WAW. Pola ma DS! 21.04.2016 ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 11, 2010 21:53 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

uha ha moje koty tak samo...odgrzebują dno i tam walą Qpala
dobrze ze kitka juz sie lepiej czuje
twoje zainteresowanie i troska plus fachowa pomoc medyczna zdzialaja cuda
bezzebne koty podobno i suchą karme potrafi a jesc, niektóre namoczona i inne suchą łykają ;)
zaden problem nie miec zębów jak sie ma domek
z dwojga złego lepszy bark zębów niz brak miłości, co nie? :)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Nie lip 11, 2010 22:19 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

OKI pisze:Ja wiem, że bez otwarcia nie da się stwierdzić :roll:

spytaj dr.Marcińskiego (od USG) czy da radę wypatrzeć?
lepiej nie otwierać jak nie trzeba..

a może bad.hormonów zrobić - jak nie ma macicy i jajników to przecie w hormonach powinno to być odzwierciedlone..
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie lip 11, 2010 22:24 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

faktycznie, poziom hormonów powinien dac odpowiedz...nie pomyslałam o tym
ja sie opieram tylko na tym co na forum czytałam, ze czsami nie widac nic
moze u niej akurat zwykłe usg da odpowiedź jednoznaczną
zresztą do sterylki kupa czasu
ma domek na razie, to w razie nawet rujki nikt jej nie capnie :oops:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Nie lip 11, 2010 23:08 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

bad hormonalne pewnie nie są tanie..
i nie wiem też napewno czy robi się je ot tak, kotom..ale spróbować warto :mrgreen:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon lip 12, 2010 7:25 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Hej Polciu! :1luvu:
OKI, oczywiście, ona nie zaczyna się wykazywać inteligencją, tylko zawsze była, teraz wycgodzi na wierzch. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lip 12, 2010 10:21 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Polcia wspaniale wygląda, OKI jak Ty się nią zajmujesz :!: :!: :!: :!:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon lip 12, 2010 11:12 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Witanko :D
Wcięło mnie wczoraj, ale obowiązki rodzinne mnie pochłonęły :wink:

kociczka39 pisze:ten tego jakby cóś

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/hgur][img]http://tnij.org/hjqm[/img][/url]

Obrazek

Sylwia, bardzo dziękuję :1luvu:
Może jeszcze ciut za wcześnie, ale... nigdy nie wiadomo, może się znajdzie amator staruszek do leczenia :wink:

dune pisze:uha ha moje koty tak samo...odgrzebują dno i tam walą Qpala
dobrze ze kitka juz sie lepiej czuje
twoje zainteresowanie i troska plus fachowa pomoc medyczna zdzialaja cuda
bezzebne koty podobno i suchą karme potrafi a jesc, niektóre namoczona i inne suchą łykają ;)
zaden problem nie miec zębów jak sie ma domek
z dwojga złego lepszy bark zębów niz brak miłości, co nie? :)

Pewnie, w każdym razie Pola na pewno od miłości uzależniona :wink:
Do obcych już ostrożniej podchodzi, ale i tak zero problemu z wzięciem na ręce, czy kolana przez całkiem nieznaną osobę.
Brak zębów to nie problem, myślę, że będzie jadła wszystko - tylko trzeba się pozbyć bolących zębów (jestem pewna, że jej przeszkadzają) i musi jej się ten pyszczek zagoić w środku.

Rakea pisze:
OKI pisze:Ja wiem, że bez otwarcia nie da się stwierdzić :roll:

spytaj dr.Marcińskiego (od USG) czy da radę wypatrzeć?
lepiej nie otwierać jak nie trzeba..

a może bad.hormonów zrobić - jak nie ma macicy i jajników to przecie w hormonach powinno to być odzwierciedlone..

Dowiem się, ile kosztuje badanie hormonów, ale ono i u ludzi pierońsko drogie :roll: Co do USG to już czytałam, że nawet Marciński nie zawsze jest w stanie stwierdzić cokolwiek.

dune pisze:faktycznie, poziom hormonów powinien dac odpowiedz...nie pomyslałam o tym
ja sie opieram tylko na tym co na forum czytałam, ze czsami nie widac nic
moze u niej akurat zwykłe usg da odpowiedź jednoznaczną
zresztą do sterylki kupa czasu
ma domek na razie, to w razie nawet rujki nikt jej nie capnie :oops:

No chyba że moje kastratki, bo w tym miesiącu nawet Delka straci jajniki, mam nadzieję :twisted:

Rakea pisze:bad hormonalne pewnie nie są tanie..
i nie wiem też napewno czy robi się je ot tak, kotom..ale spróbować warto :mrgreen:

