ma kobieta rację).
No i nie chciałabym żeby ktoś miał pretensje i pisał jakieś pierdoły na forum, jeśli kot mimo wszystko padnie.
Przepraszam że tak obcesowo piszę, ale chora jestem.
Mieszkam w Żorach, pracuję w Katowicach. Jeśli widzicie tu jakieś wyjście, opiekunom kota na pw podam numer tele.
Pozdrawiam. Ania

Witaj, Alfo :)
Bardzo Ci dziękuję za ofertę - to może być szansa na życie dla kocurka. Pysio ma chyba raczej płaskie, sądząc po zdjęciu, ale ja kotka na żywo nie widziałam.
Oczywiście, musiałybyśmy porozmawiać, ale jeżeli wszystko byłoby ok - byłoby wspaniale, gdyby persik pojechał do Ciebie.
Problemem jest jednak to, że ja niestety też nie mogę podjąć się jego finansowania. Mam zgłoszenia o wielu, wielu kotach i po prostu nie jestem w stanie ich wszystkich sponsorować.

Czy wymagasz też pokrycia kosztu jedzenia/żwirku?

lea883 pisze:Dziewczyny, jestem Wam w stanie pomóc finansowo. Widzę,czytam, że znalazłby się DT dla persa. Na tą chwilę mogę przesłać ok 50 zł, po pierwszym mogę przesłać kolejne 50 zł. Mogę wspierać go nawet co miesiąc stałą kwotą dopóki nie zjadzie ciepłego domu... Serce mnie boli jak na niego patrzę... :( Tataj, z Wami na miau jestem pierwszy raz, zazwyczaj pomagałam przez stronę siepomaga.pl, o zwierzakach w potrzebie dowiaduję się też przez forum AFN. Najchętniej wzięłabym kociaka do siebie, ale sytuacja mi tej chwili nie pozwala...pracę mam taką, że 3 dni w tygodniu jestem zawsze poza domem... Ale finansowo pomogę... Chociaż tyle mogę zrobić...

Lea, bardzo Ci dziękuję, to już naprawdę dużo!
Brakowałoby nam w tym momencie ok. 50 zł " na start" - reszta zależałaby od przyszłych kosztów leczenia...
Czy ktoś jeszcze mógłby zadeklarować wsparcie dla persika?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon wrz 20, 2010 20:48 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Naprawdę krucho stoję finansowo. Trochę głupio mi tak naciskać na finansowanie, nigdy tak nie robiłam. Zwykle sama organizowałam fundusze na leczenie psów/kotów czy na sterylizacje robiąc bazarki na DG, szukając sponsorów. Wyniki były niezłe. Sprzedałam tyle książek że hej. Już nie mam co wystawić. Zresztą wtedy było nas więcej, było więcej czasu. Naprawdę nie jest mi łatwo..

Jeżeli kot wymagałby specjalistycznej karmy - to nie mogę płacić, bo te karmy są drogie. To trzeba by doliczyć do kosztów leczenia.
Trochę żwirku rezerwowego narazie mam, karmę mogę doliczyć do rachunku u wetki i jakoś to potem spłacić.
Zależy mi na tym żeby nie zostać potem z długiem, bo taki przypadek mieliśmy kilka lat temu w azylu za psi hotel. Wolę o tym nie wspominać i więcej się w takie coś pakować nie będę.

Szukam dodatkowej pracy - może ktoś z okolic coś ma do zaproponowania? Wtedy problem się częściowo rozwiąże..

edit. nie wiem dlaczego ale nie mogę wysyłać pw, wskakują mi do folderu 'do wysłania'. może to tak ma być..
Ostatnio edytowano Pon wrz 20, 2010 21:12 przez Alfa11, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Alfa11

Od: Wto sie 08, 2006 22:13

Post » Pon wrz 20, 2010 21:07 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

W takim razie potrzeby finansowe będą trochę większe...

Podnoszę - czy ktoś zasponsoruje kocurka? Potrzebujemy wsparcia, bardzo...

