RYŻYK- wyrzucony na ulicę z auta, cały rudy. JUŻ W DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob cze 19, 2010 19:27 RYŻYK- wyrzucony na ulicę z auta, cały rudy. JUŻ W DS!!!

Idę wczoraj na miejsce, gdzie karmię bezdomne dziczki. Okolica ta nie jest przyjazna, ludzie szczują koty psami i rozsypują trutki na szczury w jedzeniu... Koty dzikie które tam mieszkają do ludzi nie podchodzą.

wczoraj idę tam nakarmić koty, a przy okienku piwnicznym oczywiście zamkniętym siedzi kot. Piękny,rudy. Zanim podeszłam podbiegł do idącego mężczyzny i dostał... KOPA 8O
Odbiegł z powrotem tam gdzie był prędzej. Podeszłam, a ten sam się na ręce wepchał... Wzięłam do domu. Mam juz przepełnienie, ale kot zginąłby w pierwszym tygodniu życia w tym miejscu. Pijaczki powiedziały mi, że z godzinę przed moim przyjściem ktoś go z samochodu "wypuścił"...
Kocurek dziś został odrobaczony i spsikany frontlinem.
Oto on:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Kotka nazwaliśmy Ryżyk. Jest niekastrowany, byc może uda mi się to zrobić za darmo, ale nie wiem czy wypali. Jesteśmy pod kreską po leczeniu tymczasa, który odszedł za TM, ale jego leczenie dużo kosztowało. Drugi ma podejrzenie choroby nerek i/lub wątroby, szczegółowe badania. Kotka trzeba będzie niedługo zaszczepić a i żwirek do kuwety sam się nie kupi, a akurat się nam kończy...

Oczywiście Ryżyk szuka domu, ale też wsparcia finansowego, bo każda złotówka się dla nas liczy...
Ostatnio edytowano Pt lip 09, 2010 10:40 przez ifciastu, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Sob cze 19, 2010 19:50 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

postaram sie wspomoc :)
na razie malutko ale po wyplacie wiecej :1luvu:

ps. nr konta prosze tylko
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Sob cze 19, 2010 19:58 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

77renifer pisze:postaram sie wspomoc :)
na razie malutko ale po wyplacie wiecej :1luvu:

ps. nr konta prosze tylko

Dziękujemy :1luvu: Dla nas każda złotówka się teraz liczy...
Wyślę pw.
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Sob cze 19, 2010 20:29 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

77renifer jesteś aniołem w ludzkiej skórze :1luvu:

Zrobienie zdjęć Ryżykowi było niesamowicie trudne, bo jak tylko za blisko podchodziłam to walił baranki w każdą część mojego ciała, ręka, noga cokolwiek, byle się pomiziać :1luvu:

Niestety mojej rudej się włącza agresor, jemu też, więc póki co musi tak zostać. :1luvu:

Śmiesznie to wygląda jak dwa rude się tłuką :ryk:

ifciastu

Post » Sob cze 19, 2010 21:42 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

Jaki on piękny. :1luvu:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob cze 19, 2010 21:56 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

Kotuś piękny.
Jak będzie już gotów do adopcji to mogę zrobić mu allegro. Wyślij wtedy zdjęcia i opis na mój mail (mpacz78@wp.pl).
Na teraz tylko tak mogę pomóc :(
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob cze 19, 2010 21:58 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

Mulesia pisze:Jaki on piękny. :1luvu:

no właśnie cudo :1luvu: A jaki miziak... Jak do niego wchodze to się rozpływam...

On ma taki odruch ssania materiału, dlaczego to robi?

ifciastu

Post » Sob cze 19, 2010 23:35 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

Był bez mamy.
Moja Maska jak miała miesiąc została już moja i później trochę na butli, potem jadła sama...ale ciumkała co popadło :)
Z tego co wiem, to u drugich właścicieli też tak robiła :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob cze 19, 2010 23:40 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

ifciastu pisze:
Mulesia pisze:Jaki on piękny. :1luvu:

no właśnie cudo :1luvu: A jaki miziak... Jak do niego wchodze to się rozpływam...

On ma taki odruch ssania materiału, dlaczego to robi?

