Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 09, 2010 12:59 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

halbina pisze:
MartynaP pisze:Elvis poszukuje DT,niemoze byc juz u jaagi
zeby bylo śmieszniej ma kk i grzyba :(

potrzebujemy dla niego domu... :cry: :cry: :cry: viewtopic.php?f=1&t=114301

Na czas leczenia moge go przetrzymac w opuszczonym mieszkaniu na mojej posesjii(nasz a własnosc"To chyba "lepsze rozwiazanie niz eutanazja w schronie"..ja kasowo jestem bankrut...na jedzenie mam..tyle...
Na leczenie saMI ZDECYDUJCIE..JA MÓWIE-NIE MAM PIENIEDZY,....sCANUMUNR, CONVALESCENCE MASM ZAWSZE, BO IAŁACZKOWE MASM..ALE IINYCH JUZ NIEM DAM RADYN FINANSOWO..OD RAZU MÓWIĘ....

PRZEPRASZAMZA BOCHOMAZY..,.MAM 2 NA KLAWIATURZE....
Ostatnio edytowano Pon sie 09, 2010 13:01 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 1 raz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sie 09, 2010 13:00 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Piracik ma dt do 20.08, prosimy o pomoc

Pixia pisze:Dołączę się z Parkerem ale nie wiem czy zdążymy z pomocą:
viewtopic.php?f=1&t=115295&p=6272833#p6272833

Obrazek

Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon sie 09, 2010 14:55 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

i dobre wieści :
e-dita pisze:Gapol od razu poczuła się w nowym domu jak u siebie, syczenie rezydentki Maliny nie robi na niej najmniejszego wrażenia. Biega po całym domu i chyba nie dowierza że ma do dyspozycji więcej niż dwa pokoje :)

Zdjęcia z nowego domu - zapoznawanie się z Malinką

Obrazek

Obrazek

alessandra

Post » Pon sie 09, 2010 16:18 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

BOZENAZWISNIEWA pisze:
halbina pisze:
MartynaP pisze:Elvis poszukuje DT,niemoze byc juz u jaagi
zeby bylo śmieszniej ma kk i grzyba :(

potrzebujemy dla niego domu... :cry: :cry: :cry: viewtopic.php?f=1&t=114301

Na czas leczenia moge go przetrzymac w opuszczonym mieszkaniu na mojej posesjii(nasz a własnosc"To chyba "lepsze rozwiazanie niz eutanazja w schronie"..ja kasowo jestem bankrut...na jedzenie mam..tyle...
Na leczenie saMI ZDECYDUJCIE..JA MÓWIE-NIE MAM PIENIEDZY,....sCANUMUNR, CONVALESCENCE MASM ZAWSZE, BO IAŁACZKOWE MASM..ALE IINYCH JUZ NIEM DAM RADYN FINANSOWO..OD RAZU MÓWIĘ....

PRZEPRASZAMZA BOCHOMAZY..,.MAM 2 NA KLAWIATURZE....

dziękuję bardzo, własnie pojawiła się tez propozycja dt na wątku Elvisa... bardzo dziękuję!!!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon sie 09, 2010 19:33 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

Rudasek też już jest w nowym domu, tyn. u mnie :1luvu:
Ludzie to ANIOŁ A NIE KOT :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Całą drogę 1400 km spał albo wyluzowanie leżał w transporterku, normalnie jestem w szoku 8O
Zwiedził już mieszkanie, sam znalazł wspólna kuwetę :D , zostawił w niej cały komplet :wink: , zjadł napił się i śpi :piwa:
Moje dwa furta olały go :wink:
Czyli ,,operacja emigracja,, zakończona SUKCESEM :ok:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Wto sie 10, 2010 6:49 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

ALICJA Borgelt pisze:Rudasek też już jest w nowym domu, tyn. u mnie :1luvu:
Całą drogę 1400 km spał albo wyluzowanie leżał w transporterku, normalnie jestem w szoku 8O
Zwiedził już mieszkanie, sam znalazł wspólna kuwetę :D , zostawił w niej cały komplet :wink: , zjadł napił się i śpi :piwa:

A to mały podróżnik z niego 8O . Super, że jego pierwszy dzień w nowym domku tak dobrze przeszedł :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sie 10, 2010 7:41 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

Stan na 09.08.2010r. - 470,69 zł

Wpłaty na fundusz + bazarki = 385,00 zł
Wpłaty na fundusz + bazarki + rezerwa = 470,69 zł

Wpłaty na Fundusz Klubu - 315,00

karolinaS
Cynamon i Wanilia
Biedronkas
Bazyliszkowa
Anita5
Lutencja
ksiezna_kluska
alessandra
joshua_ada
Mar_tika
Alicja_Borgelt
jerzykowka
MagdaMagda
Liwia_
Iwona Krystyna O-K ( nie ma nicka a ja nie mogę skojarzyć :oops: )

Bazarki - 70,00 zł

Rezerwa z miesiaca poprzedniego: 85,69
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sie 10, 2010 8:25 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

Tak pisałam tydzień temu:.

annskr pisze:Relacja po operacji oczek Sawy - zdjęcia sprzed operacji z dnia nastepnego i z trzeciego dnia po
Obrazek Obrazek Obrazek

Wysłałam do Dr Garncarza - jest zadowolony ze stanu oczek, kolejna konsultacja mailowo-fotograficzna za tydzień.
Mała zachowuje się, jakby coś widziała, wodzi główką za przedmiotami, Ale nadal jest kotem naziemnym, na nic nie wskakuje, wspina się.

