andorka pisze:I jak? Udało się polowanie na materiał do badań?
nie, nie udało się

zamknięta w łazience z rzeczoną specjalną kuwetą Celina drze się tak, że spać po prostu nie da rady
nie wiem jak zrobić, by zechciała się w to załatwić, no.....
napisałam za to ogłoszenie, o takie:
"Celinka – kolorowa kocia dziewczynka
Celinka jest niezwykła pod każdym względem.
Po pierwsze i najważniejsze ma wspaniały, proludzki charakter. Uwielbia towarzyszyć człowiekowi we wszystkich czynnościach domowych. Sprawdza, czy dobrze posprzątałam kuwetę, czy na pewno żwirku w niej jest w sam raz, czy dość pełna jest miseczka i czy inny kotek nie ma czegoś lepszego w miseczce.
Sprawdza także czy moje kolana są najwygodniejsze na drzemkę, czy też może mojego męża lub dzieci żeby żadnemu z nas nie było smutno, każdej nocy śpi po trochu w każdym łóżku, mrucząc rozkosznie kocie kołysanki.
Jest zawsze skora do zabawy, uwielbia gonitwę za piłeczkami i sztucznymi myszkami. Jeśli się nie bawi i akurat nie jest głodna, to śpi zwinięta w kłębuszek wyglądając przy tym słodko.
Po każdej drzemce obowiązkowo musi umyć się bardzo dokładnie, pielęgnując swoje piękne futerko. No właśnie, bo umaszczenie Celinka także ma wyjątkowe - jest trikolorką. Z przewagą bieli, kilkoma małymi, czarnymi łatkami i dużą rudą łatą na grzbiecie. Za to ogonek to istna feeria barw, wszystkie kolory zamieszkały na nim
Celinka jest młodziutką kotunią, w tej chwili ma 5 miesięcy. Nie jest więc maleńkim kociaczkiem plączącym się pod nogami, za to jest kocim podlotkiem. Cały czas jeszcze rośnie, jest smukłą koteczką z długimi łapkami i ogonkiem.
Dla Celinki szukam domu wyjątkowego. Który nie tylko zachwyci się jej pięknym wyglądem, ale przede wszystkim zobaczy w niej przyjaciela na długie lata. Koty bowiem żyją nawet 20 lat i trzeba zdawać sobie sprawę, że decydując się na zwierzątko, trzeba mu zapewnić odpowiednią opiekę przez te wszystkie lata.
Celinka jest odrobaczona, dwa razy zaszczepiona i wysterylizowana.
Przy adopcji wymagana będzie wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.
Jeśli jesteś zdecydowany dać tej uroczej kotce dom, napisz lub zadzwoń: "
jeszcze jakieś foty i roześlę Ciociom do wstawienia ogłoszeń panienki.