Wiesz, mam taka teorię, że Rudaski to takie ciapy i maminsynki są, ssanie materiału taki objaw jakby "choroby sierocej", że on wtedy się czuje jakby kociakiem był przy mamie, ale u Rudasów (przynajmniej tych które znam) takie zachowania to norma, Rudolf (7 letni kocr moje szefowej) ssie jej ucho przed zaśnięciem, mój Micuch co wieczór udeptuje i ugniata mnie/kołdrę i dopiro idzie spać przyklejony do mnie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie cze 20, 2010 6:13 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

Tez miałam kotkę, szybko odstawiona od matki, która ciumkała materiał...

Iwonko, czekam właśnie na info co do stanu stanu Konta Hallerowego, jeśli coś by zostało przekaże na kastrację Ryżyka

Prosimy wszytskich o wsparcie finansowe dla Ifciastu!!!
Ma masę kotków na DT, duże wydatki i kupę problemów, nie zostawiajmy jej samej z problemami, tak jak ona nie przejdzie obojętnie obok żadnego zwierzaka! Jest nieocenionym DT !!!
Ma obecnie kotka dorosłego, wyciągniętego ze schronu, z podejrzeniem choroby nerek, 3 maluszki, i Ryżyka + swoją bandę (jeden kociak odszedł za TM [*] przyjechał z Wawy - tamte kociaki mają podejrzenie pp, potrzebne są badania, i wet
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie cze 20, 2010 7:31 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

:!:
Obrazek

Marea

Post » Nie cze 20, 2010 7:44 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

Marea pisze:Tez miałam kotkę, szybko odstawiona od matki, która ciumkała materiał...

Iwonko, czekam właśnie na info co do stanu stanu Konta Hallerowego, jeśli coś by zostało przekaże na kastrację Ryżyka

Prosimy wszytskich o wsparcie finansowe dla Ifciastu!!!
Ma masę kotków na DT, duże wydatki i kupę problemów, nie zostawiajmy jej samej z problemami, tak jak ona nie przejdzie obojętnie obok żadnego zwierzaka! Jest nieocenionym DT !!!
Ma obecnie kotka dorosłego, wyciągniętego ze schronu, z podejrzeniem choroby nerek, 3 maluszki, i Ryżyka + swoją bandę (jeden kociak odszedł za TM [*] przyjechał z Wawy - tamte kociaki mają podejrzenie pp, potrzebne są badania, i wet

Marea- dziękuję za wsparcie, wiesz ile dla mnie znaczy to, że mam do kogo zadzwonić jak się wszystko wali :1luvu:

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/hago][img]http://tnij.org/hagn[/img][/url]
<--- Oto kod do banerka z Ryżykiem, banerek taki jak w moim podpisie. Mała Dzikusko- DZIĘKUJEMY!

Dziś Tigo idzie na zastrzyk, w poniedziałek będziemy robić masę badań: pp u maluchów, u Tigo trzeba pobrać krew i zrobić badania w kierunku choroby nerek i próby wątrobowe...

Ryżyk jak tylko wejdę to zaraz leci się miziać :1luvu: Cudowny z niego kot. Tak właśnie myślałam, że jak był mały to byl za wcześnie od mamy zabrany, ale nie myślałam, że to zostaje na całe życie :ryk:
Boi się głośniejszych odgłosów, np. spłukiwania wody czy innych tego typu odgłosów. Jak się zrobi szybszy ruch to się kuli. Ale co się dziwić, skoro najpierw z samochodu go wywalili a potem kopniaka jeszcze dostał :roll: Ludzie serca nie mają... A taki kochany jest, że jak wejdę do niego to wyjść nie mogę...
Ostatnio edytowano Nie cze 20, 2010 8:09 przez ifciastu, łącznie edytowano 1 raz

ifciastu

Post » Nie cze 20, 2010 7:47 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

Nie ma sprawy, coś zaradzimy i na twoje problemy :ok: W kupie zawsze raźniej :ok:
Obrazek

Marea

Post » Nie cze 20, 2010 7:56 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/hago][img]http://tnij.org/hagn[/img][/url]

;)
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Nie cze 20, 2010 11:03 Re: RYŻYK- wyżucony na ulicę z auta, cały rudy. BRAK KASY!!!

:wink: :!:
Obrazek

Marea

[następna]