Czy nadejdzie lepsze jutro? Maluszki mają DT Misia wypuszcz.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 17, 2010 6:41 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

kasia86 pisze:Dziewczyny, nie jestem w stanie teraz myśleć racjonalnie, z powodu Myszki. :cry:
Dziękuję za chęć pomocy Agatce, ale muszę rozważyć czy będzie to dobre dla Kasi, która wtedy zostanie sama, a przecież one teraz razem nawet śpią.
Byłam właśnie u nich na karmieniu, a pada jak chorobcia. Agatka czekała pod balkonem na mnie a Kaśka była w środku, ale gdy tylko mnie usłyszała, to już była koło Agatki.

W bloku obok na jedzonko przyszła mała szylkrecia i ten czarnuszek pogryziony. Rany ładnie mu się już zasklepiły.
Nie pozwalają bliżej do siebie podejść bo zaraz wieją. Chciałam zobaczyć jak blisko mogę podejść do nich.

A może być tak, że Kasia uciekła z domu aby być z Agatką?
Jeśli tak to chyba nie powinno się ich rozdzielać, powinny iść razem do domku i to nie tylko stałego ale i tymczasowego.
Tak myślę, ale może się mylę :oops: :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto sie 17, 2010 7:02 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

Też się od wczoraj, po wpisie Kasi nad tym zastanawiam. Kusząca jest perspektywa domu ale gdzie tak naprawdę w tym przypadku leży dobro kotów - ale dobro rozumiane przez koty a nie ludzi, to chyba najlepiej może ocenić Kasia bo ona je zna i widzi ich reakcje.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto sie 17, 2010 7:13 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

Ja-Ba pisze:Też się od wczoraj, po wpisie Kasi nad tym zastanawiam. Kusząca jest perspektywa domu ale gdzie tak naprawdę w tym przypadku leży dobro kotów - ale dobro rozumiane przez koty a nie ludzi, to chyba najlepiej może ocenić Kasia bo ona je zna i widzi ich reakcje.

No właśnie, sytuacja troszkę się zmieniła, najlepiej byłoby wziąć je razem na tymczas ale w obecnej sytuacji nie mogę dwóch, no nie mogę, najpierw musiałabym sie choć troche odkocić, choćby maluszki wydać do ds a one ciągle mają nawracający katar, buuu, co robić? :roll:
poza tym może dobrze byłoby je, choć na początku trzymać w osobnym pokoju a u mnie nie ma takich możliwości, niestety :oops: :?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto sie 17, 2010 14:06 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

A ja mysle ze Kasia sama uciekla i sama wybrala swoj los, a ze teraz sa razem mysle ze nie ma nic wspolnego z tym ze do Agatki uciekla, Agatkke za to Kasia86 musiala wypusicic zeby miec miejsce na sterylke Kasi,Wiemy tez jaki jest los kotkow na dworze moze chociaz Agatce by sie udalo?? Ale jak Kasia 86 pisze sa za i przeciw! Dajmy jej pare dni na rozmysl. I trzymajmy kciuki za Myszke!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Wto sie 17, 2010 14:19 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

Chociaz na poczatku takie kumpele nie byly, to teraz im jednak lepiej jest razem. Decyzja nie latwa i ja prawde mowiac bym nie puscila tylko jednej.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto sie 17, 2010 14:24 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

Bo tak naprawdę to Agatka i Kasia mogłyby mieć gdzieś na bezpiecznej wsi domek wychodzący. Podejrzewam że Agacia siedziałby i tak większość czasu w domu, a Kasia miałaby swoja upragnioną wolność a jednocześnie wikt i opiekę w domku. Tak mi się wydaje.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sie 17, 2010 14:35 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

Gibutkowa, madra babka jestes :-) Napewno by im tak bylo dobrze.

SecretFire

Post » Wto sie 17, 2010 15:26 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

Gibutkowa pisze:Bo tak naprawdę to Agatka i Kasia mogłyby mieć gdzieś na bezpiecznej wsi domek wychodzący. Podejrzewam że Agacia siedziałby i tak większość czasu w domu, a Kasia miałaby swoja upragnioną wolność a jednocześnie wikt i opiekę w domku. Tak mi się wydaje.

Ciężko o taki domek razem, ale one są naprawdę już bardzo razem zżyte. Kasia nie nadaje się do domku z innymi kotami ale z Agacią tak.

Byłam u kierownika spółdzielni mieszkaniowej i przedstawiłam sytuację i tak z grubsza opowiedziałam co robię dla bezdomniaków.
Kierownik się ucieszył i bez problemu załatwi mi klucz do suteryn do maluszków. Oczywiście też ma problem z jedna lokatorką i nie bardzo wie jak ten problem rozwiązać. Doradziłam co może zrobić, ale jak się spotkamy to postaram się o adres tej pani i zorientuje się w sytuacji.
Lokatorzy narzekają na straszny tam smród itd...

Umówiona też jestem z zastępcą prezesa spółdzielni mieszkaniowej w sprawie pomocy dla kotów.
Potrzebna jest karma dla nich i finanse na ich sterylizację.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sie 17, 2010 15:59 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

kasia86 pisze:Umówiona też jestem z zastępcą prezesa spółdzielni mieszkaniowej w sprawie pomocy dla kotów.
Potrzebna jest karma dla nich i finanse na ich sterylizację.

No popatrzcie sami - są ludzie, którzy mogą pomóc :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 17, 2010 16:19 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

Jak to wyjdzie,to się okaże,bo jak na razie Ania nie miała pomocy od władz żadnej!!!!!
Może liczyć tylko na siebie ,pomoc kolezanek i córek,a przy takiej ilości podopiecznych łatwe to nie jest-oj nie!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto sie 17, 2010 18:02 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

kropkaXL pisze:Jak to wyjdzie,to się okaże,bo jak na razie Ania nie miała pomocy od władz żadnej!!!!!
Może liczyć tylko na siebie ,pomoc kolezanek i córek,a przy takiej ilości podopiecznych łatwe to nie jest-oj nie!

Właśnie za tą pomoc Wam dziękuję. :1luvu:

Bazarek dla koteczków viewtopic.php?f=20&t=115909&start=0
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto sie 17, 2010 18:47 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

Aniu, gratuluję, to krok naprzód :ok: :ok: (nie bazarek mam na myśli oczywiście, ale dogadanie się ze spółdzielnią :wink: )
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Wto sie 17, 2010 20:02 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

To jeszcze brakowalo, bo Ty sie tym zajmniesz, oni nie maja problemu a jeszcze lepiej - problem rozwiazany. Jak Ci pomoga, to chociaz koty beda mialy sterylke i to jest wiele. Super! :ok: A na mnie mozesz zawsze liczyc!!!

SecretFire

Post » Wto sie 17, 2010 20:12 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

Brawo Mimi !
Dobry pomysl!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Czw sie 19, 2010 11:50 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Potrzebny tymczas dla maluszków!

Agatka przyszła pod moje okna i siedzi sobie, dawno jej tutaj nie widziałam, ale to mój Franuś mi ''pokazał'', że tam jest jakiś kot.

Ona chciała wskoczyć na balkon.... :crying:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]