do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 8:11 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

kociamysza pisze:Natomiast nie bardzo rozumiem dlaczego nie podnosic bazarkow?

Ja tam nie lubię bazarków, gdzie są same up'y. Poza tym jeśli bazarek ma kilka/naście stron, to mnóstwo czasu trzeba żeby sprawdzić, czy ktoś już nie zalicytował wybranej przeze mnie rzeczy (wiadomo, że aktualizacje w pierwszym poście nie pojawiają się co chwila, a zresztą nie każdy je prowadzi). Upowanie po prostu (w moim odczuciu) utrudnia korzystanie z bazarku. No oczywiście nie popadajmy w przesadę ;)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Sob lip 24, 2010 17:22 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

A mnie zagrożono banem,bo wkleiłam link do wątku innej kotki.Na obu wątkach bywam,kotki są pod opieką tej samej osoby.Życzyłam Lili takiego domku,jaki ma Chrupeczka i wkleiłam link.W życiu bym nie pomyślała,że robię coś złego. 8O 8O 8O Zrobiłam to raz.Serio,nie rozumiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lip 24, 2010 17:50 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

seidhee pisze:
kociamysza pisze:Natomiast nie bardzo rozumiem dlaczego nie podnosic bazarkow?

Ja tam nie lubię bazarków, gdzie są same up'y. Poza tym jeśli bazarek ma kilka/naście stron, to mnóstwo czasu trzeba żeby sprawdzić, czy ktoś już nie zalicytował wybranej przeze mnie rzeczy (wiadomo, że aktualizacje w pierwszym poście nie pojawiają się co chwila, a zresztą nie każdy je prowadzi). Upowanie po prostu (w moim odczuciu) utrudnia korzystanie z bazarku. No oczywiście nie popadajmy w przesadę ;)

Upowanie utrudnia czytanie, ale bez niego niewiele byłoby merytorycznych wpisów :mrgreen: , bo bazarek na ogół szedłby w zapomnienie, nim ludzie by go zauważyli. Tak więc wolę pomęczyc sie przy upowanym.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 24, 2010 22:14 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Dwóch Polaków i trzy partie polityczne.Do tej pory forum działało fajnie, były "up" i "hop".Mnie to nie przeszkadza, podobnie jak duże litery.Najbardziej denerwują mnie ramki z cytatami cytatów,ale to moje zdanie i nikt nie każe mi tego czytać.Kogoś zdenerwują długie posty i pojawi się w regulaminie informacja,że ma być najwyżej 30 słów.Albo,że jest za dużo zdjęć,bo w ten sposób kot,który nie ma zdjęć ma mniejsze szanse.Mogłabym się czepić filmów,bo nie umiem ani robić,ani wstawiać.I co? mam optować za "nie wolno"? Są też inne rzeczy.Z założenia na kociarni miały być koty do adopcji,na kotach te,które już znalazły.Tak nie jest.Zrozumiałabym jeszcze to wypominanie Hanulce podnoszenia wszystkich wątków na raz,gdyby naprawdę szkodziło to innym kotom.Tak nie jest.Piszę,co czuję.Mam koty do adopcji,prowadzę wątki i nie czuję,że przez nią moje są poszkodowane.Nie lubię wątków zbiorczych,są dla mnie nieczytelne.Wiem,że na takie wątki nie wchodzą ci,którzy szukają kota dla siebie.Przykładem jest wątek kotów koteryjnych.Proponowałam,aby każdemu założyć osobny wątek,ale dziewczyny nie mają czasu.Kibicuję tym z Koterii bardzo ,ale ze wstydem przyznaję,że się gubię,które już mają DT,a które na bruk.Kiedy zalogowałam się na forum wierzyłam,że wszystkim chodzi o dobro kotów,znalezienie im domków,znalezienie informacji,co robić,kiedy pojawi się problem zdrowotny czy behawioralny.Tak dalej jest,ale coraz więcej wątków OT,tak uważam.Liczenie,ile razy ktoś "hopnął", kto użył capslocka.Każdy post będzie ocenzurowany,czy co?Do czego dojdziemy?

ewar

Post » Sob lip 24, 2010 22:32 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

ewar pisze:A mnie zagrożono banem,bo wkleiłam link do wątku innej kotki.Na obu wątkach bywam,kotki są pod opieką tej samej osoby.Życzyłam Lili takiego domku,jaki ma Chrupeczka i wkleiłam link.W życiu bym nie pomyślała,że robię coś złego. 8O 8O 8O Zrobiłam to raz.Serio,nie rozumiem.

