5 KOCIĄT Z DOMU DO ROZBIÓRKI,JUŻ W DT,SZUKA KOCHAJĄCYCH DS !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 21:37 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Kaprys2004 pisze:
ASK@ pisze:Czy ew DT wycofał sie z propozycji?Czy ew transport w sobotę jest aktualny?
Co dalej?

Jak z domkiem? Będzie wizyta przedadopcyjna? Czy jednak ktoś się zgodził? Macie już ew. transport?
Sprawdzić trzeba jeżeli są różne wieści, choć jakoś wierzyć mi się nie chce, że ktoś zrobiłby krzywdę.. Oczywiście może to być tylko moja naiwność.. No i szkoda domeczku, jeżeli ktoś chce dać potrzebującym maluszkom.. To dla nich duża szansa.

Wizyty przed adopcyjnej nie będzie,bo nikt nie chce się podjąć....
Kasiu ,ASK@ na tą chwilę w obliczu powstałego niepotrzebnie zamieszania dookoła całej tej sprawy J.D. wycofała się z DT.Wcale jej się nie dziwie,bo gdyby nie powstałby taki zamęt,i gdyby znalazł się ktoś kto sprawdził by DT i rozwiał by wszystkie moje wątpliwości - kociaki może by już w sobotę jechały do J.D.
Osobiście (gdybym była DT) też bym zrezygnowała,gdyby w koło mojej osoby zrobiło się nagle takie zamieszanie.
J.D. zgodziła się na wizytę chętnie i wszystko było by ok,tylko co niektórym widać to się w jakiś sposób nie podobało.I się zaczęło.Ja zostałam zaatakowana przez poniektóre osoby tylko za to ,że chciałam sprawdzić DT.Powstał zamęt i osoby go szerzące chyba zapomniały o co właściwie w tym wszystkim chodzi.O kociaki i ich dobro !

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Śro lip 14, 2010 21:52 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Miałam nie wdawać się w bezproduktywne dyskusje ale muszę bo tyAgnes128 czytasz między wierszami albo jesteś jasnowidzem-------w którym miejscu powiedziałam,że rezygnuje z DT?????---------Proszę wskazać to miejsce bez głupich wykrętów.
Teraz ja chcę rozwiania wątpliwość i wyciągania brudów jak to nazwałaś.Wyciągaj,cytuj i wskazuj miejsca,czas, wypowiedzi,które świadczą o moich kontrowersjach,przekłamaniach czy powodują,że "zapala się czerwone światełko".Nie wykręcaj się wypowiedziami typu-"kończmy,ważne jest dobro zwierzat".Będę nieustępliwa i wredna jeśli nie wskażesz moich niejasnych wypowiedzi.JA CHCĘ TO WYJAŚNIĆ DO KOŃCA BO NIE MAM NIC DO UKRYCIA.ZAPRASZAM WSZYSTKICH,KTÓRZY URACZYLI AGNES128 REWELACJAMI NA MÓJ TEMAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro lip 14, 2010 22:10 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

J.D. pisze:Miałam nie wdawać się w bezproduktywne dyskusje ale muszę bo tyAgnes128 czytasz między wierszami albo jesteś jasnowidzem-------w którym miejscu powiedziałam,że rezygnuje z DT?????---------Proszę wskazać to miejsce bez głupich wykrętów.
Teraz ja chcę rozwiania wątpliwość i wyciągania brudów jak to nazwałaś.Wyciągaj,cytuj i wskazuj miejsca,czas, wypowiedzi,które świadczą o moich kontrowersjach,przekłamaniach czy powodują,że "zapala się czerwone światełko".Nie wykręcaj się wypowiedziami typu-"kończmy,ważne jest dobro zwierzat".Będę nieustępliwa i wredna jeśli nie wskażesz moich niejasnych wypowiedzi.JA CHCĘ TO WYJAŚNIĆ DO KOŃCA BO NIE MAM NIC DO UKRYCIA.ZAPRASZAM WSZYSTKICH,KTÓRZY URACZYLI AGNES128 REWELACJAMI NA MÓJ TEMAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

