Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 27, 2010 22:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 28, 2010 10:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

nie ma słów na temat śmierci asi......to forum zabija i mam ochotę tu wiecej już nie wchodzić :x
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon cze 28, 2010 10:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Bardzo przykro z powodu Asi.

Byłam dziś z Agą Marczak w Sopocie, łapałyśmy od 8 rano, ta kotka koło przystani była, nie miała żadnego młodego, bałyśmy się ją zgarniać, bo jeszcze wczoraj karmicielka widziała z nią jednego młodego, nie chciałyśmy aby został sam na całą noc.
Ale złapałyśmy 2 inne maluchy (chyba rodzeństwo wcześniej zgarniętej Inki) i ich mamusię kotkę bez jednego oka.
Kocica jest teraz na zabiegu u Zaleskich, a kociaki trafią do Seji na dt.

W środę jedziemy łapać tą drugą kocicę co jest koło baru Przystań.

Czy my mamy w pkdt jakiekolwiek środki na sopociaki? Na sterylki, i na karmę dla maluchów?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon cze 28, 2010 11:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

zobaczymy jak w poniedziałek zapłacę fakturkę u dr kasprzyka, sądzę że nie mogę zabrać wszystkich pieniędzy bo musi być rezerwa choćby na żwir, i tak nie zapłacę mu tyle ile bym chciała, bo np. narobiłam kilka sterylek na krechę i chcę to spłacać przez kilka mies.

mamy karmę z darowizny odezwij się do marleny, chyba u niej jest składowana eukanuba przeterminowana.

ja to się boję z domu wychodzić, zeby przypadkiem nie natknąć się na bezdomnego kota.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon cze 28, 2010 11:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

idzie do nas karma na mój adres 700 kg od stowarzyszenia http://www.zwierzetanasiprzyjaciele.pl MUSIMY IM WYSTAWIĆ PIĘKNE PODZIĘKOWANIE!!!!!!!!!!!!!!! także karma będzie na wszystkie nasze koty, viva im odesle potwierdzenie odbioru. nie wiem gdzie to zeskładuję 8O- OTOZ ANIMALS ODDAŁ NAM TA KARMĘ :1luvu: :1luvu: :1luvu: DZIEKUJEMY :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon cze 28, 2010 12:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

700kg!!! 8O to super, to bardzo dużo karmy.
Super, Sabina ja bym chciała trochę karmy, dla kotów które dokarmiam we Wrzeszczu dla dt u Seji i u Agi Marczak i jak starczy to trochę dla pań karmicielek dla naszych sopociaków z E.Plater.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon cze 28, 2010 14:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:idzie do nas karma na mój adres 700 kg
nie wiem gdzie to zeskładuję 8O-

Ale masz zmartwienie.
Za chwilę będziesz się martwić , dlaczego tak mało

A tak naprawdę to wcale nie tak strasznie dużo, jak odbierałemj karmę z Matarni to miałem 300 kg - bagaznik osobówki i trochę na tylnim siedzeniu.

Na nastepny raz życzę zmartwienia co zrobić jak przyślą 7 ton
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pon cze 28, 2010 14:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

jarekm pisze:
sabina skaza pisze:idzie do nas karma na mój adres 700 kg
nie wiem gdzie to zeskładuję 8O-

Ale masz zmartwienie.
Za chwilę będziesz się martwić , dlaczego tak mało

A tak naprawdę to wcale nie tak strasznie dużo, jak odbierałemj karmę z Matarni to miałem 300 kg - bagaznik osobówki i trochę na tylnim siedzeniu.

Na nastepny raz życzę zmartwienia co zrobić jak przyślą 7 ton

Jarek ma racje te 700kg to wcale nie będzie dużo patrząc na ilość kotów które są do wykarmienia.Zrobię w piwnicy miejsce i trochę (ile sie zmieści) mogę przetrzymać bo mam dwie prywatne piwnice.Kiedy ta karma ma być ile mam czasu na wyrzucenie zbędnych gratów z piwnicy ?

