Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 15, 2010 20:56 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Maluchy koniecznie trzeba odseparować to chodząca wylęgarnia,a z tą staruszka to nie wiem czy bedzie lepiej nawet jak trafi na większą kociarnię.Ona bardzo potrzebuje mądrego Dt :(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw wrz 16, 2010 7:21 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

terenia1 pisze:Sylwia a był jeszcze taki mały czarnuszek :?: siedział sam w klacie nie ma go już nie wyglądał tragicznie :?:
Dziś około 17 byłam w schronisku robota malowania kociarni odebrana, większa część już w całości pomalowana , natomiast ta małą część gdzie kiedyś był składzik pomalowana tylko jeden raz bo chłopakom zabrakło farby, Ewa jak tylko będzie farba daj cynk to Kuba z kolegą podjadą i dokończą resztę - domalują jak tylko będzie, dobrze że jest chwila przerwy bo farba musi wyschnąć i musi się przewietrzyć, bo chłopaki powiedziały że koty nam się poduszą :wink:
Jutro przyjeżdża Pawełek z materiałami na pierwszy boks, zostawi wszystko w schronie, w sobotę przyjeżdża z samego rańca i bierze się za składanie boksu.

Jednego czarnucha zabrałaś Ty a drugi znalazł dom.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Czw wrz 16, 2010 7:30 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

To super że drugi czarnuszek znalazł domek :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw wrz 16, 2010 9:58 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

A ja Wam powiem coś niesamowitego!
Kira- ta kocica z czerwoną obróżką będzie miała domek! :mrgreen:
Jutro przyjeżdża po nią Pani z Lublińca, wysterylizuje ją sobie sama, ma dom z ogrodem, kocica będzie miała duży wybieg. :)

Obrazek
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Post » Czw wrz 16, 2010 10:00 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

wow super :ok: - a skąd ta kobita się o wzięła :?: Moze by wzięła jeszcze jakiegoś drugiego kotka do towarzystwa ;p

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 16, 2010 10:16 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Rybka_39 pisze:A ja Wam powiem coś niesamowitego!
Jutro przyjeżdża po nią Pani z Lublińca, wysterylizuje ją sobie sama, ma dom z ogrodem, kocica będzie miała duży wybieg. :)

Obrazek

cudownie !!! bardzo się cieszę :D
mamy dla niej do towarzystwa jeszcze czarnego przystojnego chłopaka o imieniu Sony, do ogrodu jak znalazł :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 16, 2010 10:19 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Mara S pisze:wow super :ok: - a skąd ta kobita się o wzięła :?: Moze by wzięła jeszcze jakiegoś drugiego kotka do towarzystwa ;p

Z ogłoszeń.

A może by zapytać czy nie chce Sonego? :twisted:

Może jakby transport miała gratis to by zechciała i Sonego i Kire?

Rybka_39

Post » Czw wrz 16, 2010 11:22 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Rybko jesli masz z nią kontakt to zapytaj proszę - tyle, ze Sony własnie dostał grzyba :/ alejuzraz zaszczepiony i smarujemy. A jak nie Sony to może ta druga buraska ze schronu ;p?

Mara S

Post » Czw wrz 16, 2010 12:03 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Niestety nic z tego... :(

Rybka_39

Post » Czw wrz 16, 2010 12:32 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

z pracy załatwilam za darmo fajny stół na metalowych solidnych nogach, mozna na nim postawić klatę a pod spodem jakis pojemnik np z podkładami lub żarciem 8)
u mnie już wiedzą, ze sie staroci nie wyrzuca na smietnik tylko pyta czy by mi się nie przydało, taki kącik żebraczy :)

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 16, 2010 18:50 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Rybka_39 pisze:A ja Wam powiem coś niesamowitego!

Obrazek

super bardzo się cieszę :D
Ostatnio edytowano Czw wrz 16, 2010 18:59 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw wrz 16, 2010 18:53 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Wieści o persiczce którą mar_tika wczoraj przywiozła do Kociej Chatki :)
mar_tika pisze:Persica już po zabiegu sterylizacji .Miała cystę na jajniku więc prawdopodobnie dostawała hormony przeciwko rujkom.Pozatym wszystko ok.Michał dzwonił mówił że jest ktoś chetny na nią, osoba ta ma się skontaktować ze mną.Zobaczymy co to za dom.A oto nasza dam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Czw wrz 16, 2010 18:54 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Tri przyniesiona do schronu w niedzielę przez kochających właścicieli :evil: z kocykiem w serduszka :evil: : już po sterylce i w domku tymczasowym.
Obrazek

terenia1

Post » Czw wrz 16, 2010 18:57 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Tri nie jest po sterylce - po wygoleniu brzuszka okazało sie, że jest tam blizna więc juz kiedyś ją ciachnęli i teraz wybudza się (chyba z samego głupiego jasia :?: ) u mojego jeszcze-męża Przemka :ok: . Ewa dzięki za wyprawkę :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw wrz 16, 2010 19:01 przez Mara S, łącznie edytowano 2 razy

Mara S

Post » Czw wrz 16, 2010 18:58 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Ruda też została przywieziona wczoraj ze schronu przez mar_tikę do KOciej Chatki
mar_tika pisze:A to obecna rezydentka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kotka jest w kiepskiej kondycji .Teresa weźmie ją dziś do weta na kropłowki.Kto jej zdiagnozował guza za uchem 8O
Kotka ma zaje...świerzba w uszach i tak ją to swędzi ze się drapie niestety przy okazji rani sobie uszy :?
Z zebów wyglada na 2-3 letnią kotkę,tak na moje oko oczywiscie.Co do charakteru trudno powiedzieć bo jest chora i osowiała

Dziś byłam z Rudą powyżej u weta,jeśli chodzi o Rudą no tak ją nazwałam Mara poważnie ona ma niesamowite umaszczenie :D Ruda :D smarka, kicha, leci jej z nosa i z oczu katar - dostała antybiotyk, jakieś dwa inne zastrzyki już nie dopytywałam, w uszach zarąbisty świerzb - uszy zostały wyczyszczone, chyba do uszu dostała Oridermyl, i Advokata na kark - jednocześnie odrobaczenie i działą na świerzba, rana na uszku to efekt drapania się po prostu swędzą ją uszy, rana zostałą przemyta Rivanolem i potraktowana srebrem koloidalnym w sprayu.

terenia1

[poprzednia][następna]