J.D. pisze:Jednak czy tam czy siam zawsze znajdą sie osoby szukające sensacji i siejące zamęt dlatego podziękuję wam. zwierzaczkom nie bo dalej będę im pomagać one nie są winne zaistniałej sytuacji.Dodam tylko,że przez całe 46lat życia nie czułam takiej goryczy jak dziś ale co nas nie zabije to nas wzmocni.Na przyszłość będę mądrzejsza.

Tak odebrałam ten Twój post .Napisałaś ,ze nam podziękujesz.Ja odebrałam to jako rezygnację.
Jeżeli ja źle zrozumiałam nie możesz mieć mi tego za złe,tylko powinnaś wyjaśnić,że źle zinterpretowałam Twoją wypowiedź nie unosić się i pisać,że mam "głupie wykręty".
Napisałam do Ciebie na wątku Białostockim,że ja kończę ten temat .Nie mam zamiaru się w to mieszać.Nic nie będę wyciągać,cytować itd.Jeżeli masz mi to za złe.Twoja sprawa.Jeżeli chcesz pomagać kociakom,to się tym zajmij,a nie wywołujesz niepotrzebne zamieszanie.Ten wątek ma na celu znalezienie kociakom domku,a nie kłótnie i niepotrzebne dyskusje.Ja zamiast się zająć sprawami kociaków spędzam czas na niepotrzebnych dyskusjach...
Więc po raz kolejny proszę Cię J.D. o rozwagę i zakończenie tej niepotrzebnej dyskusji...
Mam dzisiaj dość własnych problemów i zmartwień.

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Śro lip 14, 2010 22:44 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Ja bym też wykręciła sie czymkolwiek jeśli bym nie miała nic na swoją obronę.To najprościej oszkalowć kogoś a potem grać osobę szlachetną i wrazliwą,która nie wyciąga brudów i nie ujawnia cudzych tajemnic.A ja się pytam-która z dziewczyn z Białegostoku mnie zna osobiście?(jedna)do tego tak dobrze,ze może mnie polecać lub negować jako DT???Bardzo proszę o wypowiedż .

J.D.

Post » Śro lip 14, 2010 23:04 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Przeczytałam każdą wypowiedź J.D. na Miau i na Dogo nie znalazłam w żadnej z tych wypowiedzi niczego co miałoby wzbudzić mój niepokój. To że J.D. jest krótko na forum nie oznacza wcale, że ma złe intencje. Przecież na miau spotykają się ludzie, którzy chcą pomagać zwierzakom, a nie je krzywdzić.

Do czego zmierza ten świat i ludzie z takim brakiem zaufania do ludzi którzy proponują bezinteresowną pomoc :?: :?: :?:

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Czw lip 15, 2010 11:36 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Asia, ja wiem, że chodziło o DT..

Ech, sprawdza się domy, ale przecież nie zawsze. Jeżeli jest możliwość. Same wiecie. Niepotrzebnie wdał się jakiś problem i temat z gorącego kociego stał się palącym ludzkim..

Jeżeli jest w sobotę transport, to proponuję przekazać kocie biedactwa J.D. na DT, jeżeli jest nadal chętna, a na to na szczęście wygląda. Czasem ludzie oskarżają się wzajemnie o byle co, czasem słusznie, a czasem anioła by też utopili w łyżce wody. Więc uspokójmy emocje i przewieźmy koty tam gdzie Dobra Dusza proponuje im opiekę i schronienie.

Agnes - dostarczcie 27 lipca kotę-mamę na sterylkę i miejmy nadzieję z tego miejsca od tej kici już nie będzie maluszków, którym tyle złego grozi.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw lip 15, 2010 11:57 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Kasia wiem,ze wiesz.