Niestety w piątek panie opiekunki zasygnalizowały, że oczka wyglądają brzydko. W sobotę mała była u dr Garncarza - proces zapalny, narastanie spojówki na gałkę oczną, już nic nie da rady zrobić... Czyli trafiliśmy na te gorsze 50% szans... Mała ma zmienione krople, dziś z kolei panie zauważyły jakiś szarawy wyciek z oczek... Napisałam maila do Dr Garncarza....

Od Ślepaczków dostaliśmy 100zł na kcie oczka - bardzo, bardzo dziękujemy :1luvu:

koszt operacji - 182zł 2010.07.30
dojazd - pociąg 2*34zł, taksówka 2*22zł
koszt konsultacji - 30zł 2010.08.07
dojazd - przy okazji służbowej
leki - difadol, tobra..., tropicamid, maxitrol, braunol, imunoglukan - ok.70zł

zdjęcia z wczorajszego poranka

Obrazek Obrazek

Kociaki mają dt do 20-23 sierpnia, potem Pani, u której goszczą, wyjeżdża na urlop. Do tego czasy prawdopodobnie skończy sę podawanie kropelek - koteczka Sawa pozostanie z białawymi oczkami, widząc tylko duże i kontrastowe przedmioty, braciszek Wars z leciutkim zamgleniem w jednym oku.
Bardzo szukamy im dt, a jeszcze lepiej ds - kociaki są przemiłe i kochane, dziewczynka świetnie sobie radzi, nie umie jedynie wskakiwać na meble - ale kot parterowy też ma swoje zalety :wink:

Proszę o pomoc w szukaniu im ds...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto sie 10, 2010 10:16 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

ALICJA Borgelt pisze:Rudasek też już jest w nowym domu, tyn. u mnie :1luvu:

Alicjo, jak ten czas szybko zleciał, to już 8O
gratuluje kota doskonałego, kto by pomyślał, że ślepaczek tak świetnie da sobie rade w podrózy, bez stresu :ok:

alessandra

Post » Wto sie 10, 2010 10:20 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

annskr, wstawię maluchy na nk, marzeniem byłoby, aby znalazły wspólny domek; oczka nawet jeśli pozostana zamglone, nie przeszkodzą w niczym, kociaki będa widziec światło/cień, zarysy, najwazniejsze,że oczka są :ok:
gdzie tu znaleźć dt chociaż w takim czasie? wsio zakocone... :roll:

alessandra

Post » Wto sie 10, 2010 11:42 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

annskr, gdzie znajde jakies zdjęcia maluszków, takie bardziej" wyjściowe", te trochę nie nadają sie do ogłoszenia

alessandra

Post » Wto sie 10, 2010 12:36 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

Stan Temida jest KRYTYCZNY.....tRZEBA GO OPEROWAC ..TAK CZY INACZEJ ZEJDZIE...Doktor nie ma kota zarejestrowanego u siebie.nie był tam leczony,,,,Wyglada na to,ze nigdy nie był tam leczoy....Pan doktor powiedział przed chwila,ze skoro krew sika z nosaka w trakcie ataqku, to znaczy ,ze ma uraz mechaniczvzny....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sie 10, 2010 12:38 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

Własnie dostałam wiadomosc, ze pieniaki ze slepazków weszły na moje konto....

BARDZO DZIĘKUJEMYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sie 10, 2010 15:03 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

BOZENAZWISNIEWA pisze:Stan Temida jest KRYTYCZNY.....tRZEBA GO OPEROWAC ..TAK CZY INACZEJ ZEJDZIE...Doktor nie ma kota zarejestrowanego u siebie.nie był tam leczony,,,,Wyglada na to,ze nigdy nie był tam leczoy....Pan doktor powiedział przed chwila,ze skoro krew sika z nosaka w trakcie ataqku, to znaczy ,ze ma uraz mechaniczvzny....

:cry: :cry: :cry:
kciuki dla Temisia
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Wto sie 10, 2010 17:23 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Parker -czy ma umrzeć, bo niedowidzi ??

Zapraszam na wątek Saurona i jego brata...
viewtopic.php?f=1&t=115557

Obrazek

Obrazek
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

[poprzednia][następna]