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, gdzie tu jest spam? Ja jestem głupia baba i nie rozumiem.Usunięto mój post,bo nie wnosił nic do wątku Lili i służył tylko jego podniesieniu,tak mi napisał mod.NIE WOLNO PODNOSIĆ WĄTKU pisząc,że życzę kotce takiego domku jak ma inna i pokazanie,co to za domek poprzez wklejenie linku,żeby zobaczyć zdjęcia?

ewar

Post » Sob lip 24, 2010 22:47 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Ewar, uwagi, co do sposobu moderacji zgłaszamy na pw do admina.
Wyłącznie. Tak stanowi regulamin.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob lip 24, 2010 23:16 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Zrobiłam to,dziękuję.Myślę,że powinno być ogólnie wiadomo,co jest podnoszeniem wątku,a co nie.Ja już się pogubiłam.

ewar

Post » Nie lip 25, 2010 8:06 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

ewar pisze:Zrobiłam to,dziękuję.Myślę,że powinno być ogólnie wiadomo,co jest podnoszeniem wątku,a co nie.Ja już się pogubiłam.

Ale po co?
Dzięki temu, że nie wiadomo bana lub upomnienie można dać tylko tym niewygodnym.
Przykro mi, ale tak to odbieram.

Atka napisała:
"Nie chcemy na razie wprowadzać ścisłej definicji UP-owania - rozumiemy, że czasem jakiś wątek trzeba podbić. Niemniej jednak, jeśli ten apel nie pomoże, możemy zostać zmuszeni do określenia sztywnych reguł ilościowych i czasowych".

Zatem, to każdorazowo moderator będzie decydował, czy wątek trzeba podbić, czy też podbijającemu dać bana.

Kryterium jest bardzo czytelne : widzimisię.

Rozumiem ideę, ale chyba ją nieco wypaczono :( .
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie lip 25, 2010 8:15 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Mulesiu, a może kryterium jest po prostu umiar? Taki zwykły, niepopularny zupełnie umiar? I jeszcze zdrowy rozsądek?

Bo jest różnica między podnoszeniem ze dwa razy dziennie 2 - 3 wątków, a podnoszeniem co kilka godzin wątków kilkunastu, prawda?

Tym bardziej, że jeśli jest do wydania kilkanaście kotów, to chyba nie jest dużym problemem zebrać po 3 - 4 koty w jednym wątku i pisać o nich coś więcej niż "hopa w górę"?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie lip 25, 2010 9:14 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Myszka.xww pisze:Mulesiu, a może kryterium jest po prostu umiar? Taki zwykły, niepopularny zupełnie umiar? I jeszcze zdrowy rozsądek?

Bo jest różnica między podnoszeniem ze dwa razy dziennie 2 - 3 wątków, a podnoszeniem co kilka godzin wątków kilkunastu, prawda?

Tym bardziej, że jeśli jest do wydania kilkanaście kotów, to chyba nie jest dużym problemem zebrać po 3 - 4 koty w jednym wątku i pisać o nich coś więcej niż "hopa w górę"?

Tyle, że "umiar" jest niewymierny.

Dla każdego oznacza co innego.

Ja, generalnie rzecz biorąc, rozumiem myśl przewodnią wątku.
Tyle, że kierunek, w którym się on rozwinął - według mnie - prowadzi na manowce.

A dokładniej prowadzi do pretensji, rozgoryczenia z powodu bana lub upomnienia , niezrozumienia i kwasów. Kotom na pewno nie służy.

Część ludzi, po takim upomnieniu po prostu wycofa się z forum.

Trudno bowiem pisać mając świadomość, że każdy post może zostać oceniony przez nieznaną bliżej "wysoką komisję" ( nie znając przy tym kryterium wystawiania ocen :!: ).