Zapytać zawsze można :wink:

kalair pisze:Hej Polciu! :1luvu:
OKI, oczywiście, ona nie zaczyna się wykazywać inteligencją, tylko zawsze była, teraz wycgodzi na wierzch. :mrgreen:

Toć napisałam, że zaczyna się wykazywać, a nie że jej raptem nabyła wskutek przebywania pod moim dachem :P

Hanulka pisze:Polcia wspaniale wygląda, OKI jak Ty się nią zajmujesz :!: :!: :!: :!:

Karmię, poję, głaszczę, czyszczę oczy, uszy i pysk płuczę. Wykąpać trzeba było i to chyba jedyna niestandardowa czynność :lol: Poza tym to przy niej naprawdę nie ma dużo zachodu - więcej roboty było przy Deli czy Myszy, bo dochodziło podawanie ton leków i łapanie najpierw :wink: A ona jest bezproblemowa zupełnie w obsłudze, więc to duże ułatwienie :wink:
Dziś kolejny zastrzyk z antybiotyku, prawdopodobnie ostatni już :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon lip 12, 2010 12:41 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

OKI pisze:
Może jeszcze ciut za wcześnie, ale... nigdy nie wiadomo, może się znajdzie amator staruszek do leczenia :wink:

:oops: Nie ma za co Olu,zrobiłam go profilaktycznie już,żeby sobie był jakby przyszło co do czego. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lip 12, 2010 19:55 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

kociczka39 pisze:
OKI pisze:

:oops: Nie ma za co Olu,zrobiłam go profilaktycznie już,żeby sobie był jakby przyszło co do czego. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dzięki :1luvu: Możemy przecież zacząć od razu szukać :wink:

Wróciłyśmy od weta, dziś był ostatni antybiotyk + catosal. Trafiłyśmy do tej samej kobitki, która pobierała krew w zeszłym tygodniu. Ta przynajmniej się zajęła kotem - wyczyściła oczy, uszy (ja dziś nie miałam jeszcze kiedy), z jednego trzonowca zdjęła wielgachny kamień - niewykluczone, że to ten, który się sam odłupywał i dziurawił jamę ustną. Zęby oczywiście do czyszczenia kompletnego, ale to już Poli na pewno ulży.
Wszystko wskazuje na to, że anemia jest skutkiem jakiegoś sporego krwotoku - może tego z jamy ustnej, może coś się działo wcześniej. Powiedziała, że jakby zobaczyła same wyniki nie widząc kota, to już by na nim kreskę położyła :| Na szczęście kota widziała wcześniej :mrgreen:

Dostałyśmy oridermyl (wreszcie), gentamycynę do oczu (wreszcie), zalecenia co do suplementacji (wreszcie - ale ustaliłyśmy, że to, co dostaje jest idealnie) i wytyczne do dalszego odrobaczania i odpchlania (wreszcie :twisted: ). Kontrolna morfologia po 3 tygodniach od pierwszej. Ucho nie jest nacięte na pewno, zapomniałam zapytać o badanie hormonów, ale to i tak ewentualnie przy morfologii.

Niestety mimo advocata i kąpieli na sierści nadal są jakieś jaja - stąd wygryzanie sierści i łyse placki. Mam wycinać lub wyczesywać :roll: Powtórzyć odpchlenie po 3 tygodniach.

OKI

Post » Pon lip 12, 2010 20:06 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

OKI, poradzisz. 8)
Biedulka tyle tego widać miałą.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lip 12, 2010 20:10 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

kalair pisze:OKI, poradzisz. 8)
Biedulka tyle tego widać miałą.

Oj miała - co zrobić :( Dobrze, że od razu swoje zafiprexowałam (jeszcze raz - dzięki Marzeniu :1luvu: ), powtórzyć trzeba będzie też wszystkim :roll:
Grzebienia nie mam, nożyczki mam - ale nie wiem, co lepsze :roll:
Na razie Pola się obraziła za wizytę u weta i schowała :wink: I dobrze, bo już się robi tak namolna, że chwilami mam jej dość :twisted:

OKI

Post » Pon lip 12, 2010 20:43 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Nie boj nic, wroci. :twisted: :wink:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Pon lip 12, 2010 20:53 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Już wróciła....
Ratunku! Niech ktoś zdejmie ze mnie tego kota :!: :!: :!:

OKI

Post » Pon lip 12, 2010 21:02 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Ktorego? :roll: :roll: :roll:
:ryk: :ryk: :ryk:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Pon lip 12, 2010 21:24 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Takiego, co jest w trakcie przerabiania na Rexa :twisted:

OKI

[poprzednia][następna]