Myszka.xww pisze:Mulesiu, a może kryterium jest po prostu umiar? Taki zwykły, niepopularny zupełnie umiar? I jeszcze zdrowy rozsądek?
Bo jest różnica między podnoszeniem ze dwa razy dziennie 2 - 3 wątków, a podnoszeniem co kilka godzin wątków kilkunastu, prawda?
Tym bardziej, że jeśli jest do wydania kilkanaście kotów, to chyba nie jest dużym problemem zebrać po 3 - 4 koty w jednym wątku i pisać o nich coś więcej niż "hopa w górę"?
Tyle, że "umiar" jest niewymierny.
Dla każdego oznacza co innego.
Ja, generalnie rzecz biorąc, rozumiem myśl przewodnią wątku.
Tyle, że kierunek, w którym się on rozwinął - według mnie - prowadzi na manowce.
A dokładniej prowadzi do pretensji, rozgoryczenia z powodu bana lub upomnienia , niezrozumienia i kwasów. Kotom na pewno nie służy.
Część ludzi, po takim upomnieniu po prostu wycofa się z forum.
Trudno bowiem pisać mając świadomość, że każdy post może zostać oceniony przez nieznaną bliżej "wysoką komisję" ( nie znając przy tym kryterium wystawiania ocen

).
Przed każdym postem mam się zastanawić, czy mogę go napisać i jak zostanie oceniony?
Jeszcze trochę i będę się bała napisać, że dany kot mi się podoba, bo a nuż mnie zbanują.
Ja w takiej atmosferze egzystować nie potrafię i myślę, że wielu innych również.