Cosia Czitka,Balbi,Mić-kopciuszki, wracajcie do gniazd!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 22:12 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

Miciowi zastsouj dietę, to się odciąży :mrgreen:
A zima już jest, bo jest zimno.

Lato też będzie, bo niedługo zrobi mi się gorąco.

Jak zobaczę rachunek za prąd, który pożera piecyk, aktualnie mnie dogrzewający :evil:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw wrz 09, 2010 6:28 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

No popatrz dom z widokiem na Australię !!! :lol: Moje gratulacje !
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Czw wrz 09, 2010 8:58 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

U syna Czitki - strusie, u Fredzioliny - pawie. Matkojedyno, co się dzieje na Dolnym Śląsku! :D
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw wrz 09, 2010 9:16 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

Marcelibu pisze:U syna Czitki - strusie, u Fredzioliny - pawie. Matkojedyno, co się dzieje na Dolnym Śląsku! :D

Pełna egzotyka :mrgreen:

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Czw wrz 09, 2010 9:54 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

Wima pisze:
Marcelibu pisze:U syna Czitki - strusie, u Fredzioliny - pawie. Matkojedyno, co się dzieje na Dolnym Śląsku! :D

Pełna egzotyka :mrgreen:

:lol:
U Czitki to się W OGÓLE dziwne rzeczy dzieją :mrgreen: , tu mnie już nic nie zaskoczy, łącznie z pomysłami Autorki wątku, które mnie niezmiennie doprowadzają do płaczu ze śmiechu. :piwa: .

Basia - dzwońcie do administracji/wspólnoty, żeby włączyli ciepło.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw wrz 09, 2010 17:48 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

Z tego, co mi wiadomo, u Bungo grzeją :P
Idzie ta? No ta, zima?
A jesień w ogóle będzie?
U mnie w ogrodzie jakoś dziwnie płoty zarosły, o tak:
Obrazek
Wszystko się poplątało, bluszcze, winogrona, jarzębina, gruszki w to wrośnięte od sąsiada...
Taka kurtyna lata. Mokro, zimno, wilgotno, czasem jeszcze chwila słońca i wtedy pajęczyny tak cudownie haftowane kropelkami rosy. Koty nie wiedzą, czy jeść, czy spać, czy łapki moczyć w trawie, a może na myszkę poczekać pod płotem?
MićMić wychodzi, tam, za tę kurtynę. Na ogród, gdzie już nie ma psa. Właściwie, to sama go wypuszczam przez furtkę wewnętrzną, nie chcę, żeby się rzucał na siatkę nieszczęsnej komórki. Wraca bardzo grzecznie i niech tak zostanie. Mić musi mieć więcej ruchu, jest delikatne mówiąc puszysty i bardzo nieszczęśliwy w zamkniętym ogrodzie. A ja nie mogę patrzeć na nieszczęśliwego kota :(
Byłam dzisiaj w supermarkecie. Wielki dział już ze zniczami i chryzantemami, no jakoś nie tak wszystko...
Obrazek
Szkoda tego lata....
http://www.youtube.com/watch?v=3PPjfI_D ... re=related
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw wrz 09, 2010 17:59 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

Oj szkoda, tym bardziej że astrologiczne to jeszcze lato, a nas już wielkie sieci do listopada szykują :twisted:
A jeszcze by się chciało trochę słońca zaznać i kości wygrzać nie tylko przy kaloryferze.
U mnie dzisiaj wodę do kaloryferów puścili, ale jeszcze nie grzeją.
Siedzę w domu w grubym swetrze i skarpetach narciarskich :twisted:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw wrz 09, 2010 19:35 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

Widziałem dzisiaj trawnik zasypany żołędziami i wielkie kasztany na drzewach.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw wrz 09, 2010 20:28 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

Bałeś się 8) ?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw wrz 09, 2010 21:22 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

Nie, to w związku z pytaniem:
czitka pisze:A jesień w ogóle będzie?

:)

Wojtek

Post » Pt wrz 10, 2010 8:52 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

Deszczowe chmury płynęły
wieczorem po cichym niebie
szepty wysłały gałęziom
krzewy wzywały do siebie

koty ukryte w brzoskwiniach
słyszały śpiew już anioła
dziś pełne będą miseczki
gdy bramki skrzyp wszystkie zwoła

Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt wrz 10, 2010 9:53 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

czitka pisze:Małgo, drzewo kosztowało 130 zł za metr, prosto z Milicza, chcesz namiary, to dam. Bukowo-dębowe, sezonowane, bardzo ładnie porąbane. Już grzeję od czterech dni :evil: A jak się koty cieszą!

Czitka :1luvu: jasne, że chcę, zimno mi :wink:

małgo

Od: Śro mar 06, 2002 12:36

Post » Pt wrz 10, 2010 10:31 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

kinga w. pisze:Temat wyszedł sam, na wątku Pięciokota, ciekawość poprowadziła mnie tutaj. Zaczęło się wszystko pewnego zimowego dnia, w niewielkim miasteczku w północno-wschodniej Anglii, kiedy "zakiciałam" na spotkanego na ulicy kota. Po polsku. :oops: Popatrzył na mnie jak na głupią i wtedy uświadomiłam sobie, że kot jest tubylczy i kiciać należy po angielsku.
A więc mamy:
pl. - kici kici
ang. - kiri kiri
franc. - minet-minet-minet (czyt. mine mine mine) lub minou-minou-minou (czyt. minu minu minu) Dzięki, Birfanko!
hiszp. - pss pss pss... Dzięki, Bryska4
wł. - micio-micio... Współtworzy EvaNovi
Po macedońsku - macz'-macz' (z miękkim cz na końcu) Wniosła Beliowen.
ros. - kisa-kisa chyba. Dziękujemy taizu.
niem. - miez-miez (z czytane jak c). Jak donosi Norku.

Pytanie brzmi - jak się kicia w innych krajach, w innych językach...

czitko, nawet nie wiesz, że wołając Micia, kiciasz w języku włoskim :wink:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt wrz 10, 2010 11:04 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

Greta_2006 pisze:(...)czitko, nawet nie wiesz, że wołając Micia, kiciasz w języku włoskim :wink:

Jak będzie wołać odpowiednio głośno, to ściągnie do siebie wszystkie włoskie koty :D

Wojtek

Post » Pt wrz 10, 2010 11:36 Re: Cosia Czitka Balbi i Mić- jaka będzie zima, ktoś wie?

"...z ziemi włoskiej do Polski ..."
:mrgreen:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

[poprzednia][następna]