Edisia kochana kruszynka...(*)(*)(*)..4 lata bez Edisi...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 03, 2010 10:03 Re: Edison..już DS go nie chce:((( szukamy DT na czas leczenia..

Czy sa juz jakieś wyniki badań? :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt wrz 03, 2010 18:01 Re: Edison..już DS go nie chce:((( szukamy DT na czas leczenia..

Wyników badań jeszcze nie ma.

Edisonek ma krwiomocz :cry: Krew w moczu pojawiła się wczoraj wieczorem - Edi dostaje kroplówki, ponieważ musi być przeplukany żeby można bylo zbadać mocz. Jutro powinnam wiedzieć coś więcej ..............

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt wrz 03, 2010 18:32 Re: Edison..już DS go nie chce:((( szukamy DT na czas leczenia..

No niestety... nie zdążyłam napisać, Aleksandra59 mnie ubiegła... jedyne co to kciuki są wyjątkowo mocno dla biedaka potrzebne.. I dla Totka też, bo też nie jest najlepiej..

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt wrz 03, 2010 21:23 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!! potrzebne kciuki i wszelkie wsparcie

Edison, ode mnie buziaki, uściski i kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pt wrz 03, 2010 21:34 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!! potrzebne kciuki i pomoc finansowa

Przed chwilą rozmawiałam z Aleksandra59 - informacje są dobre i złe.
Dobre na szczęście dotyczą Edisonka: po jednej kroplowce krwiomocz minął i mocz ma kolor słomkowy :piwa: :piwa: :piwa: to może znaczyć, że się po prostu zatkał i na pewno trzeba zrobić badanie moczu, natomiast mało jest prawdopodobna jakas straszna choroba nerek.
Kolejne dobre to takie, że Edi zaczepia lekarza łapą, jest żywy, aktywny, ma apetyt.

Gorsza informacja: musimy zapłacić za rynoskopię, niestety. koszt 200zł, czyli całość zebranych pieniędzy została przeznaczona na pokrycie kosztow tego badania. Z racji długości pobytu kocurka w lecznicy i długości leczenia oraz wykonywanych diagnostycznych badań trzeba się liczyć z kolejnymi kosztami. Plus specjalna karma dla alergików. I zaczyna się problem - potrzebujemy pomocy finansowej.

Mam nadzieję, że wszystko się uda :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt wrz 03, 2010 22:17 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!! potrzebne kciuki i pomoc finansowa

Uda się, MUSI SIĘ UDAĆ :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Informacja o słomowym moczu Edisona była najważniejszą informacją jaką dzisiaj otrzymałam :D :D :D :D :D :D

Jutro rano jadę do lecznicy odwiedzić Edisonka :ok: Wetka prowadząca jest po południu - będę do Niej dzwoniła po info o dalszych działaniach :ok: :ok:

Aleksandra59

Post » Sob wrz 04, 2010 10:56 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!! potrzebne kciuki i pomoc finansowa

Kciuki za Ediego i Totka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I podrzucę z prosbą o finansową pomoc na leczenie Edisonka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Sob wrz 04, 2010 14:23 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!! proszę o pomoc fin na leczniczą karmę

Utrzymuje się dobre siooo Edisonka, ale nie udało sie jeszcze złapac moczu do badania - szczegóły pominę :lol: :lol: :lol:
Edi dostał steryd na zmianę alergiczną, która w pewnym momencie przestała się leczyć i zaczęła brzydko wyglądać. Poza tym musi być na antyalergicznej karmie - dostaje Purinę Vet H/A, jak na razie zjadał próbki, ale próbki w lecznicy się kończą i trzeba karmę kupić.

Dlatego bardzo proszę, w miarę mozliwości każdego, o wsparcie, chocby najmniejsze.
Z góry za pomoc dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Sob wrz 04, 2010 15:02 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!! proszę o pomoc fin na leczniczą karmę

Ta Purina to trochę drogo wychodzi - podpytam co innego Edisonek dostawał i co mu smakowało :wink:

Aleksandra59

Post » Sob wrz 04, 2010 15:03 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!! proszę o pomoc fin na leczniczą karmę

Aleksandra59 znalazła tę karmę najtaniej w Warszawie, to sklep internetowy, który ma w Warszawie też zwykły sklep. Najbardziej opłaca się kupić 3,5kg za 128zł (1,3kg kosztuje 55zł).
Tyle potrzebujemy, żeby kocurek miał co jeść.. Proszę o pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Sob wrz 04, 2010 15:04 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!! proszę o pomoc fin na leczniczą karmę

Aleksandra59 pisze:Ta Purina to trochę drogo wychodzi - podpytam co innego Edisonek dostawał i co mu smakowało :wink:

No to zapytaj, ale z drugiej strony czy warto oszczędzać?

Marzenia11

Post » Sob wrz 04, 2010 15:22 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!proszę o pomoc (128zł)na leczniczą karmę

A znacie tę karmę?-może ta byłaby dobra?-jest tańsza!
http://www.pl.brit-petfood.com/karmy-dl ... nd-rice/62
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob wrz 04, 2010 15:25 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!proszę o pomoc (128zł)na leczniczą karmę

Ja to wolałabym mu kupić Purinę, ktorą już chętnie je (każda zmiana karmy może powodować biegunki itp.) i mu pomaga.. Może uda się zebrac wspólnymi siłami kasę - to jest cena za 3,5kg więc starczy mu na bardzo długo. Można tez kupić 1,3kg za 55zł, choć ta wieksza paczka bardziej się opłaca.

strasznie mi jest głupio prosić o pomoc finansową :oops: :oops: :oops: , ale sama się ostatnio po prostu posypałam i na diagnozę i leki wydałam koło 1tyś 8O a wiele zrobiłam w ramach NFZ.. ech..

Marzenia11

Post » Sob wrz 04, 2010 15:27 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!proszę o pomoc (128zł)na leczniczą karmę

Niestety-nie mogę więcej pomóc-sama mam wydatki na swoje i bezpańskie koty,a jeszcze dojdzie mi szylkretowe kociątko na DT! :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob wrz 04, 2010 15:34 Re: Edison..KRWIOMOCZ!!!proszę o pomoc (128zł)na leczniczą karmę

kropkaXL pisze:Niestety-nie mogę więcej pomóc-sama mam wydatki na swoje i bezpańskie koty,a jeszcze dojdzie mi szylkretowe kociątko na DT! :(

powodzenia i zaciskam kciuki za was wszystkich! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]