Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 05, 2010 22:29 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

pogwizd pisze:Pozdrawiam Kociarstwo i inne Wiedźmy

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw sie 26, 2010 12:56 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

pogwizd pisze:Na świeżo mogę polecić tę firmę, jeśli coś złego by się działo, oczywiście dam znać.

Napisz jeszcze proszę jakie są koszty.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw sie 26, 2010 13:19 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Słuchajcie, do osiatkowania balkonu wystarczy średnio rozgarnięty chłop z wiertarką :roll: :lol:

Ja mam siatkę przymocowaną do ścian / podłogi / sufitu balkonu za pomocą tanich jak barszcz profili aluminiowych.
Wystarczy powbijać kołki co kilkadziesiąt centymetrów.

Za chwilkę zrobię zdjęcie :)

edit.
Obrazek

Ja musiałam przyjąć wersję ekonomiczną która niestety nie idzie w parze z estetyczną 8)
Profile akurat takie zostały z jakiegoś remontu. Jedyny koszt to siatka plus kołki.
Jak widać, siatka jest podwiązana żeby nie wyślizgnęła się pod spodem - trochę czasu to zajęło ;)
Ostatnio edytowano Czw sie 26, 2010 13:29 przez sisay, łącznie edytowano 1 raz

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw sie 26, 2010 13:21 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

sisay pisze:Słuchajcie, do osiatkowania balkonu wystarczy średnio rozgarnięty chłop z wiertarką :roll: :lol:

Ja mam siatkę przymocowaną do ścian / podłogi / sufitu balkonu za pomocą tanich jak barszcz profili aluminiowych.

Będę czepliwa - a czemu akurat chłop? :lol:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw sie 26, 2010 13:30 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

seidhee pisze:
sisay pisze:Słuchajcie, do osiatkowania balkonu wystarczy średnio rozgarnięty chłop z wiertarką :roll: :lol:

Będę czepliwa - a czemu akurat chłop? :lol:

hehe :)
Bo ciężko się wierci w tzw. wielkiej płycie, stojąc na drabinie i trzymając wiertarkę nad głową. Lekkie to nie jest.
A poza tym, sprawa jest technicznie tak prosta, ze każdego chłopa dowartościuje :ryk:
Jak masz w domu takiego, co go nie ma za co pochwalić, to daj mu balkon do osiatkowania, niech ma :twisted:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw sie 26, 2010 13:44 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

:ryk: :ryk: :ryk:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt sie 27, 2010 16:03 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kaprys2004 pisze:
pogwizd pisze:Na świeżo mogę polecić tę firmę, jeśli coś złego by się działo, oczywiście dam znać.

Napisz jeszcze proszę jakie są koszty.

Zapłaciłem 1000 zł. 2 spore okna i balkon. Niemało.
Z drugiej strony panowie pracowali na 11 piętrze, między innymi radośnie dyndając na pasach za barierką balkonu.
Jak dotąd zabezpieczenie spisuje się bez zarzutu, jednak podkreślam, że oka zastosowanej u mnie siatki są dość duże. Malutkich kotków mogłyby nie zatrzymać. Zdaje się, że można sobie u nich zamówić także inne drobniejsze siatki.

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Sob lis 06, 2010 19:10 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Natknęłam się właśnie na stronę producenta autorskich zabezpieczeń okiennych: http://www.kocieokno.pl/
Może już na tym wątku się pojawiła,ale nie przekopię się przez kilkadziesiąt stron.
Spodobało mi się rozwiązanie do okien uchylnych. Jeszcze nie zdążyłam spojrzeć na ceny,ale może komuś się ta strona przyda.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Sob lis 06, 2010 19:50 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

sisay pisze:
seidhee pisze:Będę czepliwa - a czemu akurat chłop? :lol:

hehe :)
Bo ciężko się wierci w tzw. wielkiej płycie, stojąc na drabinie i trzymając wiertarkę nad głową. Lekkie to nie jest.
A poza tym, sprawa jest technicznie tak prosta, ze każdego chłopa dowartościuje :ryk:
Jak masz w domu takiego, co go nie ma za co pochwalić, to daj mu balkon do osiatkowania, niech ma :twisted:

