Chrapkowo..wiosna, wiosna:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 18:57 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :)

Zapraszam na bazarek poświęcony nowym dzieciakom : viewtopic.php?f=20&t=117071&p=6405503#p6405503
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Nie wrz 12, 2010 19:41 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :) pp??:(

Ojej za zdrówko kiciów i mamy koteńki...:) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon wrz 13, 2010 15:30 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :) pp??:(

Pozwolę sobie zacytować Agatę, bo ja się już powoli w tym wszystkim gubię :roll:
aga&2 pisze:Co do kotki Szylkretki Luspy - pani dr powiedziała, że kotka miała bardzo zgazowane jelita i to może być przyczyna podejrzeń. Z kociakami się sprawa komplikuje bo strach wsadzić je do miejsca gdzie są inne kociaki (lub mogą być)
No i klops :(

Nic dodać, nic ująć. Kompletnie nie wiem co z tym robić :( A najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie wie też Agata 8O Jak Aga nie wie to jest już chyba totalny klops :|

Luspa

Post » Wto wrz 14, 2010 13:17 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :) pp??:(

2 brzdące jadą na tymczas do Bakterii, a dwa do innej Pani :) Cała czwórka dostanie surowicę i będzie się cywilizować :ok:

Luspa

Post » Wto wrz 14, 2010 20:57 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :) pp??:(

Kolejny bazarek: viewtopic.php?f=20&t=117192 pieniążki potrzebne :(

Luspa

Post » Śro wrz 15, 2010 20:04 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :) pp??:(

Kolega razem z tatą postanowili, że nie będą mnie fatygować i sami połapią kocurki. No, dobrze łapcie. Telefon. Jeden siedzi, trzy pozostałe zostały wchłonięte przez trójkąt bermudzki 8O Ale jeszcze poszukają. ..... Telefon. Są już trzy :ok: ........ "Mamy wszystkie" Głos miał jakiś nietęgi.. Podjechali po mnie no i całą paczką jedziemy. Nasza trójka, 4 koty, transporter, żwirki, jedzenie. Po drodze dowiaduje się, że obaj panowie zostali pogryzieni i podrapani, no ale jakoś udało się :roll: Nie chcę nawet myśleć, jak owa łapanka wyglądała. Koty faktycznie są sycząco-plujące, ale za groźne to to nie było jak je pierwszy raz odwiedziłam. No nic. Jedziemy dalej. W Zwierzaku pan weterynarz nr 1 mimo moich ostrzeżeń otworzył górę transportera. Koty dostały surowicę, antypcheł i... rozpierzchły się po lecznicy 8) Zaczęło się więc kolejne łapanie.. :roll: Któryś miły kawaler znów zatopił ząbki w ręku chłopaka, tym razem jeszcze mocniej. Do akcji wkracza weterynarz nr 2 z cięższym sprzętem. Za sympatyczny to on nie był, ale wszystko mu wybaczałam, dopóki nie nazwał syfka ... "baranem" :evil: Oooo tego to już było za wiele. Kolega przerażony faktem, że krwawi mu ręka, zapytał pana weterynarza nr 2, co ma robić. Wet mu na to, że jeśli kot umrze w ciągu dwóch tyg ma się pokazać 8O Nie ma to jak słowa otuchy ;) Złapane stworzenia zapakowaliśmy i do samochodu. Nasza trójka, 4 koty, transporter, żwirki, jedzenie, klatka- wszyscy jedziemy samochodem marki Punto. Kolega zajęty reanimacją palca, ja relaxowaniem kotów, zgubiliśmy się w drodze do Bakterii. Dobre dusze wskazały nam jednak drogę i szczęśliwie dotarliśmy z całą czwórką do kochanej Bakterii, której bardzo dziękujemy :1luvu: Tak w ogromnym skrócie wygląda dzień po szkole :mrgreen:

Jutro natomiast wybieram się na odrobaczanie Sienkiewiczków, które w piątek przeprowadzają się na weekend do cioci Luspy :mrgreen: :mrgreen:

Luspa

Post » Śro wrz 15, 2010 22:50 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :)

:mrgreen: :kotek: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt wrz 17, 2010 20:59 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :)

Odzywa się domek tymczasowy :ok:
Bakteria pisze:Demonizujesz moją Wesołą Kompaniję :kotek: Nie są wcale takie agresywne i krwiożercze. Musiały być mocno zszokowane tą łapanką, bo teraz są po prostu nieśmiałe :ok: Czarno-biały i czarny to kwestia kilku dni, jeden już nawet mruczy. Dziewczyna lubi sobie "pogadać" i postraszyć, ale też łapoczynów i zęboczynów nie stosuje. Tylko rudy czasem ma jakieś odpały i jak coś go najdzie to sobie kąśnie... Ale on ma chodliwy kolorek, więc i tak pewnie najszybciej pójdzie :wink:

Wczoraj dostarczyłam 3 bobaski do domu tymczasowego u Magdy :1luvu: 2,5-3 tygodniowe maluchy. Dostały termofon i duuuuużo miłości. Myślę, że będzie dobrze :) Wczoraj poznałam także straszną bidkę, kocicę z Korycina. Obraz nędzy i rozpaczy :( :( Jak tylko Aga wrzuci, pokażę zdjęcia z wczorajszego dnia :)

Dzisiaj natomiast dojechały do mnie Sienkiewiczki. Miały mieć dzisiaj piękne kotofoto, ale.. wyglądają jak 7 nieszczęść :( Zaropiały im kompletnie oczka, kichają. Chlamydioza? Na razie podaję im gentamecynę, jutro może uda się do weterynarza. Zostały też z małym poślizgiem odrobaczone.