Może to ten upał :mrgreen: tak działa :?:
Polać należy głowy wodą i brac sie za ratowanie gadzinek.
Tam nic dobrego ich nie czeka.Nic.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lip 15, 2010 12:18 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Tak, to może być upał.

Dwa dni temu z tego gorąca wieczorem w domu wszystko mi przeszkadzało, piekliłam się o byle co, a dowodem że to przegrzanie zwojów jest fakt, że nawet moje koty mnie denerwowały.. Że wchodzą mi pod nogi, leżą rozciągnięte na środku przejścia i zbyt wolno/szybko się poruszają.. :roll: Koniec świata..

Koty Małe - do bezpiecznego domu - sio !!! :ok: :ok: :ok:

Kaprys2004

Post » Czw lip 15, 2010 16:35 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

W związku z zaistniała sytuacją, mając na uwadze tylko i wyłącznie dobro maluszków zawiozę je do J.D. w niedzielę pociągiem. Czeka na nich DT i życie. Bo tu i teraz ich życie jest zagrożone. Czas płynie niestety na ich niekorzyść.A nie dzieje się nic co mogłoby im dać jakieś szanse na przyszłość.
Wydaje mi się,że jestem kompetentną osobą mogącą stwierdzić czy J.D. "nadaje" się na DT. :wink:
Na chwilę obecną lepszego "kontrolera" nie znajdziecie.

Proszę o nie mylenie mojej decyzji z poczuciem winy wobec Was, bo jakoby moje rady doprowadziły do takiego a nie innego finału. Daleko mi do niej!

Oczekuję więc przywiezienia maluchów do mnie jak najszybciej. Może nawet być dzisiaj. Poczekają w bezpiecznym miejscu na wyjazd.
Znacie telefon ,ale wolałbym byście podali termin tu na forum. Tylko po to by nie było wątpliwości co do dobrej woli obu stron.

Za dużo się tu napisało a za mało zrobiło w sprawie kociej.

Bardzo proszę o powstrzymanie się od wszelkich komentarzy i wzięcie pod uwagę tylko dobra kociaków.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 15, 2010 16:59 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Konkret. To miłe :D

Kaprys2004

Post » Czw lip 15, 2010 17:00 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Kaprys2004 pisze:Konkret. To miłe :D

Jak wrócę zdam relację.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 15, 2010 18:39 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Brawo za podjęcie decyzji :ok:

Tak nawiasem mówiąc, to nie każdy DT jest sprawdzany.
Mamy chyba do siebie trochę zaufania.

Ja zostałam DT będąc na forum chyba miesiąc lub troszkę więcej, jak Kaprys z kathrin przywiozły do mnie kota.
I co stało się coś?
Kot przeżył i ja też :mrgreen: :mrgreen:

A tak bez żartów :wink: bardzo się cieszę z podjętej decyzji i miło, że po wylaniu wiadra pomyj ktoś wreszcie odzyskał rozsądek. Trzeba pomagać, a nie kłócić się.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Czw lip 15, 2010 19:03 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Nie ma co wracać do tematu.
Jako DT byłaś pod reką.

Wezmę maluszki i zawiozę.

Czekam tylko na wieści kiedy do mnie przyjadą. Przydało by sie towarzystwo odpchlić i odrobaczyć przed droga. I to mają u mnie załatwione.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 15, 2010 20:05 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

Agnes128 proszę o maluszki .
Mam nadzieję,ze nic im sie nie stało. Bo teraz to byłoby okropne.
Klatka już rozstawiona i przygotowana.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 15, 2010 21:07 Re: 5 KOCIĄT W DOMU DO ROZBIÓRKI!!PILNIE POTRZEBNE DOMY.JÓZEFÓW

a może to całe zamieszanie wokół mnie było po to aby odwrócić uwage od kotków??????????????

J.D.

[poprzednia][następna]