:mrgreen: :ok: :ryk:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw gru 09, 2010 10:32 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

potrzebowałam komuś podesłać zabezpieczenie balkonu więc wstawię przy okazji i tu
viewtopic.php?f=1&t=54414&hilit=vanilka&start=345 na str 24 jest fotorelacja
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon gru 27, 2010 21:01 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

JEŻELI TO MOŻLIWE PROSZĘ O INFORMACJĘ I NAMIARY NA KOGOŚ Z REJONU KATOWICE I OKOLICE KTO PROFESJONALNIE WYKONUJE ZABEZPIECZENIA BALKONÓW, EWENTUALNIE KTO PODJĄŁBY SIĘ WYKONANIA TAKIEGO ZABEZPIECZENIA.
JEŻELI TO MOŻLIWE PROSZĘ O ZJĘCIA JAK MIAŁOBY TO WYGLĄDAĆ

JATYGRYSEK

Od: Pon gru 27, 2010 20:37

Post » Pon gru 27, 2010 22:50 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Zależy jaki masz balkon.
My mamy typu loggia i zabezpieczenie robiłam sama z sieci rybackiej kupionej w wytwórni Korsze.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 28, 2010 10:48 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Dzięki za odpowiedź, wczoraj przez 3 godz. oglądałam różne strony z zabezpieczeniami balkonów, zdjęcia, dokładne opisy jak zostało to wykonane i chyba też zrobimy sami, musimy tylko opracować projekt.
Balkon jest zwykły 3,5 m długi , szeroki 1,20 , boki niestety ma wycięte w kształcie łuku, ale nie jest to ostatnie piętro, więc jest sufit ( balkon nad nami ). Też chyba zastosujemy sieć Kiersza

JATYGRYSEK

Post » Wto gru 28, 2010 14:16 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Wymierz dokładnie ile potrzebujesz. Jeśli w układzie prostym to trzeba troche pododawac, bo nie da się jej naciągac tak jak w rombowym. Ale bardzo dobrze wyglada. Wystarcza oczka na 4cm. No i linka z rzymsa śruba paczka obejm do kabli i naprawę niewiele roboty. Teraz na siec pewnie nawet nie trzeba będzie długo czekać, bo w lecie to 2 tygodnie jak obszył.
Ja mam teraz tę iec w ukladzie kwadratowym. Mam tez taki balkonik koci i to jest troche przeszkoda, bo trzeba go jakos wpadsowac ale za to balkonik jest bardzo lubiany, więc się męczymy:))
A jak to wygląda możesz zobaczyc naocznie jesli masz niedaleko na ulice Obroki:)

Adres wytwórni
http://www.sieci-korsze.pl/siatki-ochronne.htm

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 28, 2010 17:01 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Dzięki, może kiedyś podjadę, mieszkam w dzelnicy Siemianowic.
My jeszcze w tej chwili nie będziemy balknu osiatkowywać.
Mamy kotka od dwóch lat i zaraz na początku prowizorycznie osiatkowaliśmy balkon na poziomie balustrady, kotek jest bezpieczny, czuje się dobrze, ale my musimy na balkon wchodzić na czworakach.
Latem chcemy zrobić remont balkonu- ocieplenie malowanie itp.- i wtedy też chcielibyśmy zrobić już porządne zabezpieczenie, żeby kotek był bezpieczny a my moglibyśmy swobodnie się poruszać. Do te pory powoli chcę zgromadzić potrzebne materiały, wybrać najlepszy projekt i dlatego tak buszuję w temacie.

JATYGRYSEK

[poprzednia][następna]