KOCIA ARKA NOEGO: pilnie adopcje, pomoc $, PILNIE ds Pusia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 21:48 Re: ALARM! od 1.08 eksmisja 30 kotów z RTOZ! miasto nie pomoże..

dzięki :D :D :D :D :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lip 27, 2010 4:42 Re: ALARM! od 1.08 eksmisja 30 kotów z RTOZ! miasto nie pomoże..

Jakies wiesci lokalowe?

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto lip 27, 2010 12:22 Re: ALARM! od 1.08 eksmisja 30 kotów z RTOZ! miasto nie pomoże..

kociamysza pisze:Jakies wiesci lokalowe?

Wieści lokalowe są takie:
- kociarnia może być w dotychczasowym lokalu do 1 marca 1011
- trzeba będzie zapłacić i płacić miesięcznie za możliwość korzystania z tego lokalu.

Do tej pory, czyli 2 lata nie bylo opłaty za korzystanie. Prezez (andzelika1952) i Wiceprezes RTOZ z prywatnych pieniędzy opłacały: ogrzewanie pomieszczenia, elektrykę i podatek za własność oraz odświeżenie lokalu, naprawy. Te koszty nadal będą do płacenia.

Koty mają lokal, ale musimy kontynuować szukanie innego lokalu lub innego rozwiązania.., bo od 1 marca koty znów na bruk..

W lokalu trzeba też przeprowadzić kilka napraw, pisałam o tym wcześniej..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto lip 27, 2010 14:21 Re: KOCIA ARKA NOEGO pilnie adopcje, pomoc $, lokal do 1 marca

i chyba trzeba będzie założyc skarbonke na czynsz, bo to kolejne obciązenie, media z własnych, ale czynsz to pewnie tez spora suma? :roll:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lip 27, 2010 14:23 Re: KOCIA ARKA NOEGO pilnie adopcje, pomoc $, lokal do 1 marca

A ta opłata za wynajem (tak to nazwijmy) + koszty opłacane Andżelikę i wiceprezes to jakiej wielkości są?
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto lip 27, 2010 15:27 Re: KOCIA ARKA NOEGO pilnie adopcje, pomoc $, lokal do 1 marca

Dach trzeba będzie naprawić, pamiętam, że ciekł, a tu znowu deszcze...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lip 27, 2010 20:53 Re: ALARM! od 1.08 eksmisja 30 kotów z RTOZ! miasto nie pomoże..

panikota pisze: No i facebook ... tylko tu ktoś z odrobiną czasu potrzebny, bo tam dobrze by było trzymać bieżące informacje, dopisywać newsy, wstawiać fotki itp.[/size]

Ja moze bym jeszcze troche czasu na facebooka znalazla (choc od chorobska np blog Kici.Yody lezy), ale z moim IP mam ograniczone mozliwosci, no bo jako kto? Koty z Radomska z chilijskim IP?
Osobiscie mam alergie na wszelkie portale spolecznosciowe ale jak mus to mus :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Śro lip 28, 2010 7:48 Re: ALARM! od 1.08 eksmisja 30 kotów z RTOZ! miasto nie pomoże..

kociamysza pisze:Ja moze bym jeszcze troche czasu na facebooka znalazla (choc od chorobska np blog Kici.Yody lezy), ale z moim IP mam ograniczone mozliwosci, no bo jako kto? Koty z Radomska z chilijskim IP?
Osobiscie mam alergie na wszelkie portale spolecznosciowe ale jak mus to mus :)

Ja mam też alergię na portale społecznościowe, zastanawiałam się nawet czy nie zaangażować się w facebook, ale ja miewam "zwisy", tzn jak jestem to jestem i się udzielam, ale zdarza mi się zniknąć na dłużej i wtedy klapa.