Jarku 7 ton to byłby cudny widok :wink:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 28, 2010 16:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Macie rację to nie jest jakaś szalenie wielka ilość. Jeśli worki są po 10kg to tylko 70 worków. A potrzeb tak dużo.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon cze 28, 2010 17:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

A ja dziś na Żabiance widziałam chudziutką koteczkę karmiącą 3 szaraczki :( Chyba 3, bo leżały przy cycku matki pomiędzy zejściem na kolejkę a piekarnią i nie było do nich dojścia (jakaś krata). Gdańszczanki, nie wiecie czy ktoś je tam karmi? Z skmki widać jakieś prowizoryczne budki, ale patrząc na tę kotkę to wygląda jakby jadała ochłapy :roll:

Dziewczyny, zaczęły mi się wakacje, jakby były Wam potrzebne dodatkowe ręce do pracy to jestem gotowa :) Na pewno nie będzie mnie w 2-giej połowie lipca, co do reszty jeszcze nie wiem, ale w razie czego jak będę na miejscu, to deklaruję pomoc ;)
(Monika-mpacz78 ma mój nr telefonu).
Brać kotów niestety nie mogę, bo po pierwsze moja Niuńka tłucze obce :evil: , a po drugie walczymy z glistami :roll: Może w końcu uda mi się zapolować na kupy całej trójki celem sprawdzenia czy odrobaczanie odniosło skutek :roll: Chociaż wydaje mi się, że nie bardzo :evil:
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Pon cze 28, 2010 20:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Anulka u mnie też akcja odrobaczanie, Bajaderka zrzygała w sobotę okazałe glisty lub nicienie.
Ja zakupiłam profender - spot on na kark, nie będę walczyła z podawaniem tabletek, bo połowa moich kotów jest gotowa obdarzyć mnie ranami ciętymi i szarpanymi a Bajaderka potrafi się tak zestresować że dostanie ataku duszności.

A oto Igor i Iwan dwaj braciszkowie od koteczki Jednooczki, zasilili koci żłobek u Seji.
Igor jest większy ale taka ciapa, zawsze patrzy co brat robi i w razie co chowa się za nim a Iwan mniejszy ale zadzior i charakterny, dzielnie fuka choć wzięty na ręce daje się łatwo spacyfikować.
Są podobni, jak prawie każdy sopociak czarne z białymi stópkami, normalnie nowa rasę można opatentować, żartuję mam nadzieję że w końcu zabobiegniemy rozmnażaniu się tej rasy, wg ostatnich oględzin już tylko jedna kotka nam została.

IGOR (ma po jednym czarnym paluszku u każdej przedniej stópki)
ObrazekObrazek

IWAN (ma całe białe stópki i białą łatkę przy pyszczku wyżej nosa)
ObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon cze 28, 2010 20:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

U nas też walka z robalami. Z jednego już prawie dwa tygodnie wychodzą żywe obrzydliwce 8O
Ale odpukać od wczoraj cisza więc mam nadzieję, że po wszystkim..

Mpacz, jakie podobne do mojego Kostka! :)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Pon cze 28, 2010 21:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Nie wiem co z tymi robalami jest, moj domowy kociasty tez wyqpkał wielka wijącą się gliste..fujj
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon cze 28, 2010 21:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Anulka pisze:A ja dziś na Żabiance widziałam chudziutką koteczkę karmiącą 3 szaraczki :( Chyba 3, bo leżały przy cycku matki pomiędzy zejściem na kolejkę a piekarnią i nie było do nich dojścia (jakaś krata). Gdańszczanki, nie wiecie czy ktoś je tam karmi? Z skmki widać jakieś prowizoryczne budki, ale patrząc na tę kotkę to wygląda jakby jadała ochłapy :roll:

Dziewczyny, zaczęły mi się wakacje, jakby były Wam potrzebne dodatkowe ręce do pracy to jestem gotowa :) Na pewno nie będzie mnie w 2-giej połowie lipca, co do reszty jeszcze nie wiem, ale w razie czego jak będę na miejscu, to deklaruję pomoc ;)
(Monika-mpacz78 ma mój nr telefonu).
Brać kotów niestety nie mogę, bo po pierwsze moja Niuńka tłucze obce :evil: , a po drugie walczymy z glistami :roll: Może w końcu uda mi się zapolować na kupy całej trójki celem sprawdzenia czy odrobaczanie odniosło skutek :roll: Chociaż wydaje mi się, że nie bardzo :evil:

anulka jakbyś czasem mogła pomóc w mojej kociarni i u dr kasprzyka na jaskółczej przy kotach było by cudnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon cze 28, 2010 23:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Czy Pikiel przyjmuje tez w Gdyni?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]