K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 30, 2010 19:24 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Mrunia zacerowana :) Leży w klatce w kolnierzu, jako że kaftanik ma zakazany. Panna rozlizała sobie 1 szew i doktorro musiał poprawiać. W zasadzie zszywał tylko skórę, wewnątrz ładnie zrośnięte. Zawiozłam do Miuti trochę karmy z darów dla Mruni, bo trzeba ją odżywić. Mala i chudziutka.
Jak nic się nie zmieni, to w piątek za tydzień szczepienie.

Miłego urlopu życzę :P
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt lip 30, 2010 19:55 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Akima pisze:OGO REZYDUJE ?

To moje Pchlisko jest :) :catmilk: tzn DT ma u mnie :) kontakt podawałam w mail'u ;)
Dziękujemy za świetne allegro :1luvu:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Pt lip 30, 2010 20:32 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Tweety pisze:
Akima pisze:ZAKTUALIZUJCIE PROSZE PIERWSZA STRONĘ BO Z TEGO CO WIDZE NIEKTÓRE KOTY JAK ETKA MAJA ZAKLEPANE DOMY, JEST BAŁAGAN STARSZNY BO DOSTAJĘ NA MAILA ZDJĘCIA I NIE WIEM WOGOLE SKĄD SĄ TE KOTY I KTO BĘDZIE INFORMOWAŁ JAK PÓJDĄ DO DOMU. POD CZYJĄ SA OPIEKĄ, ITD...

OD TERAZ ROBIĘ OGŁOSZENIA W OPARCIU O PIERWSZY POST BO SIE CAŁKIEM POGUBIĘ. INNYCH NIE PRZYJMUJĘ.

jeżeli ode mnie to ja już Cię przepraszałam i dosyłałam wiadomości. Cała reszta czyli dom dla Etki, kociaki z Myślenic czy od p. Heleny to kwestia z wczoraj. Jako, że mam czelność wyjechać jutro na tydzień urlopu to muszę podomykać rożne istotne sprawy, nie tylko fundacyjne chociaż głównie i uzupełniać pierwszy post będę dopiero dzisiaj wieczorem/w nocy. Można wziąć informacje ze strony lub FB. Tam już wszystko uzupełniłam wczoraj. Uważam, że są to miejsca ważniejsze niż pierwszy post, bo głównie trafiają do potencjalnych adoptujących ale i ogłaszający mogą się nimi posługiwać. Sorry za ten dzień obsuwy w pierwszym poście ....

Kocięta z Włoskiej są u koleżanki Zosi Bronowickiej, to oswojone chore pozostałe dzikusy aż strach. Żadne nie do ogłaszania

Aga no bez jaj, nikt ci tu nic nie wyrzuca. Grzecznie prosze o to, żeby koty które ogłaszam były w jednym miejscu, żebym miała możliwość przeglądania na bieżąco. Nie mam w ostatnim czasie wolnej chwili i nie zapowiada się w najbliższym czasie abym miała, tak zeby przeglądała systematycznie posty na forum. Nie wiem co się dzieje więc usiłowałam uzyskać info z pierwszego postu. Wiadomości były nieaktualne więc prosze o to, żeby byly w jednym miejscu jak na kotach schroniskowych z Krakowa.

Nie mogę ogłaszać kotów o których wiele nie wiem, nawet płci nie znam. Zdjęcia same i numerami jechać?

Nie zgłosiła się jak dotąd trzecia osoba do ogłaszania więc staram się zapanować nad tym co mamy, ale bez waszej pomocy nie dam rady. Czy prośba o ułatwienie mi ogłaszania i skrócenie czasu tworzenia ogłoszeń to przestępstwo ?

Czy tu już nic nie można powiedzieć, żeby było odczytane jako prośba lub sugestia a nie wypominki. To nie jest normalne.

I jakie przeprosiny Tweety ? Poprosiłam o napisanie o co chodzi ze zdjęciami bo dostałam tylko kilak zdjęć a koty były tak podobne że nawet nie wiedziałam ile ich jest. Zapomniałaś podpiąć pierwszej wiadomości, ale za to mnie przepraszac nie musialaś i nie zrobiłaś tego więc po co jakieś docinki. Dostałam peirwszego maila i ogłoszenie było w godzinę.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt lip 30, 2010 20:33 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Jafusia pisze:
Akima pisze:OGO REZYDUJE ?

To moje Pchlisko jest :) :catmilk: tzn DT ma u mnie :) kontakt podawałam w mail'u ;)
Dziękujemy za świetne allegro :1luvu:

to już wiem kogo pytać. dzieki :1luvu:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pt lip 30, 2010 20:46 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

komu się jeszcze nie wyświetlają zdjęcia z ogloszeń na allegro ?

u mnie ok, ale mam kolejne zgłoszenia.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pt lip 30, 2010 21:04 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Akima pisze: Grzecznie prosze o to, żeby koty które ogłaszam były w jednym miejscu, żebym miała możliwość przeglądania na bieżąco.

najbardziej aktualna staram się aby była strona, bo to jest miejsce gdzie ktoś szuka zwierzaka

Akima pisze:Nie mogę ogłaszać kotów o których wiele nie wiem, nawet płci nie znam. Zdjęcia same i numerami jechać?

