[WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 7:44 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

Gosia B pisze:Odpisałam Pani o zabezpieczeniach okien, podesłałam linki itd itp. Jedno jest pewne - jeśli będzie szukała kolejnego zwierzaka w naszej Fundacji, to bez zobaczenia gotowych zabezpieczeń w oknach nawet nie zaczynamy rozmowy...

Wiem Gosiu, ja też zawsze o zabezpieczeniach mówię wielokrotnie ale nie zawsze jest to skuteczne :roll: ludzie słuchają, niby zdają sobie sprawę a tu proszę... Powiem szczerze, wypadki się zdarzają i niestety nawet każdemu z nas mogą się przytrafić :( zwłaszcza jak w domu są nie tylko domownicy. Mam nadzieję że ta tragedia da im do myślenia. Z tego co pisałaś to domek wydawałm się bardzo dobry, może jakiś inny kotek jeszcze do nich trafi ale rzeczywiście teraz maksymalnie trzeba ich sprawdzić i wymagać zabezpieczeń.

Są bardzo dobre i tanie zabezpieczenia do uchylenia okna w IKEA ( ok. 20 zł / 2 szt ), pozwalają na otwarcie okna w pionie na szparę od 1-10/15 cm i zablokowanie na odpowiedniej szerokości. Dzięki temu okno jest uchylone a kot się nie zawiesi ani nie przejdzie przez szparę. Sama mam takie w domu, polecam.

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto sie 10, 2010 8:25 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

:( dlaczego to takie niesprawiedliwe..... niektóre koty mają szczęście tylko na krótko..... :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro sie 11, 2010 16:01 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

jessi74 pisze::( dlaczego to takie niesprawiedliwe..... niektóre koty mają szczęście tylko na krótko..... :(

niestety życie nie jest sprawiedliwe :-( :cry: :cry: :cry:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw sie 12, 2010 8:14 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

Agness78 pisze:Wczoraj zadzwoniła do mnie pani którą kiedyś poznałam w schronisku, oddawała swoje działkowe kotki na sterylizację.
Bardzo prosiła o pomoc w znalezieniu DT/DS dla 2-ch 2 miesięcznych koteczek :cry: Kotki urodziły sie na działkach. Były 4 małe, matka zginęła pod samochodem :cry: Pani się nimi opiekuje, zanosi im jedzonko, 2 maluchy wyadoptowała ale zostały jeszcze 2 :cry: Pani pod koniec przyszłego tygodnia wyjeżdża zagranicę na 2 miesiące, nie ma nikogo kto mógłby dokarmiać te maleństwa...a same są jeszcze za małe żeby sobie poradzić :cry: :cry: :cry:

Może ma ktos z Was jakiś pomysł? :cry: Ja dzisiaj zrobię im ogłoszenia...ale czasu nie ma za wiele :cry:
Koteczki są śliczne, srebrne. Więcej informacji będę miała wieczorem

Obrazek

DT/DS, pilnie szukany
:!: :oops:

Agness78

Post » Śro sie 18, 2010 22:08 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

Agness78 pisze:wątek 6 letniej kotki ze schroniska: viewtopic.php?f=1&t=115966&p=6317962#p6317962
proszę o pomoc w podrzucaniu wątku i robieniu ogłoszeń :oops:

KOTKA MA DEPRESJĘ! PILNIE POTRZEBNY DT
.... kotka straciła już chęć życia :cry:

Agness78

Post » Śro sie 18, 2010 22:16 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

taka straszna historia..dlaczego Malwinka była szczęśliwa tak krótko,,
i niestety znowu przez ludzką bezmyślność :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sie 22, 2010 15:25 Re: [WRO] Malwinka, kotka z ulicy niestety już za TM [']

Dziewczyna prosi o pomoc :cry: :oops:
monika083 pisze:widze ,ze tu dziewczyny z wrocka ,to napisze bo nie znalazlam innego wroclawskiego watku ...

kolezanka wczoraj znalazla slepego jeszcze kociaka ,trzeba go wykarmic ,a ona do pracy idzie jutro i nie moze sie nim zajac..moglby ktos pomoc ??

Agness78

[poprzednia]