Trzeba by poczytać regulamin, bo opcje są właściwie dwie, założenie profilu jako osoby (jest kłopot z nazwą - imię, nazwisko, ale zapewne do przeskoczenia) albo strony tzw. firmowej (zakładka Advertising, Pages, Create a page --> Official Page albo Community Page, ta druga na pewno daje możliwość uczynienia więcej niż jednej osoby administratorem, co by mogło pozwolić na swobodne zaangażowanie się więcej niż jednej osoby i jakiś podział obowiązków, nie byłoby zwisów jak ktoś akurat nie ma czasu / dostępu do sieci itp.). Ale mówiąc szczerze nie znam się aż tak na facebooku, żeby sugerować jaka opcja jest najkorzystniejsza w tym przypadku, nie mam nawet konta na facebooku ;))
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro lip 28, 2010 9:27 Re: KOCIA ARKA NOEGO pilnie adopcje, pomoc $, lokal do 1 marca

panikota :1luvu: dzieki za ogloszenia.. uaktualnie dopiero wieczorem, bo teraz do pracy :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro lip 28, 2010 12:03 Re: KOCIA ARKA NOEGO pilnie adopcje, pomoc $, lokal do 1 marca

:ok: :ok: :ok: dzięki Bogu że nie pójdą na bruk teraz...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro lip 28, 2010 13:57 Re: KOCIA ARKA NOEGO pilnie adopcje, pomoc $, lokal do 1 marca

Z góry się wytłumaczę, że zaglądam tylko z doskoku, więc mogło mi coś umknąć i nie wiem, czy to już nie było przerabiane :oops:
Jeśli było, to nie krzyczcie :oops:

Pisaliście wcześniej, że kończy się kontrakt na prowadzenie schronu w Radomsku i będzie na jesieni nowy przetarg. Czy RTOZ nie mógłby wystartować w tym przetargu? Sporo schronisk jest prowadzone przez TOZy. Miasto daje na to sporo kasy, Andżelika mogłaby normalnie zatrudnić ludzi do pomocy. A i tak pełni w Radomsku funkcję schronu przecież. Byłaby to szansa na kolejny schron z prawdziwego zdarzenia. Wprawdzie wszystkie takie ośrodki borykają się z olbrzymimi problemami finansowymi, kasy jest zawsze za mało, więc nie byłoby od razu różowo zwłaszcza na początku, ale przynajmniej jest zaplecze do działania.

Zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie szanse są minimalne, bo lokalne układy mogą być nie do przejścia :oops:
Tylko tak sobie myślę, że może mimo wszystko warto spróbować i wystartować w przetargu?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro lip 28, 2010 20:52 Re: KOCIA ARKA NOEGO pilnie adopcje, pomoc $, lokal do 1 marca

Bardzo dziękuję za piłeczki , maskotki i poduszeczki dla naszych koteczków Amandzie_Onet :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Czw lip 29, 2010 10:49 Re: KOCIA ARKA NOEGO pilnie adopcje, pomoc $, lokal do 1 marca

miesięczne koszty w przybliżeniu to jakieś kilkaset zł, zimą więcej będzie, bo trzeba ogrzewać.. myślę, że średnio 400-500?

opłatę za korzystanie z lokalu można opłacać z pieniążków bazarkowych, albo rzeczywiście jakaś osobna skarbonka?

Andzelika już raz próbowała "przejąć" schron.. nie udało się, miasto nie zapewni całej kwoty na utrzymanie schronu.. teraz jakąś znaczną kwotę daje firma, która zajmuje się nim.. więcej było na ten temat wcześniej.. były też inne trudności..

jest też pomysł rozejrzenia się za "kontenerem ludzkim" albo za domkiem holenderskim, podobno zimą można je kupić taniej..nawet za 4 tysiące. ale to znów spora sumka, której nie ma..

naprawa dachu jest w gestii wlaściciela.. i od tego powinien zacząć, bo każdy większy deszcz i znów leje się po ścianach..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lip 29, 2010 12:41 Re: KOCIA ARKA NOEGO pilnie adopcje, pomoc $, lokal do 1 marca

ciocie, kilka maluszków poszlo do domków, w tym Bella i Rudi :D :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]