Nie zgłosiła się jak dotąd trzecia osoba do ogłaszania więc staram się zapanować nad tym co mamy, ale bez waszej pomocy nie dam rady. Czy prośba o ułatwienie mi ogłaszania i skrócenie czasu tworzenia ogłoszeń to przestępstwo ?

a których konkretnie kotów nie znasz w ogóle tzn łącznie z płcią? wydaje mi się, że wszystkie są opisane albo posłał do Ciebie ktoś jakieś, o których nic nie wiem

Akima pisze:Czy tu już nic nie można powiedzieć, żeby było odczytane jako prośba lub sugestia a nie wypominki. To nie jest normalne.

to może nie pisz dużymi literami, bo to oznacza krzyk a nie normalną prośbę

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt lip 30, 2010 21:10 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

to może nie pisz dużymi literami, bo to oznacza krzyk a nie normalną prośbę[/quote]

to może teraz powinnam przeprosić, że nie wyłączyłam opcji caps lock po tym jak dużymi literami pisałam tytuł auckji na allegro ?

od czasu kiedy wyjechałam 18 lipca, nie czytam forum bo

1.łacze komputerowe jest tak salbe, że aby się z forum połączyc potrzebuję 15 min

2. mam w ciagu doby może 9 godzin wolnego lącznie ze spaniem

3. jestem w cholernym stresie bo od 2 tygodni nie śpię dlużej niż po 6 godzin dziennie

wszystkie koty, które w tym czasie się pojawiły są dla mnie nieznane
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pt lip 30, 2010 21:50 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Akima pisze:to może nie pisz dużymi literami, bo to oznacza krzyk a nie normalną prośbę

to może teraz powinnam przeprosić, że nie wyłączyłam opcji caps lock po tym jak dużymi literami pisałam tytuł auckji na allegro ?

od czasu kiedy wyjechałam 18 lipca, nie czytam forum bo

1.łacze komputerowe jest tak salbe, że aby się z forum połączyc potrzebuję 15 min

2. mam w ciagu doby może 9 godzin wolnego lącznie ze spaniem

3. jestem w cholernym stresie bo od 2 tygodni nie śpię dlużej niż po 6 godzin dziennie

wszystkie koty, które w tym czasie się pojawiły są dla mnie nieznane[/quote]

pytam, które koty dostałaś, które musisz numerować, bo nie znasz nawet płci?

Akima, sorry ale tutaj też nikt nie leży do góry czymkolwiek, więc nie zaczynajmy kolejnych wypominek kto co kiedy, bo ten temat nigdy dobrze się nie kończy. I nie musisz za nic przepraszać, odpuść już, bo widzę, że cokolwiek się powie jest źle.

Podałam poprawny numer telefonu kontaktowego do kotów myślenickich w pierwszym mailu, jaki przyszedł ze zdjęciami. Nie wiem po co go potem zmieniłaś ale wiem, że trzeba to zrobić teraz ponownie, bo ludzie wydzwaniają do kogoś kto pojęcia nie ma o tych kotach.

Tweety

Post » Pt lip 30, 2010 21:58 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Dziękuję bardzo Miszelinie za dostarczenie Mruni di dr. S.

Moja 15-letnia rezydentka Maszunia ma poważną niewydolność krążenia i uszkodzenie nerek. Obawiam się, że wiele nie zdołam dla niej zrobić.....
Bardzo ją kocham...
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt lip 30, 2010 22:14 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Akima pisze:komu się jeszcze nie wyświetlają zdjęcia z ogloszeń na allegro ?

u mnie ok, ale mam kolejne zgłoszenia.

Mi się wyświetla tylko miniaturka i ostatnie, mam bardzo słabe łącze, pewnie dlatego.
Może te zdjęcia są za duże?
Czasem się pojawią jak pozamykam wszystkie str. i odświeżę kilka razy.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pt lip 30, 2010 22:17 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Czy ja mogę brać dla Maszy puszki z Kocimskiej, czy są zarezerwowane dla kogoś?

Obrazek
Obrazek

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pt lip 30, 2010 22:58 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

możesz, one z założenia są dla Kocimiaków tylko, że na razie wszystkie poupychane po kątach :wink:

Tweety

Post » Pt lip 30, 2010 23:04 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

pierwszy post uzupełniony. Jak są braki (mam nadzieję, że nie, przynajmniej do mnie inne teksty i fotki do ogłoszeń nie dotarły), to muszą poczekać tydzień.
Na czas naszej nieobecności wszelkie sprawy przejmuje i koordynuje Miszelina.

Tweety

Post » Sob lip 31, 2010 6:08 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

_namida_ pisze:Czy ja mogę brać dla Maszy puszki z Kocimskiej, czy są zarezerwowane dla kogoś?

Obrazek
Obrazek

Przy sprzątaniu spiżarki znalazłam jeszcze pokikurowy kartonik z mleczkiem Klara. Zamknięty oryginalnie, ważność do października 2010. Podrzucę na Kocimską, weź, może się przyda maluchom.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob lip 31, 2010 8:15 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Mam taką sugestie-pomysł - pod dyskusję-aby zdjęcia przesyłane do ogłoszeń miały max wielkość 1024 na 768 (patrzę teraz na Microsoft Office Picture manager i tam ten rozmiar jest największy)

Wrzucam tylko na miau adopcje ale takie mi przyjmuje, większe muszę zmniejszać
Moja darmowa poczta przy 2 megowych się buntuje i muszę kombinować jak koń pod górę aby je ściągnąć.
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]