Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 26, 2010 20:13 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Zuziu kotka sama zdecyduje kiedy dzieci odstawić od cyca. Jak poczuje się nimi zmęczona to sama je będzie odganiała.
Teraz jest dobrze karmiona to na pewno szybko nadrobi straty, bo skoro maluchy same jedzą to już tak bardzo mamuśki nie eksploatują. A taki kontakt z matką, to tylko dobrze wpłynie na ich charaktery i ułatwi Ci oswajanie ich.
No i gdybyś chciała oszczędzać mamuśkę musiałabyś ją odizolować, a wtedy bardzo prawdopodobne, że kicia zaraz dostałby rujki i odkarmianie/wzmacnianie koteczki by się przedłużyło.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw sie 26, 2010 20:16 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

zuzia96 pisze:
A to jest dla mnie takie piękne zdjęcie, zawarta w nim jest cała kocia miłość macierzyńska
Obrazek

Zuziu to zdjęcie jest nie tylko piękne ... ono jest przeeepiękne :1luvu: :1luvu:
(aż mi się oczy zapociły)
Obrazek

Amika6

Post » Czw sie 26, 2010 20:22 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Amika6 pisze:Zuziu kotka sama zdecyduje kiedy dzieci odstawić od cyca. Jak poczuje się nimi zmęczona to sama je będzie odganiała.
Teraz jest dobrze karmiona to na pewno szybko nadrobi straty, bo skoro maluchy same jedzą to już tak bardzo mamuśki nie eksploatują. A taki kontakt z matką, to tylko dobrze wpłynie na ich charaktery i ułatwi Ci oswajanie ich.
No i gdybyś chciała oszczędzać mamuśkę musiałabyś ją odizolować, a wtedy bardzo prawdopodobne, że kicia zaraz dostałby rujki i odkarmianie/wzmacnianie koteczki by się przedłużyło.

Amiko, kotka jest już po sterylce, bo bałam się, że może być już w ciąży po tej wolności :( (na szczęście nie była)

Daję teraz mamusi do picia kocie mleko, nie wiem czy dobrze robię, ale chcę ją wzmocnić. Maluchy też chętnie piją takie mleko, co nie przeszkadza im za chwilę ciągnąć mamę :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw sie 26, 2010 20:31 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

No tak, jak zwykle coś przegapię :oops:

Co do mleka, jak mamuśki są kupy "dobre" to nich pije na zdrowie. Jest pożywne i niektórym kotom dobrze służy.
Obrazek

Amika6

Post » Czw sie 26, 2010 21:17 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

A w takich warunkach żyła kocia rodzinka wcześniej :( :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw sie 26, 2010 21:26 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Oj to za fajnie im nie było. Ale kocia mamusia i tak stanęła na wysokości zadania i odchowała dzieciaczki na śliczne kocięta :ok: :ok: przez ten czas jak sama musiała sobie radzić.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 27, 2010 8:16 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

jasdor pisze:Oj to za fajnie im nie było. Ale kocia mamusia i tak stanęła na wysokości zadania i odchowała dzieciaczki na śliczne kocięta :ok: :ok: przez ten czas jak sama musiała sobie radzić.

Witaj jasdor w wątku kociej rodzinki :1luvu:

Kocia mamusia jest naprawdę super koteczką. Sama musiała pokonać paraliżujący strach, kiedy zmuszona została do życia w warunkach, których dotąd nie znała. Musiała szukać jedzenia, żeby przeżyć, chociaż pewnie wcześniej jedzonko w miseczce dostawała pod pyszczek. A potem jeszcze to macierzyństwo gdzieś w krzakach lub wśród wystającego żelastwa w jakimś baraku. To bardzo mądra koteczka, że przyprowadziła blisko do nas swoje dzieci, twardo zamieszkała w miejscu karmienia i już się nigdzie nie ruszała :P . Tylko dzięki temu można było jej pomóc :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sie 27, 2010 9:15 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

W pokoju gdzie rezyduje kocia rodzinka jest szafa i między szafą a ścianą jest szczelina. Bałam się, żeby maleńtaski nie właziły w tę szparę, bo dorosły kot tam się nie zmieści, ale takie grzdylki zmieszczą się tam z powodzeniem. Sąsiadka przyniosła mi taką długaśną poduchę zrobioną specjalnie do zatykania różnych szpar. Nie wiem, czyj to jest wynalazek, ale poducha jest fajna, upchnęłam za szafę i............okazała się SUPER FAJNA dla grzdylków na wspinaczki wysokogórskie :ryk: :evil: :ryk:

Obrazek Obrazek Obrazek
:placz:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sie 27, 2010 10:26 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

:P :P to mi alpiniści!!!! :ryk: :ryk:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt sie 27, 2010 10:48 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

A ja tyle sie nawymyślałam, co tu zrobić, żeby moja zaraza we szpary wszystkie sie nie wcikała, ale nie przyszło mi do tzw. głowy, żeby takie poduszkowce zamontować :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 27, 2010 15:07 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

jasdor pisze:A ja tyle sie nawymyślałam, co tu zrobić, żeby moja zaraza we szpary wszystkie sie nie wcikała, ale nie przyszło mi do tzw. głowy, żeby takie poduszkowce zamontować :mrgreen:

Jak będziesz kombinować z takimi poduszkowcami :lol: to muszą być z jakiegoś śliskiego materiału, bo ta moja poducha jest z mięciutkiego materiału, takiego co to się kocie pazurki fajnie wbijają i dlatego posłużyła do wspinaczek :ryk: A ponieważ grzdylki wspinały się na samą górę poduszkowca i bałam się, że spadną za szafę :strach: to wyżej wsadziłam jeszcze dwie poduszki takie śliskie i grzdylki już po nich nie lezą :lol:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sie 27, 2010 16:39 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Śliczne dzieciątka :P ...........

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt sie 27, 2010 16:54 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

:ok: to i ja sie melduje :mrgreen:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 27, 2010 18:05 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Witaj CatAngel w wątku tych oto kocich aniołeczków :ryk:

Do zabaw najbardziej nadają się kuwety :lol: Nie wierzycie.....?
:roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
a plażowanie w kuwecie jest the best :ryk:
Obrazek
:ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob sie 28, 2010 17:48 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

:kotek: pięknoty...
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

[poprzednia][następna]