Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 21, 2010 22:38 Re: Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

Tak to jest :evil: Kiedy nie ma jak złapać koty biegają i każdego dnia się pojawiają a jak przychodzi dzień x to jakby się zapadły :roll: Mam nadzieję, że tylko się gdzieś ukryły... i nic im się nie stało.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lip 26, 2010 7:12 Re: Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

i co z kociakami?

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon lip 26, 2010 15:45 Re: Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

Szczerze to nie wiem :cry: Fredziolina w ogóle ich nie widziała moja siostra ich nie widziała... Ja będę w Lubinie prawdopodobnie na weekend (w ten nie mogłam niestety przyjechać bo Wilczka nie dosyć że leczona na świerzba i trzeba uszy kropić i czyścić dwa razy dziennie to jeszcze kataru dostała....więc ani jej zostawić z tż bo we dwójkę to cud uszy zrobić a co dopiero w pojedynkę, ani zabrać ją ze sobą :roll: ) Mam nadzieje, że kociaki żyją i tylko się przeniosły na jakieś inne podwórko...

Edit: Napisałam do pani Magdy czy już wróciła może z urlopy i czy wie co się z kociakami dzieje. Eh :(
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 26, 2010 15:54 Re: Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

Byłam tam dwa razy, ale kociaków nie zastałam.
Dodatkowo koleżankę, która w pobliżu tego miejsca mieszka, zaangażowałam jako obserwatora.
Niestety, nawet w dzień ich nie widziała.
Dziś wieczorem tam pojadę, jeśli deszcz nie będzie padał.
Może kociaki się gdzieś przeniosły? Może znalazły sobie jakąś metę?
Nie wiem :(

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon lip 26, 2010 16:17 Re: Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

Ja urlop mam dopiero za 3 tygodnie, będę chodzić dzień w dzień i je wypatrywać ale wiem, że to dużo czasu i już dawno może ich tam nie być jednak ja wierzę że gdzieś tam w pobliżu są :( Jestem ciekawa co mi odpisze Pani Magda. To jet strasznie dołujące jak pomoc się znajdzie a koty mimo że pojawiały się codziennie to kiedy przychodzi czas na łapanie to znikają :(
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 26, 2010 16:19 Re: Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

Dziękuje Fredzolina za twoją pomoc :ok: Szkoda że w Lubinie takich osób jak na lekarstwo.
Hm tak sobie myślę, że jedna fryzjerka na przed swoim zakładem budkę dla kotów (koło Grodkowa, Sławy) może ona by coś wiedziała o kociakach?? Tylko nie wiem czy one tam chadzały :? ale w sumie odległość niewielka :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Pt lip 30, 2010 8:21 Re: Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

Ja tam tych kotów nie zastaję.
Byłam o północy, potem o 1,30 i owszem inne, dorosłe biegają, ale tych maluszków tam nie ma.
Pod "Akropolem" chodzi dużo dorosłych i ...biednych :(
Szkoda,że miasto nie przeznacza ani złotówki na kastracje bezdomnych kotów :(
Moja córka zaangażowała swoje dwie koleżanki, które będą obserwować to miejsce, w razie gdy kociaki się pojawią, dadzą nam sygnał.
Łapankę mogę uskutecznić w ciągu dnia do niedzieli, bo w przyszłym tygodniu wracam do pracy.

JaEwka czy p. Magda wróciła z urlopu?
Jeśli ona widuje te kociaki, to mogę jej dać klatkę, może ona je złapie.

Fredziolina

Post » Pt lip 30, 2010 15:28 Re: Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

Wróciła napisała mi że ich nie widziała :( będzie chodzić i patrzeć za nimi. Eh :( Dziękuje że chodziłaś i zaglądałaś za nimi. Gdyby nie były takie płochliwe to bym je wtedy złapała a tak :(
Obrazek

JaEwka

Post » Pt lip 30, 2010 15:37 Re: Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

JaEwka, ja tam mam swoich ludzi ;) jeszcze jeśli p. Magda będzie czuwać to może je wypatrzymy i złapiemy.
Nie martw się, czasami kociaki na chwile zmieniają miejsce bytowania.
Trzymaj się!

Fredziolina

Post » Czw sie 12, 2010 8:14 Re: Lubin Pomocy kocięta na ulicy! Pilnie TDT!

Agness78 pisze:Wczoraj zadzwoniła do mnie pani którą kiedyś poznałam w schronisku, oddawała swoje działkowe kotki na sterylizację.
Bardzo prosiła o pomoc w znalezieniu DT/DS dla 2-ch 2 miesięcznych koteczek :cry: Kotki urodziły sie na działkach. Były 4 małe, matka zginęła pod samochodem :cry: Pani się nimi opiekuje, zanosi im jedzonko, 2 maluchy wyadoptowała ale zostały jeszcze 2 :cry: Pani pod koniec przyszłego tygodnia wyjeżdża zagranicę na 2 miesiące, nie ma nikogo kto mógłby dokarmiać te maleństwa...a same są jeszcze za małe żeby sobie poradzić :cry: :cry: :cry:

Może ma ktos z Was jakiś pomysł? :cry: Ja dzisiaj zrobię im ogłoszenia...ale czasu nie ma za wiele :cry:
Koteczki są śliczne, srebrne. Więcej informacji będę miała wieczorem

Obrazek

DT/DS, pilnie szukany
:!: :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

[poprzednia]