Przed każdym postem mam się zastanawić, czy mogę go napisać i jak zostanie oceniony?
Jeszcze trochę i będę się bała napisać, że dany kot mi się podoba, bo a nuż mnie zbanują.
Ja w takiej atmosferze egzystować nie potrafię i myślę, że wielu innych również.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie lip 25, 2010 13:58 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Mnie też się nie podobają nowe zmiany.
Rozumiem zakaz wysyłania spamu na PW - kryterium oceny jest jasne. Trudniej mi ocenić tzw. spam na wątkach. Bo jeśli wpiszę link na trzech czy czterech wątkach zaprzyjaźnionych, to to juz jest spam? a co, jeśli właściciel(k)om wątków to nie przeszkadza, a tajemnicza komisja z zewnatrz uzna, że jednak przeszkadza? :mrgreen:
Z upowaniem to już w ogóle problem: na wielu wątkach "towarzyskich" wpisuje się codziennie podobne do siebie pozdrowienia i gify. Sorry, ale czy to upowanie, bo nie wnosi niczego nowego do dyskusji?
Przeciw zakazowi upowania na tym wątku wypowiedziało się kilka osób, za - również kilka. I wprowadzono zakaz na całe miau.
A może by tak zapytać uczestników forum, żby demokratycznie było? I to ze wskazaniem konkretnych rodzajów zachowań, które miałyby być zakazane, np zachęcanie do bazarku częściej niż raz dziennie - zakazane?

taizu

Post » Nie lip 25, 2010 17:01 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

taizu pisze:A może by tak zapytać uczestników forum, żby demokratycznie było?

A niby dlaczego pytać? 8O

Forum miau nie jest dobrem danym wszystkim chętnym przez Matkę Naturę na zawsze.
Jest czyjąś własnością, utrzymywaną za prywatne pieniądze.
Jego właściciel ma niezbywalne prawo autorytatywnie narzucić zasady, na jakich można z tego forum korzystać.
Jeśli użytkownik ich nie akceptuje - może znaleźć sobie inne miejsce w sieci.
W internecie na pewno znajdzie się wszystko dla wszystkich.

P.S. Bardzo się cieszę, że nareszcie podjęto próbę zaprowadzenia porządku.
Dla ostatnich moich tymczasów szukałam domów tylko poza forum.
Wiedząc, że nie mam szans przebicia się na punktowane "miejsca pierwszego wyboru " na pierwszej stronie Kociarni.
Bo na niej było tylko Radomsko.

A tak btw. moje tymczasy już dawno znalazły domy, a tamte radomszczaki wciąż widuję na Kociarni.
Szkoda mi ich. Ale agresywny marketing nie okazał się najlepszą metodą.
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie lip 25, 2010 17:11 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

redaf pisze:A niby dlaczego pytać? 8O
Forum miau nie jest dobrem danym wszystkim chętnym przez Matkę Naturę na zawsze.
Jest czyjąś własnością, utrzymywaną za prywatne pieniądze.
Jego właściciel ma niezbywalne prawo autorytatywnie narzucić zasady, na jakich można z tego forum korzystać.
Jeśli użytkownik ich nie akceptuje - może znaleźć sobie inne miejsce w sieci.
W internecie na pewno znajdzie się wszystko dla wszystkich.

Pewnie masz rację. Parę osób miałoby więcej czasu. Parę kotów miałoby mniej pomocy. Porządek byłby w wątkach...
Tylko tych kotów trochę szkoda.

taizu

Post » Nie lip 25, 2010 18:15 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

taizu pisze:Tylko tych kotów trochę szkoda.

Kotów zawsze szkoda.
Ale których "tych" kotów?
Tych, którym ja szukałam domów skutecznie?
Czy tych, ktore wciąż są biednymi radomszczakami?
Teraz zagrożonymi podwyżką czynszu?

Upami i gifami podnoszone wątki.
Zawłaszczanie pierwszej strony Kociarni, co najmniej trzy razy dziennie.
W najlepszych porach.

I co?
Tylko satysfakcję z upowania mogą mieć teraz użytkownicy.
Że pomagali kotom.
A kotom ich pomoc, ni kota nie pomogła.
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie lip 25, 2010 18:31 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

redaf pisze:Kotów zawsze szkoda.
Ale których "tych" kotów?
....
Tylko satysfakcję z upowania mogą mieć teraz użytkownicy.
Że pomagali kotom.
A kotom ich pomoc, ni kota nie pomogła.

Redaf, mocno egocentrycznie spoglądasz na świat.

1. Od czasu, kiedy śledzę ich wątek, Radomsko wyadoptowało sporo kotów, teraz w większości są nowe. Trzeba złej woli albo słabego wzroku, zeby tego nie widzieć. Te, które były i te, które są, miały w międzyczasie co jeść - też dzieki forum po części
2. Przyjrzyj sie wpisom na tym wątku - nowe reguły krytykują też osoby z Radomskiem nie związane (znowu- brak dobrej woli czy kłopoty ze wzrokiem, ze widzisz tylko Radomsko?)
3. Osobiście wolę satysfakcję z tego, że pomogłam kotom niż z tego, że skopałam kogos po nereczkach

taizu

[poprzednia][następna]