Ruda kotka bez oczka w typie Norwega- ma wspanialy DOM!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2010 15:56 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

do góry :ok:
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Pt cze 18, 2010 7:28 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

Jak się miewa ruda norweska syberyjka? :)...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt cze 18, 2010 7:52 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

Rudzinka rezyduje w pokoju mojej córki, całymi dniami wyleguje się na łóżku :)

Troszkę pośpi, przeciągnie się, umyje, zje, przejdzie się i znowu pośpi :wink:
Typowy rozklad dnia kota kanapowego...

Zrobiła się bardziej wybredna jeżeli chodzi o jedzenie, przed sterylką pochłaniała wszystko - wiadomo ...
Teraz mięsko z podrobami - tak, suchego - ewntualnie, rosołu i kurczaka z marchewką - już nie, a śmietankę bardzo chętnie :roll:

Ogólnie zrobiła się bardziej tolerancyjna do kotów, czasami syknie, ale wynika to raczej z zaskoczenia nagłym pojawieniem się kota (brak oka i ograniczone pole widzenia).

Jutro wstawię zdjęcia, bo Rudzia przyjmuje baaardzo dziwne pozycje jak śpi :lol:
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Pt cze 18, 2010 8:49 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

:)). moje też śpią jakoś więcej teraz... a Urwis (rudy syberyjczyk) również przyjmuje dziwne bardzo pozycje :)
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt cze 18, 2010 21:34 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

O rany boskie! Jaka piękna... Śliczna, cudowna księżniczka... O rany, aż mnie w sercu zakuło jak Ją zobaczyłam, bidulka bez oczka. Ale fakt, nie ujmuje Jej to nijak urody! Aż mi się mój Rydzuś przypomniał przez te rudaśne kolorki. :( Kicia na pewno zasługuje na fantastyczny domek i trzymam za taki kciuki. Mocno, mocno! Aż sama bym Ją przygarnęła, słowo daję... Cudo!

Rasma

Od: Śro lut 24, 2010 16:38

Post » Sob cze 19, 2010 12:51 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

Ta puchata królewna nie daje mi spokoju. :) Jak tam Rudzia?

Rasma

Post » Sob cze 19, 2010 16:39 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

Rasma pisze:Ta puchata królewna nie daje mi spokoju. :) Jak tam Rudzia?

Rudzia super! Kot kanapowy... Śpi, wyleguje się, je i wypróżnia :wink:

Dzisiaj udało mi się zrobić jej fajne fotki podczas spania. Wstawię później...

Rudzia zyskała nowe imię - Gryzelda :lol: bo podgryza nas w zabawie
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Sob cze 19, 2010 21:15 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

Kurczę..., wiecie co..., zakochałam się w Rudzi/Gryzeldzie. No i tak sobie pomyślałam, że mogłabym jej zapewnić domek i mnóstwo miłości, jeżeli wciąż nikt się po Koteczkę nie zgłasza. W poniedziałek co prawda odszedł od nas Rydzuś ( :cry: ), niedawno - fakt. Wciąż za nim strasznie tęsknię i jest mi okropnie żal, i jestem zła, że ten niewysiękowy FIP zabrał nam tak cudownego kociaka. Będzie mi go brakować już zawsze.Zdaję sobie sprawę z tego, że nikt, żaden kot mi Rydzusia nie zastąpi i nie chcę goić ran nowym kotem, ale od kotów jestem uzależniona, nie zamierzam iść na żadną terapię i tak czy siak planowałam jakiegoś przygarnąć. Fakt faktem myślałam o przygarnięciu jakiegoś kociaka dopiero w październiku, już na studiach, ale kiedy teraz tak o tym myślę, to to raczej bez znaczenia. Więc jeżeli Rudzia/Gryzelda wciąż szuka domku, to ja pozostawiam Wam swoją propozycję do rozpatrzenia. Musiałabym to oczywiście jeszcze skonsultować z rodzicami,ale w tym przypadku akurat nie będzie żadnych problemów. Także jakby co, to mój domek stoi dla Rudzi otworem. Na razie tak na 99%.

Rasma

Post » Sob cze 19, 2010 22:00 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

Rasmo, odpisałam Ci na maila w sprawie adopcji Rudzi ...

A teraz zdjęcie wypoczywającej Królowej Piratów :D

Obrazek
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Sob cze 19, 2010 22:09 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

kasia_czy pisze:Rasmo, odpisałam Ci na maila w sprawie adopcji Rudzi ...

Obrazek

Cudowna :1luvu:

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Sob cze 19, 2010 22:11 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

kasia_czy pisze:Rasmo, odpisałam Ci na maila w sprawie adopcji Rudzi ...

Obrazek

Ależ cudo :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Nie cze 20, 2010 10:57 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

Jestem.jestem. Wprawdzie znowu nie mam neta do przyszlego tygodnia,ale co jakis czas loguje sie przez komorke i na bierzaco sledze watek mojej Piratki :D zdjecie mnie zwalilo z nog! Co do potencjalnego domku zostawiam to juz oczywiscie kasi, jestem pewna ze procz zlotych klamek nie wchodzi w gre nic innego :D

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Wto cze 22, 2010 17:15 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

Rudzina nadal szuka domu ...

Rasma po konsultacjach z rodzicami postanowiła jeszcze poczekać z adopcją kota.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Wto cze 22, 2010 19:08 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

chcecie zobaczyć słodziaka?

Obrazek
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Wto cze 22, 2010 19:30 Re: NORWESKI LEŚNY(?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA SZUKA DOMU

Jej, ale ona piękna... :1luvu:

Rasma

[poprzednia][następna]