Oj, dzieje się dzieje :)

Luspa

Post » Sob wrz 18, 2010 20:58 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :)

Dzisiaj jeden z kotków u Bakterii zrobił brzydką kupę z krwią :( Nie wróży to najlepiej.. Jutro jadą do weterynarza.

Luspa

Post » Sob wrz 18, 2010 22:57 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :)

:ok: :ok: :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto wrz 21, 2010 20:43 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :)

Na szczęście wszystko jest w porządku :) Pani doktor powiedziała, że biegunka jest od zmiany diety, a krew od podrażnionych jelit. Uffff. Kociaki się cywilizują i mamy nadzieję, że wkrótce zaczną szukać DS :ok:

Dzisiaj pojechał ode mnie kwartet. Miał być do niedzieli, został dwa dni dłużej- i tak cud, ze tylko dwa :roll: Zakochałam się w nich po uszy :1luvu: Fajnie by było jakby znalazły domki pakiecikami: 2 i 2. Na razie jednak cisza :(

Kocia Lady, jaki stan domków? Gimnazjum pomaga?

Luspa

Post » Wto wrz 21, 2010 22:02 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :)

Luspa

Post » Śro wrz 22, 2010 4:50 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :)

Luspa pisze:Na szczęście wszystko jest w porządku :) Pani doktor powiedziała, że biegunka jest od zmiany diety, a krew od podrażnionych jelit. Uffff. Kociaki się cywilizują i mamy nadzieję, że wkrótce zaczną szukać DS :ok:

Dzisiaj pojechał ode mnie kwartet. Miał być do niedzieli, został dwa dni dłużej- i tak cud, ze tylko dwa :roll: Zakochałam się w nich po uszy :1luvu: Fajnie by było jakby znalazły domki pakiecikami: 2 i 2. Na razie jednak cisza :(

Kocia Lady, jaki stan domków? Gimnazjum pomaga?

stan domków na razie marny, mam sama robić, ale nie miałam czasu, kilka ważnych spraw miałam na głowie, ale mam zamiar już dziś z jeden sklecić, a gimnazjum na razie cisza, jednakże mają na uwadze, za to załatwiłam DT dla Mruczeńki na razie,,,,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro wrz 22, 2010 13:39 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :)

Luspa pisze:Na szczęście wszystko jest w porządku :) Pani doktor powiedziała, że biegunka jest od zmiany diety, a krew od podrażnionych jelit. Uffff. Kociaki się cywilizują i mamy nadzieję, że wkrótce zaczną szukać DS :ok:

Jaki ty masz fajny wątek :mrgreen: Popiszę tu sobie troszkę o moich dzieciątkach :twisted:

Z biegunką już się uporaliśmy, mam nadzieję, że nie będzie nawrotów jak je przestawię na coś innego. Na razie jedzą indyka z ryżem. Dostały też ostatnią porcję zastrzyków.

Co do cywilizacji to jakoś ciężko to idzie, chociaż może ja zbyt wiele oczekuje. Są już na wolności, biegają po pokoju jak nikt nie patrzy, ale jak ktoś się zbliży to zdecydowanie wolą klimaty podszafkowo-zakanapowe. Co mnie zdziwiło rudy gryzący robi największe postępy :ok: Jest strasznie żarłoczny i uwielbia się bawić, więc można go z dwóch frontów oswajać. Za to biało-szara kotka jakby się cofnęła... Na rękach syczy, gryzie, drapie i burczy...

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Śro wrz 22, 2010 14:13 Re: Chrapkowy wątek Luspy, czyli renowacja kocich bied :)

Kocia Lady pisze:stan domków na razie marny, mam sama robić, ale nie miałam czasu, kilka ważnych spraw miałam na głowie, ale mam zamiar już dziś z jeden sklecić, a gimnazjum na razie cisza, jednakże mają na uwadze, za to załatwiłam DT dla Mruczeńki na razie,,,,

Wspaniale, że kicia znalazł DT. Robi się co raz zimniej.. Miejmy nadzieję, że szybciutko trafi do ds :ok: :ok:

Bakteria pisze:
Jaki ty masz fajny wątek :mrgreen: Popiszę tu sobie troszkę o moich dzieciątkach :twisted:

Z biegunką już się uporaliśmy, mam nadzieję, że nie będzie nawrotów jak je przestawię na coś innego. Na razie jedzą indyka z ryżem. Dostały też ostatnią porcję zastrzyków.

Co do cywilizacji to jakoś ciężko to idzie, chociaż może ja zbyt wiele oczekuje. Są już na wolności, biegają po pokoju jak nikt nie patrzy, ale jak ktoś się zbliży to zdecydowanie wolą klimaty podszafkowo-zakanapowe. Co mnie zdziwiło rudy gryzący robi największe postępy :ok: Jest strasznie żarłoczny i uwielbia się bawić, więc można go z dwóch frontów oswajać. Za to biało-szara kotka jakby się cofnęła... Na rękach syczy, gryzie, drapie i burczy...

Kicie są piękne, ale wiadomo- im mniejsze tym szybciej znajdują DS.. Mogłyby już odpuścić i zachowywać jak cywilizowane stworzenia :roll: Bakterio, nie wiem czy doszła do Ciebie wiadomość- w piątek kicie powinny zostać odrobaczone :)

I na zakończenie postu- kilka fotek maluchów :) :)

Obrazek;Obrazek;
ObrazekObrazek

Luspa

[poprzednia][następna]