Shiba ma miłość u MagdalenKi! [']

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 09, 2010 10:28 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Na pełne wyleczenie raczej nie, bo to już dość zaawansowane zmiany neurologiczne. Najważniejsze jednak, żeby odzyskała chęć do życia tzn. samodzielnego jedzenia, mycia się i poruszania się, choć odrobinę. W tej chwili Pani doktor robi to wszystko za nią.
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Czw wrz 09, 2010 10:48 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

MagdalenaKa pisze:Na pełne wyleczenie raczej nie, bo to już dość zaawansowane zmiany neurologiczne. Najważniejsze jednak, żeby odzyskała chęć do życia tzn. samodzielnego jedzenia, mycia się i poruszania się, choć odrobinę. W tej chwili Pani doktor robi to wszystko za nią.

dzieki za info :1luvu: oby sie kotunia dzwignela z tego stanu

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt wrz 10, 2010 7:26 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Jadę do Shibuni po 14 :1luvu: zawiozę jej podkłady do klateczki i ukocham od wszystkich, którzy trzymają za małą kciuki!!!!!
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Pt wrz 10, 2010 7:29 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

glaski dla kiciuni :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt wrz 10, 2010 7:38 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

tillibulek pisze:glaski dla kiciuni :1luvu: :1luvu:

przekażę :)

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Pt wrz 10, 2010 8:18 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Ode mnie też proszę :) Niech grzecznie je i zdrowieje! :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt wrz 10, 2010 8:35 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

naline pisze:Ode mnie też proszę :) Niech grzecznie je i zdrowieje! :)

taki "prikaz" dostanie :mrgreen:

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Pt wrz 10, 2010 8:47 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

:ok:

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Pt wrz 10, 2010 9:25 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Never pisze:wczoraj zjadla wszystko, co jej alareipan zaserwowala :D

bo to chyba Alareipan osobiście musi zapodawać... :wink: - kicia po prostu wybrała sobie Szefa Kuchni i kanał..... :mrgreen:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt wrz 10, 2010 9:36 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Never pisze:wczoraj zjadla wszystko, co jej alareipan zaserwowala :D

Może Alareipan kojarzy bardziej i ma sentyment, bo to przecież ona ją z PA zabrała, do klippera włożyła i stąd w ogóle ruszyła ta cała akcja ratowania Shiby ;)
Więc proszę nie być zazdrosnym :D
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt wrz 10, 2010 9:43 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Kochana koteczka :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt wrz 10, 2010 13:23 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

widzialam ja dzisiaj, zakopana w kocyk jak zawsze. Ale poodbno i przednie nozki jej juz sie plączą... :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt wrz 10, 2010 16:21 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Alareipan nie ma w domu od rana do wieczora, więc opiekę miałaby, że hoho! ;) Nawet mój TŻ-et to wczoraj zaproponował, ale wybiłam mu to z głowy...

A na serio, to myślę, że może mnie poznaje po głosie, ale to jest bez znaczenia. Kocia dostaje rano steryd i dlatego wieczorem nabiera apetytu, ja byłam akurat wieczorem.

Niestety kiepsko to wszystko wygląda. Kocia jest na pewno gorsza niż w sobotę, ale w stosunku do niedzieli to praktycznie bez zmian – nie chodzi, załatwia się pod siebie, jest jakby w letargu (od czasu do czasu ma krótki zryw, a potem... doopa :( ). Dostaje kroplówy, leki, opiekę ma fantastyczną, bo pani wetka to faktycznie bardzo ciepła i troskliwa osoba, nawet ja ćwiczy. Wyniki badań nie są dramatyczne, ale zmiany neuro są paskudne i na pewno trwałe. I przede wszystkim, albo kocia nie ma chęci do życia, albo po prostu przez jakieś mózgowe przyczyny nie kontaktuje w 100 % :cry:

Przypomniała mi ostatnie tygodnie z moim tatą :cry: Ten sam stan.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt wrz 10, 2010 16:49 Re: Shiba w schronisku. POTRZEBNA KLATKA WYSTAWOWA DLA DOMU!!!!

Wracam od kici, stan jest bez zmian, tzn - bardzo zły - białe dziąsła, nosek, poduszeczki na łapkach.... źrenica jest ledwo widoczną kreseczką, do tego zwymiotowała na podłogę wszystko co dostała - bardzo nie chcemy się z nią rozstawać... nie chce żyć, nie walczy, nie bardzo jest nawet świadoma swojego kociego ja... załatwia się pod siebie... sztucznie utrzymują jej ciepłotę ciała, bo strasznie się wychładza - poduszka elektryczna, kocyk... jest spokojna, pogodzona, zobaczymy co weekend przyniesie...

Obrazek

MagdalenaKa

[poprzednia][następna]