Liwia_

Post » Pon wrz 20, 2010 21:13 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Na start mogę wpłacić 50 zł. ale pocztą, bo mój mąż jak zobaczy kolejny przelew to uzna, że w tym miesiącu trochę przesadziłam.
Chłop jest spokojny i nie należy tego zmieniać :lol: .

Po co ma się stresować.

Dostanę mały dodatek do pensji, to się wszystko wyrówna.

Pocztą pójdzie jakieś trzy dni.
Ostatnio edytowano Pon wrz 20, 2010 21:59 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon wrz 20, 2010 21:30 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Wybaczcie że się wtrącę :wink: ale po raz kolejny są prowadzone niepotrzebne dyskusje gdzie nie wejde kłótnia :? I widze, że tutaj to też zaczyna się dziać. Zgadzam się z dziewczynami skoro nie wie sie nic o danym miejscu, osobie, żeczy nie należy pisać głupot :? To tyle :|

A w tym wątku chodzi o persa, a nie o widzimisie...bo to, bo tamto, tam źle tu dobrze. Ogólnie ciotki jest wszystko do dup....

Wybaczcie, że tak bez ogródek, ale nosi mnie dzisiaj zazwyczaj nie jestem taka :mrgreen:

za Persika :ok: :ok: :ok: A czy on ma imie bo tak bez to trochę nie bardzo :mrgreen:

dopisek ort
Ostatnio edytowano Wto wrz 21, 2010 8:42 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto wrz 21, 2010 5:41 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Może ktoś się zakocha w czarnulku...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto wrz 21, 2010 6:50 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Co z persem? Wyglada naprawdę źle.

Są jakieś uzgodnienia odnosnie DT?

Na początek jest już zadeklarowane 100 zł.
Mam nadzieję, że jak będą konkrety w sprawie, to będą następne deklaracje.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto wrz 21, 2010 7:52 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Mam prywatną stronę mogę umieścić koty tam?
Gosiara

Post » Wto wrz 21, 2010 12:39 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Dziewczyny i jak się sprawy mają? Co z persikiem...? :(

lea883

Od: Pon wrz 20, 2010 19:20

Post » Wto wrz 21, 2010 12:55 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

CoToMa pisze:ossett, a czy wrocławki schron też nazwiesz umieralnią?

O ile wiem dorosłe koty nie umierały tam na kk. Przynajmniej oficjalnie.
Więc nie mam pretekstu. Poza tym tam pracują najlepsi lekarze w mieście, o czym usłyszałam kolejny raz wczoraj, tym razem od sąsiadki piętro niżej . Więc jakżebym śmiała, nawet jakby mi co brzydkiego cisnęło się na klawiaturę(bo jeszcze mnie nie wychowano)
Poza tym ściany forum mają oczy i uszy...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto wrz 21, 2010 12:59 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

CoToMa pisze:Może ktoś się zakocha w czarnulku...

Popieram apel.
Dołożę się trochę do leczenia. Uwielbiam czarne...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto wrz 21, 2010 14:04 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

##### :?

:ok: :ok: :ok: za persika :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto wrz 21, 2010 14:28 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Oczywiście, można umieścić koty na stronie.

Dziś wieczorem jadę po persika i zawożę go do Alfy11. Bardzo dziękuję za deklaracje wsparcia, jak tylko kot będzie już u Alfy, będę bardzo prosić o przelanie jej pieniędzy dla kocurka.

Przypomnę, że ciągle szuka dt czarnulek, któremu grozi schronisko :(
Dostałam też informacje jeszcze o jednej bidzie - też długowłosej :?

Liwia_

Post » Wto wrz 21, 2010 14:36 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Bardzo się cieszę, że persik ma dt. Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Niestety na razie nie mogę pomóc finansowo, ale postaram się zorganizować jakiś bazarek na rzecz persika.
A w ogóle to chyba trzebaby mu dać jakieś imię, bo to tak smutno bez imienia ;)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto wrz 21, 2010 14:38 Re: Biały, 3l pers i czarnulek UMRĄ!Dt NA CITO lub śmierć, Śląsk

Liwia...jak dobrze, że coś ruszyło do przodu! Czekam zatem na wieści!

lea883

Od: Pon wrz 20, 2010 19:20

[poprzednia][następna]